Αρχική / Blog / Eγκυμοσύνη Μέρος 2ο: ‘Ανεση στον ύπνο και ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού

Eγκυμοσύνη Μέρος 2ο: ‘Ανεση στον ύπνο και ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού

Πίσω στο blog
16/03/2018
Eγκυμοσύνη Μέρος 2ο: ‘Ανεση στον ύπνο και ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού

Eγκυμοσύνη Μέρος 2ο: ‘Ανεση στον ύπνο και ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού

Σ’ αυτό το δεύτερο κεφάλαιο θ’ ασχοληθούμε με το πώς να καλυτερεύσει η ποιότητα της καθημερινής ζωής μιας εγκύου που τους 9 μήνες που κυοφορεί ταλαιπωρείται στον ύπνο, καθώς και πως, με φυσικό τρόπο, μπορεί ν’ ανακουφιστεί από τους πόνους του τοκετού, χωρίς σε καμία περίπτωση να επηρεάζεται ο ίδιος ο τοκετός.

1. ‘Υπνος στην εγκυμοσύνη και ειδικό μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη έχει πολλές "παρενέργειες". Κάποιες από αυτές είναι: κράμπες, πόνοι στην πλάτη, αίσθημα πίεσης, δυσφορία κ.α. Όλα αυτά δυσκολεύουν τον ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα οι περισσότερες γυναίκες να υποφέρουν από αϋπνίες γιατί δεν βολεύονται και άρα δεν ανακουφίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. ‘Ετσι από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζει η εγκυμοσύνη είναι ο ύπνος. Ακόμα και γυναίκες που πριν μείνουν έγκυες κοιμόντουσαν ελάχιστα, μετά παρουσιάζουν υπνηλία χωρίς λόγο ανά πάσα στιγμή της μέρας, ειδικά το πρώτο τρίμηνο. Μεγάλο πρόβλημα, επίσης, είναι η ναυτία και η δυσπεψία. Για να βολευτεί, λοιπόν, μίας έγκυος συχνά παίρνει αγκαλιά μαξιλάρια, τα βάζει να στηρίζουν την κοιλιά της, παίρνοντας βολική στάση και ύστερα από λίγο ηρεμεί και την παίρνει ο ύπνος.

Το ειδικό μαξιλάρι εγκυμοσύνης είναι ιδανικό για να κοιμάται άνετα η έγκυος, αφού της προσφέρει υποστήριξη στη μέση και προσαρμόζεται πανεύκολα στη στάση του σώματος. Είναι ιδανικό για να τη βοηθήσει να χαλαρώσει.
Τα καλά, όμως, δεν σταματούν εδώ: μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μαξιλάρι θηλασμού αφού το μωράκι της έρθει στον κόσμο.

Ειδικώτερα το ειδικό μαξιλάρι εγκυμοσύνης:

  • στηρίζει άριστα τον κορμό
  • ανακουφίζει από πόνους στη πλάτη, τα ισχία, τα γόνατα κλπ λόγω σωστής στήριξης όλης της σπονδυλικής στήλης.
  • είναι ιδανικό για εγκύους, θηλάζουσες, ανθρώπους με ορθοπεδικά προβλήματα, με πόνους στη μέση ή στα γόνατα, ηλικιωμένους, ή απλώς για όσους δεν βολεύονται στον κρεβάτι ή στον καναπέ τους
  • με διαστάσεις 160εκ.  μήκος, 30 εκ. περιφέρεια και από υλικό 100% Memory Foam
  • χαρίζει την απαραίτητη στήριξη κατά την ώρα του θηλασμού. Δεν αντέχει το χέρι της θηλάζουσας να κρατάει το μωρό; Δεν είναι αρκετά ψηλά το κεφαλάκι του για να πιάσει σωστά τη θηλή; Δεν βολεύεται η θηλάζουσα και κουράζεται; Το μαξιλάρι αυτό θα τοποθετήσει το χέρι σας και το μωρό στη κατάλληλη θέση, διευκολύνοντας έτσι τον θηλασμό.
  • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μαξιλάρι για τον καναπέ, για το πάτωμα, για το ταξίδι, χαρίζοντας πάντα την κατάλληλη στήριξη και άνεση.

Για περισότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://www.ursafe.gr/eidika-maxilaria-stirixis

 

2. Χρήση TENS για ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού

Οι συσκευές TENS προσφέρουν ανακούφιση από τους πόνους της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας με φυσικό τρόπο, χωρίς φάρμακα και παυσίπονα και χωρίς επισκληρίδιο ένεση. Ο τοκετός για τις περισσότερες γυναίκες είναι συνυφασμένος με τον πόνο. Η αλήθεια είναι ότι μόλις αρχίσει το πρώτο στάδιο του τοκετού αρχίζουν και οι πρώτοι πόνοι, οι οποίοι σταδιακά εντείνονται. Γι’ αυτό με τις συσκευές TENS μπορείτε να γεννήσετε χωρίς να χρειαστεί να υπομείνετε τους πόνους του τοκετού. Η συσκευή ELLE TENS χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του τοκετού ανάλογα με την ανάγκη κάθε γυναίκας και την ένταση του πόνου και έχει τη δυνατότητα αύξησης των αποτελεσμάτων της στο τελευταίο και πιο επίπονο στάδιο του τοκετού. Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι η χρήση του TENS μπορεί να μειώσει τον πόνο, χωρίς να έχει καμία επίδραση στο έμβρυο.

Τι ακριβώς όμως είναι η μέθοδος TENS που χρησιμοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια σε επίτοκες γυναίκες, κατά τη διάρκεια του τοκετού, με θεαματικά αποτελέσματα;

Με τον όρο TENS περιγράφονται τα ρεύματα χαμηλής συχνότητας που ερεθίζουν τις αισθητικές ίνες των νεύρων. Τα TENS (ΤRANSCUTANEOUS ELECTRICAL NERVE STIMULATION = Διαδερματικός Ηλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός) είναι μία αξιόπιστη και ιατρικώς αποδεκτή θεραπευτική μέθοδος, που χρησιμοποιείται ευρέως στην αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, αλλά και για την ανακούφιση από τον οξύ πόνο. Οι συσκευές TENS είναι απολύτως ασφαλείς, απλές και κατάλληλες και για οικιακή χρήση.

Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες λύσεις ανακούφισης πόνου, καθώς τα Tens περνάνε δια ηλεκτροδίων, απαλές, ηλεκτρικές ώσεις (σαν ριπές), στις ίνες των νεύρων, που βοηθούν το σώμα να παράγει τις δικές του αναλγητικές ουσίες (ενδορφίνες). Παράγουν δηλαδή ηλεκτρικά σήματα που προκαλούν μία αίσθηση «μυρμηγκιάσματος» μέσω των αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο δέρμα, και απαλύνουν τον πόνο με δύο τρόπους:

1. Αυτή η αίσθηση «ανταγωνίζεται» την αίσθηση του πόνου, έτσι ώστε η αίσθηση του πόνου να εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλο ως λιγότερο επώδυνη.

2. O εγκέφαλός σας υποκινείται από τα Tens να απελευθερώσει ενδορφίνη, που είναι το φυσικό κατασταλτικό για τους σωματικούς πόνους.  

Τα TENS δηλαδή λειτουργούν με δύο βασικούς τρόπους: είτε διεγερτικά είτε καταπραϋντικά και βάζουν τις φυσικές ουσίες του ίδιου του οργανισμού μας (ενδορφίνες) να καταπολεμούν τον πόνο είτε μπλοκάροντάς τον είτε μειώνοντας την ένταση του μηνύματος του πόνου. Η εφαρμογή TENS δηλαδή μπορεί είτε να: ● Ενεργοποιήσει την απελευθέρωση της ενδορφίνης για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της φυσικής θεραπείας του σώματος  από τον πόνο ή ● Να παρεμβαίνει στο μεταδιδόμενο μήνυμα του πόνου.

Το TENS ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη λειτουργία των νεύρων που διατρέχουν το σώμα και ελέγχουν τις διάφορες αντιδράσεις του σώματος. Μέσω μικρών αυτοκόλλητων που τοποθετούνται στην περιοχή της πλάτης, το TENS με τη χρήση χαμηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλεί ήπια διέγερση στα νεύρα, θέτοντας σε κίνηση τους φυσικούς μηχανισμούς του σώματος για την ανακούφιση του πόνου.

Και όχι μόνο. Όλες οι ρυθμίσεις είναι ήδη προγραμματισμένες και έτσι η συσκευή είναι πανεύκολη στη λειτουργία.

Για περισότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://www.ursafe.gr/forites-syskeyes-ilektrotherapeias-tens

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας