Αρχική / Blog / Ασύρματες Κάμερες Ασφαλείας: Είσαι (και αισθάνεσαι) ασφαλής όλο το 24ωρο!

Ασύρματες Κάμερες Ασφαλείας: Είσαι (και αισθάνεσαι) ασφαλής όλο το 24ωρο!

Πίσω στο blog
20/04/2018
Ασύρματες Κάμερες Ασφαλείας: Είσαι (και αισθάνεσαι) ασφαλής όλο το 24ωρο!

Ασύρματες Κάμερες Ασφαλείας: Είσαι (και αισθάνεσαι) ασφαλής όλο το 24ωρο!

 

Είναι γεγονός ότι οι δύσκολοι καιροί που ζούμε και τα συνεχώς αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα, αυξάνουν συγχρόνως και την εγκληματικότητα και κυρίως τις κλοπές σπιτιών, εξοχικών, γραφείων, καταστημάτων κλπ που είναι εύκολοι στόχοι για τους επιτήδειους. Είναι επίσης γεγονός ότι ο βασικός αποτρεπτικός παράγοντας κατά των διαρρήξεων είναι οι κάμερες ασφαλείας, δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί, μετά από έρευνες που έχουν γίνει, ότι πάνω από το 30% των ληστών δεν θα εισέβαλε σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας.  Είναι, κατ’ επέκταση, γεγονός και μάλιστα απόλυτα λογικό μαζί με την εγκληματικότητα, να αυξάνονται και τα συστήματα ασφαλείας σε κάθε σπίτι, εξοχικό, κατάστημα κλπ. Και αυτό γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος που έχουμε προστασία από τον ληστή που όχι μόνο θα εισβάλει στον χώρο μας και θα κλέψει τα πράγματά μας αλλά θα θέσει σε κίνδυνο και εμάς τους ίδιους που μπορεί να βρισκόμαστε μέσα εκείνη τη στιγμή. Το θέμα της διάρρηξης του σπιτιού ή του εξοχικού ή του καταστήματος είναι πάρα πολύ σοβαρό και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για εμάς τους ίδιους, για όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε αλλά και συνεπάγεται υλικές ζημιές, όπως το σπάσιμο μιας πόρτας, ενός κουφώματος, μιας κλειδαριάς, ενός παραθύρου αλλά ακόμα και επίπλων. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κλέφτης που θα μπει στο χώρο μας μπορεί να ενδιαφέρεται πιο πολύ να κλέψει πολύτιμα έγγραφα όπως τραπεζικά έγγραφα, το διαβατήριό μας, την πιστωτική μας κάρτα, διαφορους κωδικούς κλπ.

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 έγιναν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα της, 36.959 συνολικά διαρρήξεις και κλοπές και εξ αυτών 10.722 διαρρήξεις σπιτιών και 4.468 διαρρήξεις καταστημάτων. Εννοείται πως οι κλέφτες, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά, που δεν έχουν δηλαδή είτε συναγερμό είτε κάμερες παρακολούθησης-ασφαλείας, δηλαδή ένα σύστημα ασφαλείας. Οι κάμερες ασφαλείας κάνουν το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες, που φοβούνται κατά κύριο λόγο μην αναγνωρισθούν, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι σεσημασμένοι και η φωτογραφία τους βρίσκεται ήδη στ’ αρχεία της αστυνομίας ώστε να κινδυνεύουν όταν τους πιάσει η κάμερα, ν’ αναγνωρισθούν αμέσως από την αστυνομία.  Ο διαρρήκτης που θα δει δηλαδή ότι υπάρχει κάποια πινακίδα ή κάμερα στο εξωτερικό του σπιτιού, θα επιλέξει να μη μπει μέσα και πολύ πιθανό να πάει σε κάποιο άλλο σπίτι που δεν θα έχει και άρα θα είναι πιο ασφαλές για εκείνον, αφού γνωρίζει ότι σε περίπτωση που καταγραφεί, οι πιθανότητες σύλληψης του αυξάνονται κατακόρυφα. Γι’ αυτούς του λόγους τα τελευταία χρόνια όλοι προσπαθούμε να προφυλαχθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, συνδυάζοντας τη μέγιστη κατά το δυνατόν ασφάλεια με τη μέγιστη οικονομία.

Οι κάμερες ασφαλείας είναι ο ιδανικότερος τρόπος να προφυλάξετε πρώτα την ίδια τη ζωή σας αλλά και την περιουσία σας και μάλιστα τα πλεονεκτήματα των ασύρματων καμερων αποδεικνύονται πολλά:

  1. Κατ’ αρχήν η τοποθέτησή τους είναι πλέον εύκολη και οικονομική. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε χωρίς εργασίες για καλωδίωση και άρα χωρίς επιπλέον περιττά έξοδα.
  2. Δεν απαιτούν κάποιες ιδιαίτερες προδιαγραφές του σπιτιού ή της επιχείρησης, επομένως μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα, χωρίς περιττά έξοδα για προσαρμογές.
  3. Λειτουργούν με μπαταρίες (ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε) που σημαίνει ότι ακόμα και σε διακοπή ρεύματος το σύστημα ασφαλείας θα παραμείνει ενεργό, ενώ σας ειδοποιούν αρκετά νωρίτερα εάν τελειώνει η μπαταρία, ώστε να έχετε άφθονο χρόνο να την αλλάξετε.
  4. Το κόστος της ασύρματης κάμερας ασφαλείας είναι τελικά αρκετά χαμηλότερο από της ενσύρματης, γιατί δε χρειάζεται να συνδεθεί με πολλά και διαφορετικά μέρη μέσα στο σπίτι αλλά ούτε και να περασθούν ειδικές καλωδιώσεις που σημαίνουν έξτρα κόστος, με αποτέλεσμα να είναι προσιτό ακόμα και σε ανθρώπους και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
  5. Για τον ίδιο λόγο-του χαμηλού κόστους αλλά και της εύκολης τοποθέτησης χωρίς περίπλοκες καλωδιώσεις- προτιμούνται και για τοποθέτηση στις εισόδους πολυκατοικιών.
  6. Σε περίπτωση μετακόμισης η ασύρματη κάμερα ασφαλείας μεταφέρεται εύκολα γρήγορα και χωρίς κόστος γιατί δε χρειάζεται ειδικός ηλεκτρολόγος για να εγκατασταθεί σωστά με σύνθετες και περίπλοκες καλωδιώσεις.
  7. Σας προσφέρουν τη δυνατότητα τηλεφωνικής ειδοποίησης.

Επιπλέον οι κάμερες ασφαλείας καλύπτουν ανάγκες που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε. ‘Ετσι μία ασύρματη κάμερα ασφαλείας εκτός από το ν’ αποτρέψει τον διαρρήκτη, βοηθάει στη γονεϊκή επίβλεψη, προστατεύει το παιδί σας από χίλιους δύο κινδύνους που μπορείτε ν’ αποτρέψετε παρακολουθώντας τι κάνει ή τι βλέπει π.χ. στο ιντερνετ. Κυρίως όμως, μπορεί να προφυλάξει το μικρό σας παιδί που έχετε αφήσει με μία νταντα-κοπέλα στο σπίτι για να το προσέχει. Δυστυχώς είναι πολλές οι περιπτώσεις κακοποίησης του μωρού ή του μεγαλύτερου παιδιού από τη νταντά-baby sitter που έχουν αποκαλυφθεί, και κυρίως στην ηλικία αυτή που ακόμα δε μιλάνε και δεν μπορούν να σας ενημερώσουν τα ίδια για το τί γίνεται στο σπίτι όταν λείπετε ενώ συχνά είναι τόσο μεγάλος ο φόβος που έχουν δημιουργήσει στα παιδιά οι θύτες-νταντάδες που ακόμα και αν τα παιδιά είναι σε ηλικία που θα μπορούσαν να σας μιλήσουν, και πάλι φοβούνται. Με μία κάμερα ασφαλείας το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί ή αντιμετωπισθεί άμεσα.

Ομοίως και για τους γονείς μας ή τους άρρωστους ανθρώπους μας που μένουν μόνοι στο σπίτι, στην τύχη των φροντιστών τους που επίσης συχνά αντί να τους φροντίζουν τους παρατάνε και τους εγκαταλείπουν ή ακόμα και τους κακοποιούν, κάτι που ο ηλικιωμένος πχ με Αλτσχάιμερ και άνοια δεν μπορεί να φανερώσει.

Ενα έξτρα bonus πλεονέκτημα για τις ασύρματες κάμερες ασφαλείας: Δεν χρησιμεύουν μόνο για ασφάλεια! Αν έχετε έναν ή και περισσότερους μικρούς φίλους όπως σκυλάκια, γατάκια και είδη του αγαπημένου μας ζωικού βασιλείου, τότε σίγουρα έχετε αναρωτηθεί κάποια στιγμή τι κάνουν όταν λείπετε. Μήπως με το που κλείνετε την πόρτα πίσω σας, η γάτα σας κουρνιάζει στο κρεβάτι σας χωμένη κάτω από τα σκεπάσμάτα ενώ ο σκυλάκος σας προσπαθεί να δαγκώσει το τάπερ με το φαγητό πάνω στην κουζίνα; Ακόμα χειρότερα, μήπως θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και την περιουσία μας; Δείτε τι έγινε σε αυτό το σπίτι που άφησαν τα δύο κουτάβια τους μόνα όσο έλειπαν:  https://www.ursafe.gr/blog/allos-enas-logos-pou-prepei-na-chrisimopoieite-kallymata-gia-tous-diakoptes-tis-kouzinas Οι ασύρματες κάμερες δίνουν τις λύσεις που χρειάζεστε.

 

Οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας είναι ο 24ωρος φρουρός σας. Έλεγχουν την είσοδο του σπιτιού, του γραφείου, του καταστήματος, των κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχουν μάλιστα και κάμερες ασφαλείας με ειδικές προδιαγραφές για τοποθέτηση σε σκάφη, μελίσσια, αγροικίες και αγροκτήματα όπου δεν υπάρχει internet, όπως θ’ αναλύσουμε παρακάτω.

Σήμερα στο εμπόριο υπάρχουν πολλές ασύρματες κάμερες που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Πρέπει όμως, πάντα να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή της κάμερας, ώστε να έχει όλα τ’ αναγκαία τεχνικά χαρακτηριστικά και συγχρόνως να είναι άρτια ποιοτικά και οικονομικά ανάλογη της ποιότητάς της.

‘Ετσι μία καλή κάμερα έχει αισθητήρα HD 720p, με λειτουργία PnP (και EZlink) που σας παρέχει απλή και γρήγορη πρόσβαση από μακριά με 3 απλές κινήσεις από το κινητό, το tablet σας (iOS & Android) ή τον Η/Υ σας. 

Μιά καλή ασύρματη κάμερα ασφαλείας διαθέτει:

- λειτουργία ανίχνευσης κίνησης,

- ενσωματωμένο μικρόφωνο /ηχείο για αμφίδρομη συνομιλία,

-ασύρματη/ενσύρματη επικοινωνία μέσω WiFi (IEEE 802.11 b/g/n) ή/και καλωδίου Ethernet (10/100/1000 mbps),

- δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε απόλυτο σκοτάδι, με τη χρήση των ενσωματωμένων LED υπερύθρων,

- κάρτα Μνήμης Micro-SD μέχρι 32 GB,

- αυτόματη αναγνώριση κίνησης και αθόρυβη λειτουργία

- δωρεάν εφαρμογές για iOS, Android για να παρακολουθείτε την κάμερα από το κινητό, το PC ή το tablet σας.

π.χ.: https://www.ursafe.gr/foscam-c1-asyrmati-kamera-esothd720p-8m-ir-statheri

Ιδανικές ακόμα είναι οι κάμερες ασφαλείας που είναι κάμερα και συναγερμός GSM μαζί, με δυνατότητα καταγραφής φωτογραφιών και βίντεο και αποστολή φωτογραφιών με MMS στο κινητό σας! Οι κάμερες μάλιστα αυτές είναι ιδανική και οικονομική λύση γιατί δεν έχουν συνδρομές και πάγια έξοδα (πέραν της κάρτας κινητής τηλεφωνίας).

Αυτές οι ασύρματες κάμερες διαθέτουν:

-ανιχνευτή κίνησης ο οποίος ενεργοποιεί την κάμερα μόλις αντιληφθεί εισβολέα στο χώρο, τραβάει 1 λεπτό βίντεο και φωτογραφίες του χώρου και τις καταγράφει στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης, κάθε φορά που ενεργοποιείται,

- ενσωματωμένη μπαταρία, ώστε να λειτουργεί ακόμα και σε διακοπή ρεύματος (εσκεμμένη ή ακούσια), ή ακόμα και αν σας κόψουν την τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού ή του γραφείου, ή την παροχή ρεύματος,

-μπορεί να στείλει φωτογραφία στο κινητό σας με MMS,

-μπορείτε να την προγραμματίσετε ώστε να λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (π.χ. μόνο όταν λείπετε από το σπίτι),

-έχει IR LED για δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και στο σκοτάδι, δε χρειάζεται σύνδεση Internet, καθώς δεν είναι δικτυακή κάμερα Wi-Fi,

-παρέχει τη δυνατότητα να την καλέσετε και να ακούσετε τι γίνεται στο χώρο που είναι εγκατεστημένη απ' όπου και αν βρίσκεστε και προγραμματίζεται εύκολα μέσω SMS.

π.χ.:  https://www.ursafe.gr/urs01-kamera-synagermos-gsm

 

Ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι και η κάμερα GSM εξωτερικού χώρου με ανιχνευτή κίνησης, δυνατότητα λήψης νυκτερινών φωτογραφιών και βίντεο, δυνατότητα ειδοποίησης και αποστολής φωτογραφίας στο κινητό σας με MMS μέσω GPRS.  Τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι η καμουφλαρισμένη εμφάνισή της, η μεγάλη διάρκεια ζωής των μπαταριών, και η εκπληκτική ποιότητα των φωτογραφιών (μέχρι 12Mpixel) και βίντεο (μέχρι 1080p) που τραβάει.

Πρόκειται για την ιδανική κάμερα παρακολούθησης για αγροτικές κατοικίες, μελίσσια, βοσκότοπους, φυτείες, και άλλες απομακρυσμένες εφαρμογές όπου δεν υπάρχει ρεύμα ή τηλέφωνο.  Επίσης είναι ιδανική για σκάφη αναψυχής και yaghts. Σας ειδοποιεί αμέσως, και έχετε και φωτογραφίες και βίντεο του συμβάντος. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συσκευή ώστε να στέλνει σε πολλαπλά τηλέφωνα  ΜΜS, καθώς και σε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχει ακόμα:

- εξελιγμένη λειτουργία MMS: φωτογραφίζει και στέλνει τη φωτογραφία στο κινητό σας σε χρόνο ρεκόρ,

- υποστηρίζει MMS/e-mail μέσω των δικτύων GPRS (υποστηρίζει 2G GSM όλων των συχνοτήτων),

- 940ΝΜ LED αισθητήρα κίνησης χαμηλής ακτινοβολίας (καθιστά τις υπέρυθρες ακτίνες αόρατες τη νύχτα),

- καταγραφή φωτογραφιών μέχρι 12MP (επιλογή 12/8/5ΜΡ),

- φοβερά γρήγορος χρόνος απόκρισης: 0,7s,

- λήψη ζωντανών, έγχρωμων φωτογραφιών την ημέρα, καθαρές ασπρόμαυρες φωτογραφίες τη νύχτα,

- εύκολη στη χρήση και τοποθέτηση, με εισόδους/εξόδους για: TV, USB, SD Card,

- μοναδικός πλαγιο-αισθητήρας προετοιμασίας λειτουργίας για χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής,

- λειτουργεί και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες (-30°C – + 70°C), συμπαγής συσκευή για εύκολη και ασφαλή απόκρυψη στην εγκατάσταση (145 x 80 x 55 χιλ.),

- αισθητήρας με ευαισθησία μέχρι 20 μέτρα μακριά,

- αποστολή φωτογραφίας μέχρι και σε 4 κινητά τηλέφωνα,

- αποστολή μέχρι και σε 4 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,

- χρόνος λειτουργίας της συσκευής  σε κατάσταση αναμονής μέχρι και 6 μήνες

- μπορεί να προγραμματιστεί ώστε περιοδικά να τραβάει φωτογραφίες ( από 1 δευτερόλεπτο, μέχρι 24 ώρες).

π.χ.: https://www.ursafe.gr/asyrmati-kamera-exoterikou-chorou-synagermos-gsm-hc300m

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας