Αρχική / Blog / Elle TENS: πρωτοποριακό βοήθημα που μειώνει τον πόνο του τοκετού!

Elle TENS: πρωτοποριακό βοήθημα που μειώνει τον πόνο του τοκετού!

Πίσω στο blog
24/11/2019
Elle TENS: πρωτοποριακό βοήθημα που μειώνει τον πόνο του τοκετού!

Elle TENS: πρωτοποριακό βοήθημα που μειώνει τον πόνο του τοκετού!

Βοηθάει τις μητέρες να έχουν αυτοέλεγχο και αυτοδιαχείριση του πόνου της γέννας, ενώ συγχρόνως διευκολύνει τον φυσικό τοκετό!

1.  Τι σημαίνει μαιευτικό TENS?

Μαιευτικό TENS (διαδερμική ηλεκτροδιέγερση των νεύρων) είναι μία συσκευή που βοηθάει στη διαχείριση και τον έλεγχο του πόνου κατά τη γέννα χωρίς τη λήψη φαρμάκων. Το προτιμάνε οι μέλλουσες μητέρες και οι μαιευτήρες παγκοσμίως, γιατί προσφέρει μια μη επεμβατική λύση διαχείρισης του πόνου, χωρίς φάρμακα. Κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο με επιτυχία όπως στη Γερμανία, Ολλανδία, Ιράν, Φινλανδία, Αυστραλία, ΗΠΑ κ.λπ.

‘Εγκυες και γιατροί που το χρησιμοποιούν και έχουν συνειδητοποιήσει τα πλεονεκτήματα της γέννας χωρίς φάρμακα ή με μειωμένα φάρμακα είναι ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα που οδήγησαν σε ένα ασφαλέστερο, γρηγορότερο και πιο ευχάριστο για την έγκυο τοκετό.

Το να παραμένει η γυναίκα ξύπνια και παρούσα κατά τη διάρκεια της γέννας δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας μετά τη γέννα. Αυτό οδηγεί την πλειοψηφία των χρηστών να θέλουν να το ξαναχρησιμοποιήσουν στις επόμενες γέννες τους.

2. Πως τα μαιευτικά TENS βοηθούν τη διαδικασία της γέννας;

Τα μαιευτικά TENS προσφέρουν αυξημένη αίσθηση ελέγχου και προωθούν τον φυσικό τοκετό, ενώ δεν έχουν καμία απολύτως παρενέργεια. Διευκολύνουν τη συμμετοχή της μέλλουσας μητέρας στη διαδικασία της γέννας, αφαιρώντας την ένταση του πόνου.

Η αλήθεια είναι ότι ο τοκετός για τις περισσότερες γυναίκες είναι συνυφασμένος με τον πόνο, μιας και το πόσο θα πονέσουν αποτελεί μία από τις βασικές τους ανησυχίες. Η αλήθεια είναι ότι μόλις αρχίσει το πρώτο στάδιο του τοκετού αρχίζουν και οι πρώτοι πόνοι, οι οποίοι σταδιακά εντείνονται. Οι πόνοι αυτοί δε θα πρέπει να ανησυχούν τη μέλλουσα μητέρα μιας και ποτέ δε φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο που να μην μπορεί να τους αντέξει. Μην ξεχνάμε ότι πολλές γυναίκες έχουν περάσει όλα τα στάδια του τοκετού χωρίς να χρησιμοποιήσουν καμία μορφή αναλγησίας. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι μία γυναίκα μπορεί να γεννήσει χωρίς να χρειαστεί να υπομείνει τους πόνους του τοκετού, μιας και οι υπάρχουσες μέθοδοι αναλγησίας είναι σε θέση να την απαλλάξουν από το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει, μόλις αρχίσουν οι πόνοι που ειδοποιούν ότι έρχεται η ώρα του τοκετού, είναι να ηρεμήσει και να σκεφτεί ότι οι πόνοι αυτοί δεν τη βλάπτουν, την προετοιμάζουν απλώς για ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί.

Σε αυτό το σημείο βοηθάει το Elle Tens, που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του τοκετού ανάλογα με την ανάγκη της εγκύου και την ένταση του πόνου. ‘Εχει τεχνολογία Opti-Max και κουμπί έξτρα ώθησης για επιπλέον ανακούφιση και ώθηση στο τελευταίο και πιο επίπονο στάδιο του τοκετού ενώ είναι πανεύκολη στη λειτουργία γιατί όλες οι ρυθμίσεις είναι ήδη προγραμματισμένες.  Βοηθάει μάλιστα στην ανακούφιση από τους πόνους και μετά τη γέννα.

Το TENS ουσιαστικά εκμεταλλεύεται τη λειτουργία των νεύρων που διατρέχουν το σώμα και ελέγχουν τις διάφορες αντιδράσεις του σώματος. Μέσω μικρών αυτοκόλλητων επιθεμάτων που τοποθετούνται στην περιοχή της πλάτης, το TENS με τη χρήση χαμηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλεί ήπια διέγερση στα νεύρα, θέτοντας σε κίνηση τους φυσικούς μηχανισμούς του σώματος για την ανακούφιση του πόνου. Η συσκευή αυτή είναι εύκολη στη χρήση, λειτουργεί με μπαταρίες και μπορεί να την ελέγχει η γυναίκα, επιλέγοντας την ένταση αλλά και τη συχνότητα της προκαλούμενης διέγερσης. Οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι, αν η χρήση του TENS γίνει σωστά, μπορεί να μειώσει τον πόνο, χωρίς να έχει καμία επίδραση στο έμβρυο. Η τεχνολογία OptiMax δίνει ένα επιπλέον απόθεμα ενέργειας για όταν το χρειαστεί πραγματικά. Χρησιμοποιείται στο τελικό στάδιο της γέννας που θα χρειαστεί επιπλέον πίεση ή σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ανάλογα με την προτίμησή της γυναίκας.

3.  Ψυχολογικά πλεονεκτήματα χρήσης Elle TENS

Βασική ανθρώπινη επιθυμία είναι να έχει κανείς τον έλεγχο του σώματός του. ‘Οταν μία έγκυος χρησιμοποιεί μία συσκευή ELLE TENS κατά τη διάρκεια του τοκετού, της μεταδίδει την αίσθηση της ασφάλειας, ότι δηλαδή έχει τον έλεγχο ενώ συγχρόνως έχει άμεση συμμετοχή στον τοκετό.  Η αλλαγή στην ένταση του πόνου που προκαλεί μία σύσπαση μπορεί αμέσως να μειωθεί χρησιμοποιώντας το κουμπί  BOOST που είναι δίπλα στα κλειδιά λειτουργίας του  Elle TENS.

Η χρήση του ELLE TENS επιτρέπει στη γυναίκα να επιλέξει και άλλους τρόπους ανακούφισης από τον πόνο, αλλά επειδή δεν έχει παρενέργειες (ακόμα και στην υπερβολική χρήση του), αποτελεί την πρώτη εναλλακτική επιλογή των ειδικών που συστήνουν για τους ασθενείς τους. Το ELLE TENS θεωρείται από ειδικούς ως ένα «βοηθητικό εργαλείο» που βοηθάει στην ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση των εγκύων.

4.  Φυσικός Τοκετός: με Elle TENS

Η ελευθερία των κινήσεων είμαι μία δυνατή ανθρώπινη επιθυμία. Οι άνθρωποι πολλές φορές παραπονούνται ότι είναι κολλημένοι στο κρεβάτι. Tο ELLE TENS είναι σχεδιασμένο για κίνηση, λειτουργεί με μπαταρία και είναι εύκολο στη χρήση. Συχνά οι χρήστες έχουν τη συσκευή να κρέμεται ελαφρά γύρω από τον λαιμό τους. Αυτό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση όταν το χρειάζονται.

Η χρήση του μαιευτικού TENS χαρίζει στην έγκυο ευελιξία κατά τον τοκετό και τη δυνατότητα να αλλάξει εύκολα τη θέση της κατά τη διαδικασία. ‘Ερευνες δείχνουν ότι η υπερβολική ξαπλωτή στάση μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα αδυναμίας ενώ αντίθετα μία θετική θέση μπορεί να διεγείρει περισσότερα θετικά συναισθήματα ασφάλειας, αυτοποποίθησης και εμπιστοσύνης.

5.  Πως βοηθάει το Εlle TENS

Tο Elle TENS είναι μία ειδική συσκευή σχεδιασμένη για να δημιουργεί τον κατάλληλο αντιπερισπασμό από τον πόνο του τοκετού. Είναι ένα από τα ελάχιστα εργαλεία που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν από την αρχή του τοκετού.

‘Οταν χρησιμοποιείται οι φυσικές ενδορφίνες αυξάνονται σε υψηλό βαθμό μέσα σε μόλις 30’. Μόλις γίνει αυτό το Elle TENS μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το επίπεδο των ενδορφίνων, να προσαρμοσθεί η ένταση και αμέσως ν’ αλλάξει λειτουργία για ν’ αντιμετωπίσει τον πιο έντονο πόνο των συσπάσεων. Το ενσωματωμένο κουμπί BOOST αλλάζει την αίσθηση «του χτύπου καρδιάς» σε «γαργάλιμα» και μπορεί να ενεργοποιηθεί αμέσως κατά τη διάρκεια μίας σύσπασης.

Οι λειτουργίες BOOST και BURST στην οθόνη του Elle TENS και οι θεωρίες ηλεκτροθεραπείας είναι γνωστές ως Θεωρία ‘GATE CONTROL’ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΥΛΗΣ) και ‘ACUPUNCTURE LIKE TENS’ (ΤΕΝΣ ΣΑΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ).

Η χρήση του Elle TENS βοηθάει στη συνεργασία μεταξύ του γιατρού, της εγκύου και της βοηθού- μαίας. Η απουσία ή ο περιορισμός φαρμάκων βοηθάει τις εγκύους να έχουν καθαρό μυαλό και να μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στον φυσικό πόνο και να μην τους νικά ο πόνος.

5.  UR Safe – κοιτώντας προς το μέλλον

Χωρίς την επιλογή του Elle TENS τα φάρμακα που δίνονται κατά τον τοκετό για τον πόνο τείνουν να αυξάνονται όπως και οι καισαρικές.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα καταγράφεται υπέρβαση κατά  43% στις γεννήσεις με καισαρικές τομές σε σχέση με το επιτρεπτό ποσοστό τοκετών με καισαρική τομή που είναι το 15%. Κατά τον πρώην υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, στην Ελλάδα το ποσοστό των τοκετών με καισαρική τομή, σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2017 ανέρχεται στο 58%. Την ίδια στιγμή, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) ο μέσος όρος των καισαρικών δεν ξεπερνάει το 30%. Σύμφωνα μαλιστα με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κο Τσαυτάρη, οι καισαρικές που έχουν αυξηθεί δραματικά στην Ελλάδα είναι ένας από τους λόγους αύξησης και των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Λόγω αυτών των στατιστικών η URSafe προωθεί τον φυσικό τοκετό και τη χρήση μη επεμβατικών, φυσικών μεθόδων καταπολέμησης του πόνου και συνιστά το ELLE TENS το οποίο και προωθεί στην Ελληνική Αγορά.

Tο Elle TENS αντιπροσωπεύει την τεχνολογικά αρτιότερη πιο σύγχρονη, κορυφαία και πιο δημοφιλή παγκοσμίως μαιευτική συσκευή TENS.

Η χρήση του Elle TENS για αποτελεσματική διαχείριση του πόνου του τοκετού θα πρέπει να θεωρείται ως η πρώτη εναλλακτική επιλογή των γυναικών κατά τον τοκετό τους στην Ελλάδα.

Η γέννηση ενός παιδιού και η παράδοσή του στην αγκαλιά μίας μητέρας που είναι ξύπνια και δεν πονάει είναι μία από τις ομορφότερες στιγμές της ιατρικής που σε γεμίζουν ικανοποίηση!

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας