Αρχική / Blog / Ασύρματοι συναγερμοί AJAX: Ευκολία στην εγκατάσταση, αξιοπιστία στη λειτουργία, απλοί στη χρήση.

Ασύρματοι συναγερμοί AJAX: Ευκολία στην εγκατάσταση, αξιοπιστία στη λειτουργία, απλοί στη χρήση.

Πίσω στο blog
20/03/2019
Ασύρματοι συναγερμοί AJAX:  Ευκολία στην εγκατάσταση, αξιοπιστία στη λειτουργία, απλοί στη χρήση.

Ασύρματοι συναγερμοί AJAX:  Ευκολία στην εγκατάσταση, αξιοπιστία στη λειτουργία, απλοί στη χρήση.

Οι ασύρματοι συναγερμοί έχουν μπει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελληνική αγορά.  Οι πρώτης και δεύτερης γενιάς ασύρματοι συναγερμοί παρουσίασαν προβλήματα επικοινωνίας, μικρή ακτίνα λειτουργίας, δυσκολία στη χρήση, ενώ πολλές φορές ενεργοποιείτο ο συναγερμός χωρίς να υπάρχει παραβίαση. 

Τα συστήματα ασύρματων συναγερμών AJAX έχουν ξεπεράσει αυτές τις "παιδικές ασθένειες," και προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις για οποιουδήποτε τύπου εγκατάσταση, όσο μεγάλη και περίπλοκη και αν είναι.

Οι νέοι συναγερμοί AJAX είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και ανάτυξης.  'Ετσι έχουν καταφέρει να προσφέρουν επαγγελματικές δυνατότητες και λύσεις, και συγχρόνως ευχρηστία για τον απλό χρήστη.  Έτσι ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το συναγερμό από ένα κλασσικό πληκτρολόγιο (ασύρματο φυσικά) ή τηλεχειριστήριο.  Κατεβάζοντας όμως την εφαρμογή της AJAX στο κινητό ή το tablet του ο χρήστης έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες, όπως τον πλήρη έλεγχο του συστήματος, της παραμετροποίησής του και των ενημερώσεων που αυτό προσφέρει.

Η τεχνολογία ασύρματης σύνδεσης Jeweller® σχεδιάστηκε από την αρχή με σκοπό να γίνει εξίσου αξιόπιστη με μία ενσύρματη. Το Jeweller® συνδέει όλους τους ανιχνευτές και τις συσκευές σε απόσταση έως και 2.000 μέτρα από το Ajax Hub (κεντρική μονάδα συστήματος) ενώ διενεργεί παλμικούς ελέγχους (ping) που ξεκινάνε από τα 12 δευτερόλεπτα, ώστε να επιβλέπει την κατάσταση του συστήματος.

Το σήμα προστατεύεται με κρυπτογράφηση και έλεγχο ταυτότητας «κυλιόμενου κωδικού».

Δηλαδή ο κωδικός επικοινωνίας των περιφερειακών με την κεντρική μονάδα αλλάζει συνεχώς ώστε ο επίδοξος κλέφτης να μην μπορεί να τον παραβιάσει.  Αν γίνει προσπάθεια παραβίασης (jamming), το Ajax θα αλλάξει τη συχνότητα και θα σας ενημερώσει. Ακόμα και σε απώλεια δικτύου, το σύστημα θα συνεχίσει να σας ενημερώνει χρησιμοποιώντας τον ειδικό αλγόριθμο DeliverAnyway.  Έτσι δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ ορόφων μίας μεζονέτας ή μονοκατοικίας, ή σε μία εγκατάσταση μεγάλης εμβέλειας. 

Το Ajax έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψιν την ενεργειακή απόδοση του συστήματος, ώστε να μην χρειάζεται η συχνή αλλαγή μπαταριών, που μπορεί να απαιτήσει αρκετή δουλειά και συχνά παραβλέπεται.  Χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ασφάλεια, ο σχεδιασμός του κυκλώματος, το λογισμικό αλλά και τα περιφερειακά που χρησιμοποιήθηκαν σας επιτρέπουν να ξεχάσετε την αλλαγή μπαταριών, οι οποίες μπορούν να διαρκέσουν μέχρι 7 χρόνια!

Οι ασύρματοι συναγερμοί AJAX διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία, ώστε σε διακοπή ρεύματος να σας ενημερώνουν, και να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα.  Η κεντρική μονάδα του AJAX θα σας ενημερώσει άμεσα και θα συνεχίσει να προστατεύει την περιουσία σας, γιατί έχει μέχρι τρεις τρόπους επικοινωνίας (ενσύρματα, wi-fi και GSM, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε). 

Προστασία περιφερειακών:  Η διαρκής παλμική επικοινωνία (ping) των περιερειακών με την κεντρική μονάδα εξασφαλίζει την άμεση ειδοποίηση όταν κάποιο περιφειακό σταματήσει να ανταποκρίνεται (κάποιος προσπαθεί να το βγάλει εκτός λειτουργίας).  Ο διακόπτης ασφαλείας (tamper) θα ενεργοποιηθεί σε κάθε προσπάθεια εξουδετέρωσης των περιφερειακών (άνοιγμα εξωτερικού καλύμματος ή αποκόλληση από τον τοίχο).

Παραβίαση:  Η τεχνολογία FirstStepDetection (ανίχνευση κίνησης από το πρώτο βήμα) ενημερώνει άμεσα στην προσπάθεια παραβίασης.

Σε περίπτωση προσπάθειας ηλεκτρονικής επίθεσης του συστήματος, όλα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα (encrypted), έτσι ώστε το σύστημα να είναι πάντα ασφαλές.

Η AJAX προσφέρει μία πλήρη σειρά από περιφερειακά που καλύπτουν όλες τις ανάγκες οποιασδήποτε εγκατάστασης, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας