Αρχική / Blog / Ασφάλεια στο αυτοκίνητο για την έγκυο, τα παιδιά και τον ενήλικα: ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Αξεσουάρ αυτοκινήτου

Ασφάλεια στο αυτοκίνητο για την έγκυο, τα παιδιά και τον ενήλικα: ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Αξεσουάρ αυτοκινήτου

Πίσω στο blog
27/01/2019
Ασφάλεια στο αυτοκίνητο για την έγκυο, τα παιδιά και τον ενήλικα: ΜΕΡΟΣ ΙΙ: Αξεσουάρ αυτοκινήτου

Στο προηγούμενο blogg μας ασχοληθήκαμε με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλειά μας στο αυτοκίνητο, πώς μπορούμε να τους ελέγξουμε και τι ενέργειες μπορούμε να κάνουμε ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την έκθεσή μας σε κινδύνους ατυχημάτων. Στο σημερινό μας blogg θ’ ασχοληθούμε με ιδέες και λύσεις για την προστασία του αυτοκινήτου αλλά και την άνεσή μας όταν βρισκόμαστε σ΄αυτό.

  1. Καθαρό αυτοκίνητο: πιο δύσκολη αποστολή και από την αποστολή του

ΑΠΟΛΛΟΝ 11 στο διάστημα!

 

‘Οταν έχουμε παιδιά στο αυτοκίνητο η αλήθεια είναι ότι το να παραμείνει το αυτοκίνητο καθαρό είναι πιο δύσκολο και από την αποστολή του ΑΠΟΛΛΟΝ 11 στο διάστημα. Μετά από μία βόλτα στο πάρκο, το πίσω κάθισμα καταλήγει να δείχνει σαν να πέρασε ένας λόχος με λασπωμένες γαλότσες. ‘Οταν μάλιστα πάμε μία εκδρομή όπου το παιδί τρώει και πίνει μέσα στο αυτοκίνητο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κάθισμα θα γεμίσει χυμούς, κρέμες και μπισκότα πατημένα. Για να αποφύγετε να μοιάζει έτσι το κάθισμα του αυτοκινήτου σας και να χρειάζεται βιολογικό καθαρισμό κάθε βδομάδα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα κάλυμμα καθίσματος που προστατεύει το κάθισμά σας και προσδίδει αξία στο αυτοκίνητό σας.

Υπάρχουν ειδικά καλύμματα αυτοκινήτου και μάλιστα μ’ επένδυση που προστατεύουν πλήρως το κάθισμα τόσο από τις βρωμιές όσο και από τα σημάδια, τα σκισίματα ή τις χαραγματιές από το κάθισμα ασφαλείας.  Προσφέρουν έτσι ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ του βρεφικού/παιδικού καθίσματος και του καθίσματος του αυτοκινήτου με τα παχιά μαξιλαράκια που εμποδίζει τις ζημιές στο κάθισμα (ακόμα περισσότερο όταν είναι δερμάτινα τα καθίσματα) αλλά και από λεκέδες και σημάδια με το αδιάβροχο ύφασμά του (δείτε εδώ).

Επίσης πολύ χρήσιμο είναι και το προστατευτικό κάλυμμα για την πλάτη του καθίσματος του οδηγού ή συνοδηγού, που προστατεύει από τα βρώμικα παπουτσάκια του παιδιού, ενώ προσφέρει και θέσεις αποθήκευσης παιχνιδιών και άλλων αντικειμένων που πιθανόν χρειάζεται το παιδί κατά τη διαδρομή για ν’ απασχολείται (δείτε εδώ).

  1. ‘Υπνος στο αυτοκίνητο....πόση χαρά όταν επιτέλους το παίρνει ο ύπνος ....!

Παίξαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε και κάποια στιγμή κουραστήκαμε κι ήρθε η ώρα που επιτέλους το παιδί μας είναι έτοιμο ν’ αποκοιμηθεί. Σ’ αυτό το σημείο είναι απαραίτητο ένα ειδικό μαξιλάρι Λαιμού-Αυχένα για να μπορέσει το παιδί ν’ αποκοιμηθεί με στήριξη στο κεφαλάκι του. Ειδικά σε ένα μεγάλο ταξίδι όπως μπορεί να είναι αυτό των διακοπών, των εκδρομών, ή ακόμα και μέσα στην πόλη όταν κάνετε μεγάλες διαδρομές τα παιδιά κουράζονται και νιώθουν την ανάγκη να κοιμηθούν. Το μαξιλάρι Λαιμού-Αυχένα βοηθάει να γίνει το ταξίδι πιο ξεκούραστο. Ειδικά εάν χρησιμοποιείτε κάθισμα booster (επειδή το παιδί έχει μεγαλώσει) που δεν έχει υποστήριξη στην πλάτη ή το κεφάλι, το μαξιλάρι αυτό στηρίζει το λαιμό του και το κεφάλι του.

Υπάρχουν μαξιλάρια Λαιμού-Αυχένα με ειδικές υποδοχές για να κουμπώνουν στη ζώνη ασφαλείας, ώστε να μην «κόβει» η ζώνη το λαιμό του παιδιού όπως γέρνει δεξιά ή αριστερά το κεφαλάκι του, ενώ συγχρόνως κρατάει το μαξιλάρι στη θέση του (δείτε εδώ). Υπάρχουν επίσης και μαξιλάρια Λαιμού-Αυχένα φουσκωτά τα οποία φουσκώνετε όταν τα χρειάζεστε και ξεφουσκώνετε για να τα χωρέσετε-αποθηκεύσετε οπουδήποτε (δείτε εδώ).

Και βέβαια για να μπορέσει να κοιμηθεί το παιδί μες στη μέρα χρειάζεται απαραιτήτως ένα σκιάδιο γιατί αλλιώς εάν μπαίνει ο ήλιος στα μάτια του δε θα καταφέρει ποτέ να κοιμηθεί είτε γιατί ενοχλείται είτε γιατί ζεσταίνεται και αρχίζει τη γκρίνια. Αυτό μπορεί να κάνει το ταξίδι πολύ κουραστικό για τα παιδιά αλλά και για εσάς. Υπάρχουν διάφορα σκιάδια και διάφορα σχέδια με καλύτερο το σκιάδιο ρολό που έχει μεγάλες βεντούζες και καλύπτει πλήρως το παράθυρο, που πληρούν τα στάνταρ ασφαλείας και τοποθετούνται εύκολα στο πλαϊνό ή το πίσω παράθυρο, προσφέροντας δροσιά και ένα άνετο ταξίδι για όλους τους επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Και μην ξεχνάτε: ο ήλιος είναι εξίσου ενοχλητικός όλους τους μήνες του χρόνου, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς (δείτε εδώ, εδώ και εδώ).

Και βέβαια οι ειδικοί καθρέφτες για να βλέπετε το παιδί την ώρα που οδηγείτε που εφαρμόζει στο προσκέφαλο του πίσω καθίσματος για να μπορείτε να βλέπετε το μωρό/παιδί σας όταν κάθεται σε κάθισμα που κοιτάει προς τα πίσω (δείτε εδώ).

  1. Και για το καλό του αυτοκινήτου...

GPS tracker αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, το 2017 οι κλοπές αυξήθηκαν κατά 30% σε σύγκριση με το 2016. Συγκεκριμένα έγιναν 34.026 κλοπές το 2017 έναντι 26.180 το 2016. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα περισσότερα περιστατικά, σημειώθηκαν στην Αθήνα, 19.714 συγκεκριμένα, 3.370 στην Θεσσαλονίκη, και τα υπόλοιπα στην επαρχία. Οι κλέφτες χρησιμοποιούν πλέον νέες τεχνικές για να κλέψουν ένα αυτοκίνητο που όσο και να προσπαθήσουμε, δύσκολα θα τους αποτρέψουμε. Τουλάχιστον λοιπόν ας μάθουμε αμέσως ότι μας το έκλεψαν για να ειδοποιήσουμε την ίδια στιγμή την αστυνομία και με τη βοήθεια ενός GPS Tracker να το βρούμε άμεσα.

Πράγματι η εγκατάσταση μιας συσκευής GPS ως λύση κατά της κλοπής είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους προλάβετε. Όταν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει το αυτοκίνητό σας, θα λάβετε αμέσως ειδοποίηση στο smartphone σας. Αν όντως κατορθώσουν να το κλέψουν ή απλά δεν θέλετε να τους αντιμετωπίσετε (και σωστά θα κάνετε), μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο το σημείο στο οποίο βρίσκεται το αυτοκίνητό σας, στην πλατφόρμα παρακολούθησης. Έτσι μπορείτε να ενημερώσετε την αστυνομία και να βρείτε ξανά το αυτοκίνητό σας αμέσως.

Το ιδανικό GPS tracker είναι αυτό που με εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας (Android, iOS) ή μέσω web στον υπολογιστή σας, μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθείτε αλλά και να ρυθμίζετε τις παραμέτρους της συσκευής απομακρυσμένα (κατά προτίμηση χωρίς συνδρομές). Καλό είναι επίσης να επιλέξετε GPS tracker με πολύ μεγάλη ενσωματωμένη μπαταρία (τουλάχιστον 2000mAh) που είναι πολύ εύκολο στην απόκρυψη και την τοποθέτηση του, εφόσον δεν υπάρχουν καλωδιώσεις.  ‘Ενα GPS tracker μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρακολούθηση σε διάφορους κλάδους, όπως  επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, με διαφόρους σκοπούς όπως η παρακολούθηση οχημάτων και δεμάτων αξίας (κοσμήματα, χρηματαποστολές, κλπ).  Οι  μικρές διαστάσεις μίας συσκευής GPS tracker επιτρέπουν την τοποθέτησή της σε οποιοδήποτε σημείο, ενώ αν έχει τη δυνατότητα Voice Monitoring μπορείτε όχι μόνο να βλέπετε που βρίσκεται η συσκευή αλλά και να ακούτε τι γίνεται στο χώρο που βρίσκεται!  Ιδανικό επίσης είναι το GPS tracker που θα βρείτε να έχει μπαταρία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια, ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχείτε μη μείνει από μπαταρία και δεν μπορείτε να εντοπίσετε το στίγμα του. Τα πλέον σύγχρονα GPS tracker έχουν τη δυνατότητα κλήσης εκτάκτου ανάγκης (SOS call), δυνατότητα ηχητικής παρακολούθησης του χώρου όπου βρίσκεται η συσκευή, δυνατότητα εντοπισμού μέσω GPS & LBS, ανιχνευτή κίνησης που ενεργοποιείται με οποιαδήποτε δόνηση διάρκειας πάνω από 5 δευτ., δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση μετακίνησης πάνω από 200 μέτρα από το σημείο ακινησίας, αισθητήρα μετακίνησης της συσκευής από το σημείο που την τοποθετήσατε, αποστολή μηνυμάτων και ιστορικό μηνυμάτων (δείτε εδώ).

Κάμερα αυτοκινήτου

H κάμερα αυτοκινήτου αποτελεί το μοναδικό τρόπο να έχετε με σιγουριά αποδείξεις για το ποιός φταίει σε ένα ατύχημα. Με την κάμερα αυτοκινήτου, εγκατεστημένη στο αυτοκίνητό σας, σε περίπτωση ατυχήματος θα έχετε αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία για το ποιός φταίει. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε περίπτωση ατυχήματος ο υπαίτιος προσπαθεί να γλυτώσει από τις ευθύνες του, ισχυριζόμενος ότι δεν έφταιγε εκείνος αλλά εσείς!  

Υπάρχουν κάμερες που τοποθετούνται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και καταγράφουν ό,τι συμβαίνει γύρω από το αυτοκίνητο καθώς και κάμερες περιμετρικής καταγραφής. Εκτός από την περίπτωση ατυχήματος υπάρχει και η περίπτωση βανδαλισμού του αυτοκινήτου σας όταν το αφήνετε παρκαρισμένο στην πιλωτή ή στον δρόμο.  Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βρει το αυτοκίνητό μας γραντζουνισμένο από κλειδί ή ακόμα και με σκισμένο το λάστιχο. Αλλά και πόσες φορές ενώ είναι παρκαρισμένο το βρίσκουμε χτυπημένο από κάποιον που πάρκαρε ή ξεπάρκαρε «άτσαλα» και δεν είχε την ευγένεια ν’ αφήσει τα στοιχεία του για την επισκευή του αυτοκινήτου μας. Με την κάμερα μπορούμε να βρούμε αμέσως τα στοιχεία του αυτοκινήτου και άρα και του ιδιοκτήτη του και να έχουμε αποδείξεις σε περίπτωση αμφισβήτησης εκ μέρους αυτού που τράκαρε ή με οποιονδήποτε τρόπο προκάλεσε ζημιά στο αυτοκίνητο (δείτε εδώ).

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας