Αρχική / Blog / Γιατί να φορέσουμε ένα GPS TRACKER στα παιδιά μας;

Γιατί να φορέσουμε ένα GPS TRACKER στα παιδιά μας;

Πίσω στο blog
15/06/2020
Γιατί να φορέσουμε ένα GPS TRACKER στα παιδιά μας;

Γιατί να φορέσουμε ένα GPS TRACKER στα παιδιά μας;

Κάθε γονιός θέλει να προστατεύει το παιδί του με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Θέλει να δημιουργεί γύρω από το παιδί του ασφαλείς ζώνες όπου θα κινείται με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και θέλει να μειώνει κάθε κίνδυνο που μπορεί να το περιτριγυρίζει είτε αυτός λέγεται «απλά χάθηκα» είτε λέγεται «κάποιος με άρπαξε» είτε λέγεται «κάποιος με παρέσυρε». ‘Οσο προσεκτικοί κι αν είμαστε, όσο και να προσπαθούμε να προλάβουμε κάθε κίνδυνο που περιτριγυρίζει τα παιδιά μας, υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή το παιδί μας να απομακρυνθεί από την ακτίνα προσοχής μας και να εξαφανισθεί γιατί απλά χάθηκε ή παρασύρθηκε από κάποιον που ήθελε να το βλάψει. 
Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές που ακούμε για μία εξαφάνιση ενός παιδιού είτε αυτό οικειοθελώς έφυγε για δικούς του λόγους και για λόγους που έχουν σχέση με το οικογενειακό του περιβάλλον ή ένας από τους δύο χωρισμένους γονείς είναι με το παιδί του χωρίς να ενημερώσει τον άλλον (π.χ. το 2018, οι γονικές αρπαγές αντιστοιχούσαν στο 19,2% των περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών που καταγγέλθηκαν στις τηλεφωνικές γραμμές) ή πολύ απλά –ειδικά στην περίπτωση ενός μικρού παιδιού- χάθηκε, καθώς όλα τα παιδιά έχουν την τάση να εξερευνούν και να απομακρύνονται από τους γονείς τους, όταν εκείνοι στρέψουν έστω και για λίγο την προσοχή τους αλλού. 
Γενικά τα παιδιά γύρω στην ηλικία των 4 με 5 χρονών αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο και ν’ αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες. Στο σημείο αυτό η ζωή τους δεν πρέπει να είναι γεμάτη απαγορεύσεις αλλά πρέπει να τα υποστηρίζουμε στην προσπάθειά τους αυτή, μιλώντας τους όμως συγχρόνως και για θέματα ασφαλείας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι γονείς να μιλούν για θέματα ασφαλείας όσο πιο νωρίς γίνεται, ώστε να είναι πιο εύκολο για το παιδί να εφαρμόσει κάποιους κανόνες που πρέπει να θέσουμε, γιατί ανά πάσα στιγμή ένα παιδί μπορεί να χαθεί ή να απαχθεί. 
 
Και αυτό γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις απαγωγής παιδιών για οικονομικούς ή άλλους λόγους, που μας κάνει ν’ ανατριχιάζουμε όταν σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας παιδί.
 
Απλές στατιστικές αν διαβάσουμε, αναφέρουν ενδεικτικά ότι το 2018 εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα 299 παιδιά, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ μέχρι τις 11 Μαΐου του 2019, εξαφανίστηκαν 45 αγόρια και 71 κορίτσια. 
 
Σήμερα η τεχνολογία είναι ο μεγάλος μας βοηθός και μάλιστα όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να σώσει το παιδί μας από βέβαιο κίνδυνο και να αποτρέψει τις περιπτώσεις απαγωγής ή εξαφάνισης παιδιών. Στην αγορά σήμερα υπάρχουν διάφορες συσκευές εντοπισμού είναι εξοπλισμένες με τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα του GPS και εγγυώνται την ασφάλεια του παιδιού σας με τις προηγμένες λειτουργίες τους. 
 
Η URSafe με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια των αγαπημένων μας, εξειδικευμένη στις συσκευές εντοπισμού προτείνει την ιδανική λύση για παιδιά, το Ρολόι GPS κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker με εργονομικό σχεδιασμό IT-023 (δείτε εδώ: https://www.ursafe.gr/gps-trackers) .
Αυτό το ρολόι gps κινητό διαθέτει και λειτουργία τηλεφώνου, το παιδί μπορεί εύκολα να καλέσει οποιονδήποτε από τους προεπιλεγμένους αριθμούς τηλεφώνου και να μιλήσει μαζί τους.  Έχει ζώνες geofence (γεωφράχτες) ή αλλιώς ασφαλείς ζώνες, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ένα παιδί είναι εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι. Οι ασφαλείς ζώνες είναι εικονικές περίμετροι που μπορούν να δημιουργήσουν οι γονείς γύρω από οποιαδήποτε θέση στο χάρτη. Αυτές οι τοποθεσίες μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μια κοντινή παιδική χαρά που το παιδί συχνά επισκέπτεται ή μέρη που πηγαίνει καθημερινά όπως το σχολείο του ή το σπίτι των παππούδων. Μια ειδοποίηση θα ενεργοποιείται αμέσως μόλις η συσκευή παρακολούθησης εγκαταλείψει ή εισέλθει σε μια προκαθορισμένη ασφαλή ζώνη που ενημερώνει τους γονείς για τις κινήσεις των παιδιών τους. Η ζώνη Geofence είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που είναι το παιδί σας χωρίς να χρειάζεται να είστε μπροστά σε μια οθόνη smartphone ή υπολογιστή όλη την ημέρα.
 
Οι γονείς (και μόνο οι γονείς ή αυτοί που θα ορίσετε εσείς) μπορούν να καλέσουν το παιδί τους μέσω Smartphone με χρήση ειδικής εφαρμογής και να μιλήσουν μαζί του. Αυτή η δικλείδα που έχει το ρολόι gps κινητό διασφαλίζει ότι δεν θα καλέσει κάποιος άγνωστος το παιδί μας. Το ρολόι χειρός gps προσφέρει και λειτουργία SOS δίνοντας την δυνατότητα με το πάτημα ενός πλήκτρου να καλέσει μέχρι 3 προεπιλεγμένους τηλεφωνικούς αριθμούς και να συνομιλήσει μαζί τους εάν χρειάζεται βοήθεια. Επίσης οι κάτοχοι των προεπιλεγμένων αριθμών μπορούν οποτεδήποτε να καλέσουν και να μιλήσουν με τον κάτοχο. 
Διατίθεται σε ωραία χρώματα για ν’ αρέσει στα παιδιά όπως ροζ, λαχανί, γαλάζιο και μπλε και έχει αμέτρητες δυνατότητες όπως οθόνη  LED1,5 ίντσων, με καθαρη ευκρίνεια των πληροφοριών, ένδειξη συντεταγμένων με μία αποστολή μηνύματος SMS, ολοκληρωμένο πακέτο εποπτείας, ρολόι, κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker.
Είναι πανεύκολο στη χρήση, δεν διακρίνεται ότι είναι ένα ρολόι, κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker. ‘Εχει δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης, με δυνατότητα αποστολής ειδοποίησης GeoFence στον χρήστη όταν παραβιάζει την απαγορευμένη περιοχή, λειτουργία τηλεφώνου,  δυνατότητα ειδοποίησης SOS, ένδειξη ημερομηνίας – ώρας, βηματομετρητή, ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας μόλις φτάσει στο 15%, ειδοποίηση στο κινητό ότι το ρολόι αφαιρέθηκε από το χέρι του παιδιού, δυνατότητα επίβλεψης του παιδιού σε πραγματικό χρόνο (το ρολόι gps  έχει δικιά του εφαρμογή για αυτή την λειτουργία), δυνατότητα εγγραφής ηχητικού μηνύματος και αποστολή στο ρολόι gps. Μόλις το παιδί λάβει το ηχητικό μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα εικονίδιο (μόλις γίνει αναπαραγωγή το εικονίδιο δεν εμφανίζεται πια),  ορισμός τηλεφώνων ως αθώα "white list", δηλαδή αν πάρει κάποιος άλλος αριθμός να αγνοηθεί από την συσκευή, αποθήκευση ιστορικού τοποθεσίας για 90 ημέρες, αποστολή και λήψη sms μηνυμάτων, αποθήκευση ιστορικού sms μηνυμάτων, με δόνηση, ηχείο και μικρόφωνο, με δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου.
Σε πιο μεγάλα παιδιά πολλοί ζητάνε και το Τ58 ρολόι/GPS tracker!  Με εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας (Android, iOS) ή μέσω web στον υπολογιστή σας, μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθείτε αλλά και να ρυθμίζετε τις παραμέτρους της συσκευής απομακρυσμένα, ενώ με τη δυνατότητα Voice Monitoring που προσφέρει μπορείτε όχι μόνο να βλέπετε που βρίσκεται η συσκευή αλλά και να ακούτε τι γίνεται στο χώρο που βρίσκεται, και να μιλάτε στο χρήστη. ‘Εχει μάλιστα μπαταρία που μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 ημέρες ενώ ο σχεδιασμός του είναι υπερομοντέρνος και πολύ ελκυστικός για τους έφηβους.
Είναι απαραίτητο βέβαια να τονίσουμε ότι ειδικά για τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ν’ αρκούμαστε μόνο στο τεχνολογικό μέσο αλλά πρέπει συγχρόνως να ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση. Τα ενημερωμένα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύμα κάποιου επιτήδειου ή να βγουν έξω από τα ασφαλή όρια που καθορίζουν οι γονείς τους. Καλό λοιπόν θα είναι να:
1. Μάθετε στα παιδιά το τηλέφωνο σας αλλά και της αστυνομίας ( 100 ) . Μ αυτό τον τρόπο θα μπορούν να καλέσουν εσάς ή την αστυνομία για βοηθεία αν χρειαστεί.
2. Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν θα στείλετε ποτέ κανέναν να τα πάρει από το σχολείο (ή κάπου αλλού) αν δεν τα έχετε ενημερώσει πρώτα και ότι ποτέ δεν θα έχετε αφήσει οποιοδήποτε μήνυμα σ’ έναν άγνωστο για να το μεταφέρει δήθεν στο παιδί σας. Μ’ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος τα πλησιάσει λέγοντας τους ότι πήγε για να τα πάρει θα ξέρουν τα παιδιά ότι λέει ψέματα.
3. Εξηγήστε στα παιδιά ότι ένας ενήλικας δεν ζητάει ποτέ βοήθεια από ένα παιδί. Αν τα πλησιάσει ένας άγνωστος (ή και γνωστός) και τους πει «θα με βοηθήσεις να βρω το σκυλάκι μου ή θα με βοηθήσεις να μεταφέρω κάτι βιβλία για το σχολείο» (ή κάτι παρόμοιο) δεν πρέπει να το κάνουν!
4. Φτιάξτε έναν μυστικό κώδικα, μια λέξη ή φράση που θα γνωρίζετε εσείς και το παιδί. Μ’ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος το πλησιάσει και του πει ότι σας γνωρίζει και να πάει μαζί του να ρωτήσει το παιδί ποιός είναι ο μυστικό κωδικός. Το ίδιο να κάνει το παιδί και αν κάποιος χτυπήσει την πόρτα (που ποτέ δεν πρέπει ν’ ανοίγει) και είναι μόνο του στο σπίτι. Η πόρτα θα μείνει κλειστή μέχρι να ακούσει το παιδί τον μυστικό κωδικό.
5. Μάθετε στα παιδιά να κάνουν θόρυβο, να ουρλιάξουν αν αισθανθούν ότι χάθηκαν, ότι απειλούνται ή κινδυνεύουν.
Ενα ακόμα εξαιρετικό προιόν που εντοπίζει τη θέση του παιδιού και χαρίζει ηρεμία για εσάς και απόλυτη ασφάλεια για το παιδί σας είναι το Mommy I ‘ m Here που σας προειδοποιεί αν το παιδί απομακρυνθεί 8μ. περίπου από εσάς και σας βοηθάει να βρείτε το παιδί αμέσως. Πατάτε το κουμπί και χτυπάει δυνατός συναγερμός 90 db πάνω του. Μπαίνει στα παπούτσια ή τη ζώνη του παιδιού και ενεργοποιείται χωρίς καλώδια από μακριά σε ακτίνα μέχρι 40μ. περίπου ενώ τραβάει τη προσοχή των γύρω πάνω στο παιδί. Εχει μπρελόκ-φορητό πομποδέκτη εύκολο στη χρήση για τους γονείς και είναι ανθεκτικό στους κραδασμούς. Επίσης ο παιχνιδιάρικος σχεδιασμός του δημιουργεί την εντύπωση στα παιδιά ενός παιχνιδιού που θέλουν να το φορέσουν πάνω τους. 
Είναι ένα εύκολο στη χρήση και στυλάτο σύστημα εντοπισμού που χρησιμοποιεί τη δική του ραδιοσυχνότητα για να βρεί το παιδί μέχρι και 40 μέτρα περίπου μακριά. Αυτή η απόσταση είναι περίπου όσο το μισό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Το CL305 μετράει την απόσταση και εάν το παιδί απομακρυνθεί από κοντά σας και από τον πομπό που έχετε πάνω σας περίπου 10 μέτρα, θα σας προειδοποιήσει ότι το παιδί δεν είναι κοντά σας. Τότε απλά πατάτε το κουμπί στο πομπό σας για να χτυπήσει ο συναγερμός των 90db που έχει πάνω του το παιδί στο αρκουδάκι, ώστε να εντοπίσετε το παιδί και να προκαλέσετε τη προσοχή στο παιδί σας και στο κίνδυνο που μπορεί να το περιτριγυρίζει!
Η βασική του διαφορά από άλλα παρεμφερή προιόντα είναι ότι με τα άλλα ο γονιός χρειάζεται να προσέξει ο ίδιος ότι απομακρύνθηκε το παιδί του και τότε να πιέσει το κουμπί στο μπρελόκ για να χτυπήσει ο συναγερμός ενώ με το CL305 ο γονιός θα ακούσει προειδοποιητικό θόρυβο (μπιπ) στο τηλεχειριστήριό του, εάν το παιδί απομακρυνθεί πέραν των 8-10 μέτρων περίπου, και τότε μπορεί να πατήσει το κουμπί για να χτυπήσει ο συναγερμός.  Δηλαδή με απλά λόγια έχει το επιπλέον προσόν και να προειδοποιεί όταν το παιδί απομακρυνθεί. Κάθε φορά που ανάβετε και ενεργοποιείτε ένα locator Mommy I'm Here, διαλέγει και καινούργια συχνότητα ώστε να μειώνεται η πιθανότητα παρεμβολής από άλλους χρήστες, χαρίζοντάς σας έτσι περισσότερη ηρεμία. Με αυτή την επαναστατική συσκευή κρατάτε το παιδί σας πάντα σε "απόσταση ακοής", χρησιμοποιώντας ένα μικρό πομποδέκτη μπρελόκ και ένα πομποδέκτη αρκουδάκι που μπαίνει εύκολα στο παπούτσι ή στη ζώνη του παιδιού.
Ο συναγερμός Mommy I'm Here CL305 Blue είναι σαν ένα νοερό σχοινί που κρατάει κοντά σας το παιδί σας! (δείτε εδώ:  https://www.ursafe.gr/gps-trackers).

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας