Αρχική / Blog / Φεύγετε διακοπές; Χρήσιμες συμβουλές από την U R Safe και την Ελληνική Αστυνομία. (Aσύρματες Κάμερες Ασφαλείας για να βλέπετε τι γίνεται σπίτι σας όσο λείπετε!)

Φεύγετε διακοπές; Χρήσιμες συμβουλές από την U R Safe και την Ελληνική Αστυνομία. (Aσύρματες Κάμερες Ασφαλείας για να βλέπετε τι γίνεται σπίτι σας όσο λείπετε!)

Πίσω στο blog
07/07/2018
Φεύγετε διακοπές; Χρήσιμες συμβουλές από την U R Safe και την Ελληνική Αστυνομία. (Aσύρματες Κάμερες Ασφαλείας για να βλέπετε τι γίνεται σπίτι σας όσο λείπετε!)

Θα φύγετε διακοπές, αλλά ανησυχείτε τι θα γίνεται σπίτι σας όσο θα λείπετε;  Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές της Ελληνικής Αστυνομίας που πρέπει να ακολουθήσετε πριν φύγετε από το σπίτι:

 • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
 • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
 • Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
 • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματαστον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
 • Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
 • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
 • Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
 • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
 • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.
 • Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3550&Itemid=116&lang=

Με την εγκληματικότητα στα ύψη ο βασικός αποτρεπτικός παράγοντας κατά των διαρρήξεων είναι οι κάμερες ασφαλείας, δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί, μετά από έρευνες που έχουν γίνει, ότι πάνω από το 30% των ληστών δεν θα εισέβαλε σε σπίτια με κάμερες ασφαλείας.  Είναι, κατ’ επέκταση, γεγονός και μάλιστα απόλυτα λογικό μαζί με την εγκληματικότητα, να αυξάνονται και τα συστήματα ασφαλείας σε κάθε σπίτι, εξοχικό, κατάστημα κλπ.

Οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας μας από τον ληστή. Το θέμα της διάρρηξης του σπιτιού, του εξοχικού ή του καταστήματος είναι πάρα πολύ σοβαρό και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για εμάς τους ίδιους, για όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε αλλά και συνεπάγεται υλικές ζημιές, όπως το σπάσιμο μιας πόρτας, ενός κουφώματος, μιας κλειδαριάς, ενός παραθύρου αλλά ακόμα και επίπλων. Ακόμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κλέφτης που θα μπει στο χώρο μας μπορεί να ενδιαφέρεται πιο πολύ να κλέψει πολύτιμα έγγραφα όπως τραπεζικά έγγραφα, το διαβατήριό μας, την πιστωτική μας κάρτα, διάφορους κωδικούς κλπ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 έγιναν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία, τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα της, 36.959 συνολικά διαρρήξεις και κλοπές και εξ αυτών 10.722 διαρρήξεις σπιτιών και 4.468 διαρρήξεις καταστημάτων. Εννοείται πως οι κλέφτες, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά, που δεν έχουν δηλαδή είτε συναγερμό είτε κάμερες παρακολούθησης-ασφαλείας, δηλαδή ένα σύστημα ασφαλείας. Οι κάμερες ασφαλείας κάνουν το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες, που φοβούνται κατά κύριο λόγο μην αναγνωρισθούν, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι σεσημασμένοι και η φωτογραφία τους βρίσκεται ήδη στ’ αρχεία της αστυνομίας ώστε να κινδυνεύουν όταν τους πιάσει η κάμερα, ν’ αναγνωρισθούν αμέσως από την αστυνομία.  Ο διαρρήκτης που θα δει δηλαδή ότι υπάρχει κάποια πινακίδα ή κάμερα στο εξωτερικό του σπιτιού, θα επιλέξει να μη μπει μέσα και πολύ πιθανό να πάει σε κάποιο άλλο σπίτι που δεν θα έχει και άρα θα είναι πιο ασφαλές για εκείνον, αφού γνωρίζει ότι σε περίπτωση που καταγραφεί, οι πιθανότητες σύλληψης του αυξάνονται κατακόρυφα. Γι’ αυτούς του λόγους τα τελευταία χρόνια όλοι προσπαθούμε να προφυλαχθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, συνδυάζοντας τη μέγιστη κατά το δυνατόν ασφάλεια, με τη μέγιστη οικονομία.

Οι κάμερες ασφαλείας είναι ο ιδανικότερος τρόπος να προφυλάξετε την περιουσία σας και μάλιστα τα πλεονεκτήματα των ασύρματων καμερων αποδεικνύονται πολλά:

 1. Κατ’ αρχήν η τοποθέτησή τους είναι πλέον εύκολη και οικονομική. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε χωρίς εργασίες για καλωδίωση και άρα χωρίς επιπλέον περιττά έξοδα.
 2. Δεν απαιτούν κάποιες ιδιαίτερες προδιαγραφές του σπιτιού ή της επιχείρησης, επομένως μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα, χωρίς περιττά έξοδα για προσαρμογές.
 3. Λειτουργούν με μπαταρίες (ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε) που σημαίνει ότι ακόμα και σε διακοπή ρεύματος το σύστημα ασφαλείας θα παραμείνει ενεργό.
 4. Το κόστος της ασύρματης κάμερας ασφαλείας είναι τελικά αρκετά χαμηλότερο από της ενσύρματης, γιατί δε χρειάζεται να συνδεθεί με πολλά και διαφορετικά μέρη μέσα στο σπίτι αλλά ούτε και να περασθούν ειδικές καλωδιώσεις που σημαίνουν έξτρα κόστος, με αποτέλεσμα να είναι προσιτό ακόμα και σε ανθρώπους και οικογένειες που δεν θέλουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να ξοδέψουν πολλά χρήματα για την προστασία του σπιτιού τους.
 5. Για τον ίδιο λόγο-του χαμηλού κόστους αλλά και της εύκολης τοποθέτησης χωρίς περίπλοκες καλωδιώσεις- προτιμούνται και για τοποθέτηση στις εισόδους πολυκατοικιών.
 6. Σε περίπτωση μετακόμισης η ασύρματη κάμερα ασφαλείας μεταφέρεται εύκολα γρήγορα και χωρίς κόστος γιατί δε χρειάζεται ειδικός ηλεκτρολόγος για να εγκατασταθεί σωστά με σύνθετες και περίπλοκες καλωδιώσεις.
 7. Σας προσφέρουν τη δυνατότητα τηλεφωνικής ειδοποίησης.

Οι ασύρματες κάμερες δίνουν τις λύσεις που χρειάζεστε και είναι ο 24ωρος φρουρός σας. Έλεγχουν την είσοδο του σπιτιού, του εξοχικού, του γραφείου, του καταστήματος, των κοινόχρηστων χώρων. Υπάρχουν μάλιστα και κάμερες ασφαλείας με ειδικές προδιαγραφές για τοποθέτηση σε σκάφη, μελίσσια, αγροικίες και αγροκτήματα όπου δεν υπάρχει internet, όπως θ’ αναλύσουμε παρακάτω.

Σήμερα στο εμπόριο υπάρχουν πολλές ασύρματες κάμερες που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Πρέπει όμως, πάντα να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή της κάμερας, ώστε να έχει όλα τ’ αναγκαία τεχνικά χαρακτηριστικά και συγχρόνως να είναι άρτια ποιοτικά και οικονομικά ανάλογη της ποιότητάς της.

‘Ετσι μία καλή κάμερα έχει αισθητήρα HD 720p, με λειτουργία PnP που σας παρέχει απλή και γρήγορη πρόσβαση από μακριά με 3 απλές κινήσεις από το κινητό, το tablet σας (iOS & Android) ή τον Η/Υ σας. 

Μιά καλή ασύρματη κάμερα ασφαλείας διαθέτει:

- λειτουργία ανίχνευσης κίνησης,

- ενσωματωμένο μικρόφωνο /ηχείο για αμφίδρομη συνομιλία,

-ασύρματη/ενσύρματη επικοινωνία μέσω WiFi (IEEE 802.11 b/g/n) ή/και καλωδίου Ethernet (10/100/1000 mbps),

- δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε απόλυτο σκοτάδι, με τη χρήση των ενσωματωμένων LED υπερύθρων,

- κάρτα Μνήμης Micro-SD μέχρι 32 GB για την καταγραφή οποιουδήποτε συμβάντος,

- αυτόματη αναγνώριση κίνησης και αθόρυβη λειτουργία,

- δωρεάν εφαρμογές για iOS, Android για να παρακολουθείτε την κάμερα από το κινητό, το PC ή το tablet σας.

π.χ.: https://www.ursafe.gr/kameres-asfaleias

Ιδανικές ακόμα είναι οι κάμερες ασφαλείας που είναι κάμερα και συναγερμός GSM μαζί, με δυνατότητα καταγραφής φωτογραφιών και βίντεο και αποστολή φωτογραφιών με MMS στο κινητό σας! Οι κάμερες μάλιστα αυτές είναι ιδανική και οικονομική λύση γιατί δεν έχουν συνδρομές και πάγια έξοδα (πέραν της κάρτας κινητής τηλεφωνίας).

Αυτές οι ασύρματες κάμερες διαθέτουν:

-ανιχνευτή κίνησης ο οποίος ενεργοποιεί την κάμερα μόλις αντιληφθεί εισβολέα στο χώρο, τραβάει 1 λεπτό βίντεο και φωτογραφίες του χώρου και τις καταγράφει στην ενσωματωμένη κάρτα μνήμης, κάθε φορά που ενεργοποιείται,

- ενσωματωμένη μπαταρία, ώστε να λειτουργεί ακόμα και σε διακοπή ρεύματος (εσκεμμένη ή ακούσια), ή ακόμα και αν σας κόψουν την τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού ή του γραφείου, ή την παροχή ρεύματος,

-μπορεί να στείλει φωτογραφία στο κινητό σας με MMS,

-μπορείτε να την προγραμματίσετε ώστε να λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (π.χ. μόνο όταν λείπετε από το σπίτι),

-έχει IR LED για δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και στο σκοτάδι, δε χρειάζεται σύνδεση Internet, καθώς δεν είναι δικτυακή κάμερα Wi-Fi,

-παρέχει τη δυνατότητα να την καλέσετε και να ακούσετε τι γίνεται στο χώρο που είναι εγκατεστημένη απ' όπου και αν βρίσκεστε και προγραμματίζεται εύκολα μέσω SMS.

π.χ.:  https://www.ursafe.gr/urs01-kamera-synagermos-gsm 

Ιδιαίτερα διαδεδομένη είναι και η κάμερα GSM εξωτερικού χώρου με ανιχνευτή κίνησης, δυνατότητα λήψης νυκτερινών φωτογραφιών και βίντεο, δυνατότητα ειδοποίησης και αποστολής φωτογραφίας στο κινητό σας με MMS μέσω GPRS.  Τα βασικά της πλεονεκτήματα είναι η καμουφλαρισμένη εμφάνισή της, η μεγάλη διάρκεια ζωής των μπαταριών, και η εκπληκτική ποιότητα των φωτογραφιών (μέχρι 12Mpixel) και βίντεο (μέχρι 1080p) που τραβάει.

Πρόκειται για την ιδανική κάμερα παρακολούθησης για αγροτικές κατοικίες, μελίσσια, βοσκότοπους, φυτείες, και άλλες απομακρυσμένες εφαρμογές όπου δεν υπάρχει ρεύμα ή τηλέφωνο.  Επίσης είναι ιδανική για σκάφη αναψυχής και yaghts.Σας ειδοποιεί αμέσως, και έχετε και φωτογραφίες και βίντεο του συμβάντος. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συσκευή ώστε να στέλνει σε πολλαπλά τηλέφωνα  ΜΜS, καθώς και σε πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχει ακόμα:

- εξελιγμένη λειτουργία MMS: φωτογραφίζει και στέλνει τη φωτογραφία στο κινητό σας σε χρόνο ρεκόρ,

- υποστηρίζει MMS/e-mail μέσω των δικτύων GPRS (υποστηρίζει 2G GSM όλων των συχνοτήτων),

- 940ΝΜ LED αισθητήρα κίνησης χαμηλής ακτινοβολίας (καθιστά τις υπέρυθρες ακτίνες αόρατες τη νύχτα),

- καταγραφή φωτογραφιών μέχρι 12MP (επιλογή 12/8/5ΜΡ),

- φοβερά γρήγορος χρόνος απόκρισης: 0,7s,

- λήψη ζωντανών, έγχρωμων φωτογραφιών την ημέρα, καθαρές ασπρόμαυρες φωτογραφίες τη νύχτα,

- εύκολη στη χρήση και τοποθέτηση, με εισόδους/εξόδους για: TV, USB, SD Card,

- μοναδικός πλαγιο-αισθητήρας προετοιμασίας λειτουργίας για χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση σε κατάσταση αναμονής,

- λειτουργεί και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες (-30°C – + 70°C), συμπαγής συσκευή για εύκολη και ασφαλή απόκρυψη στην εγκατάσταση (145 x 80 x 55 χιλ.),

- αισθητήρας με ευαισθησία μέχρι 20 μέτρα μακριά,

- αποστολή φωτογραφίας μέχρι και σε 4 κινητά τηλέφωνα,

- αποστολή μέχρι και σε 4 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,

- χρόνος λειτουργίας της συσκευής  σε κατάσταση αναμονής μέχρι και 6 μήνες

- μπορεί να προγραμματιστεί ώστε περιοδικά να τραβάει φωτογραφίες ( από 1 δευτερόλεπτο, μέχρι 24 ώρες).

π.χ.: https://www.ursafe.gr/asyrmati-kamera-exoterikou-chorou-synagermos-gsm-hc300m

Προετοιμαστείτε από τώρα για να απολαύσετε τις διακοπές χωρίς άγχος.

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας