Αρχική / Blog / Εντοπιστής θέσης για παιδιά: Η τεχνολογία ενάντια στην εξαφάνιση παιδιού

Εντοπιστής θέσης για παιδιά: Η τεχνολογία ενάντια στην εξαφάνιση παιδιού

Πίσω στο blog
27/09/2018
Εντοπιστής θέσης για παιδιά: Η τεχνολογία ενάντια στην εξαφάνιση παιδιού

‘Οσο προσεκτικοί κι αν είμαστε και όσο και να προσπαθούμε να προλάβουμε κάθε κίνδυνο που περιτριγυρίζει τα παιδιά μας, υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή το παιδί σας να απομακρυνθεί από την ακτίνα προσοχής σας ή εξαφανισθεί γιατί χάθηκε ή παρασύρθηκε από κάποιον που ήθελε να το βλάψει. Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά μας είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε γονέα. Ωστόσο, ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι επικίνδυνος.  Είναι πολύ εύκολο για ένα μικρό παιδί να χαθεί, καθώς όλα τα παιδιά έχουν την τάση να εξερευνούν και να απομακρύνονται από τους γονείς τους, όταν εκείνοι στρέψουν έστω και για λίγο την προσοχή τους αλλού. Αλλά δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις που ακούμε απόπειρας απαγωγής κάποιου παιδιού. Ανά πάσα στιγμή ένα παιδί μπορεί να χαθεί ή να απαχθεί, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να είναι σε θέση να γνωρίζουν πάντα πού είναι το παιδί τους.

Σήμερα η τεχνολογία είναι ο μεγάλος μας βοηθός και μάλιστα όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να σώσει το παιδί μας από βέβαιο κίνδυνο, να αποτρέψει τις περιπτώσεις απαγωγής ή εξαφάνισης παιδιών. Στην αγορά σήμερα υπάρχουν διάφορες συσκευές tracking που είναι εξοπλισμένες με τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα του GPS και εγγυώνται την ασφάλεια του παιδιού σας με τις προηγμένες λειτουργίες τους.

Η URSafe με μοναδικό σκοπό της την προστασία και ασφάλεια των αγαπημένων μας, εξειδικευμένη στις συσκευές tracking προτείνει την ιδανική λύση για παιδιά, το Ρολόι GPS κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker με εργονομικό σχεδιασμό:

https://www.ursafe.gr/gps-tracker-paidiko-roloi-q50-sos-vimatometritis-prasino

Αυτό το ρολόι gps κινητό διαθέτει και λειτουργία τηλεφώνου, το παιδί μπορεί εύκολα να καλέσει οποιονδήποτε από τους προεπιλεγμένους αριθμούς τηλεφώνου και να μιλήσει μαζί τους. Εχει ζώνες geofence ή αλλιώς ασφαλείς ζώνες, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είναι εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι. Οι ασφαλείς ζώνες είναι εικονικές περίμετροι που μπορούν να δημιουργήσουν οι γονείς γύρω από οποιαδήποτε θέση στο χάρτη. Αυτές οι τοποθεσίες μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μια κοντινή παιδική χαρά που το παιδί συχνά επισκέπτεται ή μέρη που πηγαίνει καθημερινά όπως το σχολείο του. Μια ειδοποίηση θα ενεργοποιείται αμέσως μόλις η συσκευή παρακολούθησης εγκαταλείψει ή εισέλθει σε μια προκαθορισμένη ασφαλή ζώνη που ενημερώνει τους γονείς για τις κινήσεις των παιδιών τους. Η ζώνη Geofence είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείτε ένα παιδί χωρίς να χρειάζεται να είστε μπροστά σε μια οθόνη smartphone ή υπολογιστή όλη την ημέρα.

Οι γονείς μπορούν να καλέσουν το παιδί τους μέσω Smartphone με χρήση ειδικής εφαρμογής και να μιλήσουν μαζί του. Αυτή η δικλείδα που έχει το ρολόι gps κινητό διασφαλίζει ότι δεν θα καλέσει κάποιος άγνωστος το παιδί μας. Το ρολόι χειρός gps προσφέρει και λειτουργία SOS δίνοντας την δυνατότητα με το πάτημα ενός πλήκτρου καλέσει μέχρι 3 προεπιλεγμένους τηλεφωνικούς αριθμούς και να συνομιλήσει μαζί τους εάν χρειάζεται βοήθεια. Επίσης οι κάτοχοι των προεπιλεγμένων αριθμών μπορούν οποτεδήποτε να καλέσουν και να μιλήσουν με τον κάτοχο.

Διατίθεται σε ωραία χρώματα για να είναι ελκυστικό στα παιδιά και έχει αμέτρητες δυνατότητες όπως οθόνη  LED1,5 ίντσων, με καθαρη ευκρίνεια των πληροφοριών, ένδειξη συντεταγμένων με μία αποστολή μηνύματος SMS, ολοκληρωμένο πακέτο εποπτείας ρολόι GPS κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker, πανεύκολο στη χρήση, δεν διακρίνεται ότι είναι ένα ρολόι GPS κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker , με δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθηση και SOS χαρακτηριστικό, με δυνατότητα αποστολής ειδοποίησης GeoFence στο χρήστη όταν παραβιάζει την απαγορευμένη περιοχή, με λειτουργία τηλεφώνου, με δυνατότητα ειδοποίησης SOS, ένδειξη ημερομηνίας – ώρας, βηματομετρητή, ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας μόλις φτάσει στο 15%, ειδοποίηση στο κινητό ότι το ρολόι αφαιρέθηκε από το χέρι του παιδιού, δυνατότητα επίβλεψης του παιδιού σε πραγματικό χρόνο (το ρολόι gps  έχει δικιά του εφαρμογή για αυτή την λειτουργία), δυνατότητα εγγραφής ηχητικού μηνύματος και αποστολή στο ρολόι gps, μόλις το παιδί λάβει το ηχητικό μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα εικονίδιο (μόλις γίνει αναπαραγωγή το εικονίδιο δεν εμφανίζεται πια), δυνατότητα ρύθμισης τηλεφώνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ορισμός τηλεφώνων ως αθώα "white list", δηλαδή αν πάρει κάποιος άλλος αριθμός να αγνοηθεί από την συσκευή, αποθήκευση ιστορικού τοποθεσίας για 90 ημέρες, αποστολή και λήψη sms μηνυμάτων, αποθήκευση ιστορικού sms μηνυμάτων, με δόνηση, ηχείο και μικρόφωνο, με οθόνη Αφής, με δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου
Βέβαια δεν πρέπει ν’ αρκούμαστε μόνο στο τεχνολογικό μέσο αλλά πρέπει συγχρόνως να ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση. Τα ενημερωμένα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύμα κάποιου επιτήδειου ή να βγουν έξω από τα ασφαλή όρια που καθορίζουν οι γονείς τους. Καλό λοιπόν θα είναι να:

  1. Μάθετε στα παιδιά το τηλέφωνο σας αλλά και της αστυνομίας ( 100 ) . Μ αυτό τον τρόπο θα μπορούν να καλέσουν εσάς ή την αστυνομία για βοηθεία αν χρειαστεί.
  2. Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν θα στείλετε ποτέ κανέναν να τα πάρει από το σχολείο (ή κάπου αλλού) αν δεν τα έχετε ενημερώσει πρώτα. Μ’ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος τα πλησιάσει λέγοντας τους ότι πήγε για να τα πάρει θα ξέρουν τα παιδιά ότι λέει ψέμματα.
  3. Εξηγήστε στα παιδιά ότι ένας ενήλικας δεν ζητάει ποτέ βοήθεια από ένα παιδί. Αν τα πλησιάσει ένας άγνωστος (ή και γνωστός) και τους πει «θα με βοηθήσεις να βρω το σκυλάκι μου ή θα με βοηθήσεις να μεταφέρω κατι βιβλία για το σχολείο» (ή κάτι παρόμοιο) δεν πρέπει να το κάνουν!
  4. Φτιάξτε έναν μυστικό κώδικα, μια λέξη ή φράση που θα γνωρίζετε εσείς και το παιδί. Μ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος το πλησιάσει και του πει ότι σας γνωρίζει και να πάει μαζί του να ρωτήσει το παιδί ποιός είναι ο μυστικό κωδικός. Το ίδιο να κάνει το παιδί και αν κάποιος χτυπήσει την πόρτα (που ποτέ δεν πρέπει ν’ ανοίγει) και είναι μόνο του στο σπίτι. Η πόρτα θα μείνει κλειστή μέχρι να ακούσει το παιδί τον μυστικό κωδικό.
  5. Μάθετε στα παιδιά να κάνουν θόρυβο, να ουρλιάξουν αν αισθανθούν ότι χάθηκαν, ότι απειλούνται ή κινδυνεύουν.

Ενα ακόμα εξαιρετικό προιόν που εντοπίζει τη θέση του παιδιού και χαρίζει ηρεμία για εσάς και απόλυτη ασφάλεια για το παιδί σας είναι το Mommy I ‘ m Here που σας προειδοποιεί αν το παιδί απομακρυνθεί 8μ. περίπου από εσάς και σας βοηθάει να βρείτε το παιδί αμέσως. Πατάτε το κουμπί και χτυπάει δυνατός συναγερμός 90 db πάνω του. Μπαίνει στα παπούτσια ή τη ζώνη του παιδιού και ενεργοποιείται χωρίς καλώδια από μακριά σε ακτίνα μέχρι 50μ. περίπου ενώ τραβάει τη προσοχή των γύρω πάνω στο παιδί. Εχει μπρελόκ-φορητό πομποδέκτη εύκολο στη χρήση για τους γονείς και είναι ανθεκτικό στους κραδασμούς.

Είναι ένα εύκολο στη χρήση και στυλάτο σύστημα εντοπισμού που χρησιμοποιεί τη δική του ραδιοσυχνότητα για να βρεί το παιδί μέχρι και 50 μέτρα περίπου μακριά. Αυτή η απόσταση είναι περίπου όσο το μισό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Το CL305 μετράει την απόσταση και εάν το παιδί απομακρυνθεί από κοντά σας και από τον πομπό που έχετε πάνω σας περίπου 10 μέτρα, θα σας προειδοποιήσει ότι το παιδί δεν είναι κοντά σας. Τότε απλά πατάτε το κουμπί στο πομπό σας για να χτυπήσει ο συναγερμός των 90db που έχει πάνω του το παιδί στο αρκουδάκι, ώστε να εντοπίσετε το παιδί και να προκαλέσετε τη προσοχή στο παιδί σας και στο κίνδυνο που μπορεί να το περιτριγυρίζει!

Η βασική του διαφορά από άλλα παρεμφερή προιόντα είναι ότι με τα άλλα ο γονιός χρειάζεται να προσέξει ο ίδιος ότι απομακρύνθηκε το παιδί του και τότε να πιέσει το κουμπί στο μπρελόκ για να χτυπήσει ο συναγερμός ενώ με το CL305 ο γονιός θα ακούσει προειδοποιητικό θόρυβο (μπιπ) στο τηλεχειριστήριό του, εάν το παιδί απομακρυνθεί πέραν των 8-10 μέτρων περίπου, και τότε μπορεί να πατήσει το κουμπί για να χτυπήσει ο συναγερμός. Δηλαδή με απλά λόγια έχει το επιπλέον προσόν και να προειδοποιεί όταν το παιδί απομακρυνθεί. Κάθε φορά που ανάβετε και ενεργοποιείτε ένα locator Mommy I'm Here, διαλέγει και καινούργια συχνότητα ώστε να μειώνεται η πιθανότητα παρεμβολής από άλλους χρήστες, χαρίζοντάς σας έτσι περισσότερη ηρεμία. Με αυτή την επαναστατική συσκευή κρατάτε το παιδί σας πάντα σε "απόσταση ακοής", χρησιμοποιώντας ένα μικρό πομποδέκτη μπρελόκ και ένα πομποδέκτη αρκουδάκι που μπαίνει εύκολα στο παπούτσι ή στη ζώνη του παιδιού.

Ο συναγερμός Mommy I'm Here CL305 Blue είναι σαν ένα νοερό σχοινί που κρατάει κοντά σας το παιδί σας!

https://www.ursafe.gr/entopistis-thesis-gia-paidia-mommy-im-here-doro-oi-prostateftikes-thikes

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας