Αρχική / Blog / Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε...

Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε...

Πίσω στο blog
25/11/2018
Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε...

Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε...

Οι γιορτές είναι η κατ’ εξοχήν περίοδος με τα πιο υψηλά κρούσματα σε κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών. Η ασφάλεια του σπιτιού και του εξοχικού και η ανάγκη για πλήρη προστασία τους καθίσταται επιτακτική.

Υπάρχουν γενικά δύο είδη κλεφτών, αυτοί που αυθόρμητα αποφασίζουν να κλέψουν ένα σπίτι, επειδή πιστεύουν ότι μέσα έχει χρήματα ή κάποια πολύτιμα αντικείμενα κι εκείνοι που βγάζουν τα προς το ζην κλέβοντας. Εννοείται πως και οι δύο κατηγορίες κλεφτών, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορεί ένα σπίτι να είναι πλήρως και απόλυτα ασφαλές από κλοπές και διαρρήξεις. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνετε το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες και υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψετε μια διάρρηξη πριν καν συμβεί.

Εννοείται πως οι κλέφτες, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά, που δεν έχουν δηλαδή είτε συναγερμό είτε κάμερα παρακολούθησης-ασφαλείας, δηλαδή ένα σύστημα ασφαλείας.

Ο πρώτος και απαράβατος κανόνας κατά συνέπεια είναι να βάλετε συναγερμό. Είναι απολύτως απαραίτητος για τη πρόληψη διαρρήξεων τόσο σε σπίτια, όσο και σε επιχειρήσεις. Η σειρήνα του συναγερμού μπορεί όχι μόνο να τρομάξει κάποιον κλέφτη που προσπαθεί να μπει στο σπίτι, αλλά θα ειδοποιήσει και τους γείτονες για την πιθανή διάρρηξη καθώς και την αστυνομία αν έχετε τη σχετική σύνδεση. Επιπλέον, δεν επιτρέπει στους κλέφτες να σας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο, μιας που ειδικά το καλοκαίρι, οι κλέφτες εισβάλουν, όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στο σπίτι, αλλά κοιμούνται βαθιά. ‘Ενα σύστημα συναγερμού επίσης προστατεύει και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που είναι εύκολος στόχος για τους κλέφτες. Γι’ αυτό είναι σκόπιμο τον χειρισμό του συναγερμού να τον ξέρουν και τα παιδιά και οι τυχόν ηλικιωμένοι που μένουν στο σπίτι.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο συναγερμός σας να φαίνεται. Γι’ αυτό σκόπιμο είναι να κολλήσετε σε εμφανή σημεία έξω από το σπίτι σας ταμπέλες που θα ενημερώνουν ότι ο χώρος φυλάσσεται από συναγερμό. Τις περισσότερες φορές, η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι αρκετή για να κρατηθούν μακριά οι λεγόμενοι “ευκαιριακοί” κλέφτες.

Σήμερα που η τεχνολογία αιχμής κινείται πλέον γύρω από τα ασύρματα δίκτυα οι ασύρματοι συναγερμοί είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του σπιτιού και της επιχείρησής σας, δεδομένου ότι έχουν ενσωματωμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου που στέλνει ειδοποιήσεις με SMS αλλά και σας παίρνει τηλέφωνο ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε τι γίνεται στο σπίτι σας από τις αντίστοιχες κάμερες.

Επίσης βασικό πλεονέκτημα των ασύρματων συναγερμών είναι ότι η εγκατάστασή του γίνεται γρήγορα και δε χρειάζονται καλώδια για να ενωθούν τα εξαρτήματα (μαγνητικές επαφές, ραντάρ, σειρήνα, πληκτρολόγιο κ.α) με την κεντρική μονάδα, αφού η επικοινωνία γίνεται με ασύρματα σήματα. Επίσης το ασύρματο σύστημα συναγερμού μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε περίπτωση μετακόμισης ενώ μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον εξοπλισμό στον ήδη υπάρχοντα σε περίπτωση που θέλετε να επεκτείνετε το σύστημα του χώρου ή ακόμη και να αλλάξετε την τοποθεσία των ανιχνευτών, με μεγαλύτερη ευκολία. Ο ασύρματος συναγερμός είναι απλός και φιλικός στη λειτουργία του και έχει μοντέρνο σχεδιασμό. Λειτουργεί με οποιαδήποτε κάρτα SIM για ασφαλή και αδιάκοπη επικοινωνία,  χωρίς αντιαισθητικά καλώδια και μερεμέτια.

Οι ασύρματοι συναγερμοί ενημερώνουν άμεσα με κλήση ή SMS σε περίπτωση παραβίασης, αφοπλίζονται και οπλίζονται μέσω κινητού και έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για να ακούτε τι συμβαίνει στο χώρο σας. Υπάρχει επίσης επιλογή να συνδεθεί ο ασύρματος συναγερμός με κέντρο λήψης σημάτων που θα τηλεφωνεί σε περίπτωση διάρρηξης και αν αντιληφθεί ο,τιδήποτε ύποπτο καλεί την αστυνομία. Οι καλοί ασύρματοι συναγερμοί έχουν εξελιγμένους Αισθητήρες Κίνησης (ραντάρ) εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου που ανιχνεύουν κάθε κίνηση στο χώρο και ενημερώνουν ασύρματα την κεντρική μονάδα ενώ διαθέτουν σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Συγχρόνως έχουν δυνατή σειρήνα, μεγάλη αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, λυχνία φωτισμού κατά την παραβίαση του συναγερμού, Anti Tamper (ενημέρωση για βίαιη αποκόλληση του) ενώ είναι αδιάβροχοι.

Μεγάλο επίσης πλεονέκτημα ενός ασύρματου συναγερμού είναι το ότι είναι τόσο απλή και εύκολη η εγκατάστασή του που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με έξοδα εγκατάστασής του!!

Οι κάμερες ασφαλείας και οι συναγερμοί κάνουν το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες, που φοβούνται κατά κύριο λόγο μην αναγνωρισθούν από την κάμερα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι σεσημασμένοι και η φωτογραφία τους βρίσκεται ήδη στ’ αρχεία της αστυνομίας ώστε να κινδυνεύουν όταν τους πιάσει η κάμερα, ν’ αναγνωρισθούν αμέσως από την αστυνομία, αλλά και να μην προκαλέσουν την προσοχή ενεργοποιώντας το συναγερμό.  Ο διαρρήκτης που θα δει δηλαδή ότι υπάρχει κάποια σειρήνα συναγερμού ή κάμερα στο εξωτερικό του σπιτιού, θα επιλέξει να μη μπει μέσα και πολύ πιθανό να πάει σε κάποιο άλλο σπίτι που δεν θα έχει και άρα θα είναι πιο ασφαλές για εκείνον, αφού γνωρίζει ότι σε περίπτωση που καταγραφεί από τις κάμερες ή ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, οι πιθανότητες σύλληψης του αυξάνονται κατακόρυφα. Γι’ αυτούς τους λόγους τα τελευταία χρόνια όλοι προσπαθούμε να προφυλαχθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, συνδυάζοντας τη μέγιστη κατά το δυνατόν ασφάλεια με τη μέγιστη οικονομία.

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια της ίδιας της ζωής μας και όχι μόνο με την περιουσία μας. Το θέμα της διάρρηξης του σπιτιού είναι πάρα πολύ σοβαρό και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για εμάς τους ίδιους αλλά και για όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας και αν τα χάσουμε θα υποστούμε μεγάλη οικονομική ζημια, όπως υπολογιστές, κοσμήματα, χρήματα, κινητά, πίνακες κλπ. Μία διάρρηξη όμως συνεπάγεται και ζημιές, όπως το σπάσιμο μιας πόρτας, ενός κουφώματος, μιας κλειδαριάς, ενός παραθύρου αλλά ακόμα και επίπλων. Ακόμα υπάρχει η πιθανότητα ο κλέφτης που θα μπει στο σπίτι να ενδιαφέρεται πιο πολύ να κλέψει πολύτιμα έγγραφα όπως τραπεζικά έγγραφα, το διαβατήριό σας, την πιστωτική σας κάρτα, διαφορους κωδικούς και γενικά ό,τι άλλο μπορεί να πάρει με πολύ μεγάλο κίνδυνο για την οικονομική σας θέση.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προστασία σας αλλά και του σπιτιού σας είτε είστε μέσα σε αυτό, είτε έξω:

 • Όταν θέλετε να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε, μην αμελήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κλειδώσετε την εξώπορτα, να ασφαλίσετε τα παράθυρα και να οπλίσετε το σύστημα του συναγερμού σας. Το γεγονός ότι βρίσκεστε εντός του σπιτιού, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τους διαρρήκτες, πόσο μάλλον αν ταυτόχρονα κοιμάστε.
 • Πριν φύγετε βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
 • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
 • Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
 • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι σημάδια της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
 • Προσπαθήστε το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
 • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
 • Ενεργοποιήστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
 • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
 • Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
 • Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας µηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας.
 • Κλειδώνετε την κύρια πόρτα ή τις κύριες πόρτες του διαµερίσµατος µε κλειδαριά ασφαλείας.
 • Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για µικρό χρονικό διάστηµα.
 • Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγµατα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος µέσα στο κτίριο.
 • Τα συστήµατα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας
 • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη.
 • Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγµατα.
 • Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των µπαλκονιών.
 • Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους.
 • Όταν µετακοµίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
 • Μην αφήνετε ποτέ µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.
 • Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος.
 • Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστηµα συναγερµού - ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.
 • Λιγότερες ληστείες και κλοπές το α΄ εξάμηνο του 2017
 • Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που θα χρειαστεί να απουσιάσετε από το σπίτι σας, έστω και για 2 λεπτά. Άρα όπως και να έχει, εστιάστε στην ορθή χρήση του συναγερμού σας.
 • Προσθέστε ως νέο μέλος στην οικογένειά σας έναν εκπαιδευμένο σκύλο ο οποίος θα αντιδράει ζωηρά σε ύποπτες κινήσεις.
 • Μην ανακοινώνετε την δραστηριότητα σας στα social media. Με αυτή την παρατήρηση δεν εννοούμε παραδείγματα ανθρώπων που δημοσιεύουν την κατάσταση τους ως status αλλά ακόμα και σε απάντηση με comment σε post φίλου τους. Μεγάλη προσοχή επομένως στο τι δηλώνετε, πότε θα έχετε άδεια, ποτέ θα φύγετε για το νησί ή το χωριό κ.λ.π.

Η URSafe εξειδικευμένη σε συστήματα ασφαλείας και προστασίας παρέχει κάμερες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού με τεχνολογία αιχμής που μπορείτε να εγκαταστήσετε ακόμα και μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η URSafe παρέχει και υπηρεσίες τοποθέτησης συναγερμών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Δείτε περισότερες πληροφορίες για κάμερες εδώ:

https://www.ursafe.gr/kameres-asfaleias

 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για συστήματα συναγερμού εδώ:

https://www.ursafe.gr/asyrmatoi-synagermoi

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας