Αρχική / Blog / ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΝΑ SMART ΗΟΜΕ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΝΑ SMART ΗΟΜΕ;

Πίσω στο blog
10/10/2018
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΝΑ SMART ΗΟΜΕ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΕΝΑ SMART ΗΟΜΕ;

Σε προηγούμενο άρθρο μας (https://www.ursafe.gr/blog/ti-akrivos-einai-loipon-to-smart-home) εξηγήσαμε τι είναι το Smart Home.  Το έξυπνο σπίτι είναι το σπίτι που είναι εφοδιασμένο με συσκευές που αυτοματοποιούν εργασίες του σπιτιού που θα κάναμε χειροκίνητα, και μπορούμε να τις ελέγξουμε απομακρυσμένα.  Ένα έξυπνο σπίτι είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ένα σπίτι πλήρως συνδεδεμένο με το διαδίκτυο.  Γιατί όμως να κάνετε το σπίτι σας έξυπνο; 

  • Για να έχετε από μακριά τον έλεγχο του σπιτιού σας: Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, πολλές συσκευές που πωλούνται στην αγορά έχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω wi-fi (π.χ. τα νέας γενιάς κλιματιστικά).  Αλλά ακόμα και συσκευές που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα (π.χ. πορτατίφ, φωτιστικά, καφετιέρες, βραστήρες, κ.α.) μπορούν μέσω έξυπνων πριζών ή διακοπτών να ελέγχονται απομακρυσμένα όταν δεν είστε σπίτι ή απλά δε θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, μέσω του τηλεφώνου σας! 

Μπορείτε επίσης να ελέγχετε το σύστημα θέρμανσης απομακρυσμένα, χρησιμοποιώντας έξυπνους θερμοστάτες.  Μπορείτε να το προγραμματίσετε ποιές ημέρες και ώρες θα λειτουργεί και σε ποιά θερμοκρασία, ενώ μπορείτε να το ανάψετε απομακρυσμένα πριν φτάσετε σπίτι, ώστε όταν φτάσετε το σπίτι να είναι ζεστό. 

Χρησιμοποιώντας έξυπνους διακόπτες μπορείτε να ανάψετε τον θερμοσίφωνα πριν φτάσετε σπίτι για ένα ζεστό μπάνιο, ή να το προγραμματίσετε να ανάψει μία ώρα πριν ξυπνήσετε το πρωί ώστε να έχετε ζεστό νερό για το πρωινό ντους.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τηλεχειριζόμενες συσκευές που δεν είναι έξυπνες χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τηλεχειρισμού μέσω wi-fi.  'Ετσι θα μπορείτε να μετατρέψετε το κλιματιστικό σας σε έξυπνο, ενώ θα μπορείτε να ελέγχετε την τηλεόραση, τη μουσική, ακόμα και τα ηλεκτρικά ρολά ή τις τέντες του σπιτιού.  

  • Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο: Μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερες που θα παρακολουθείτε τι γίνεται σπίτι σας όταν λείπετε.  Επιπλέον μπορείτε να διαχειριστείτε το συναγερμό του σπιτιού σας απομακρυσμένα και να ενημερώνεστε όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός, να ξέρετε ποιά ζώνη τον ενεργοποίησε και σε συνδυασμό με τις κάμερες να δείτε αν όντως υπάρχει συμβάν στο σπίτι σας.  Μπορείτε να ειδοποιείστε αν υπάρχει διαρροή νερού ή γκαζιού στο σπίτι κατευθείαν στο κινητό σας, όπου και αν βρίσκεστε (με τους κατάλληλους αισθητήρες).

Αυτές είναι μερικές από τις δυνατότητες που σας προσφέρει το έξυπνο σπίτι.

  • Για να γλυτώστε χρόνο: Μπορείτε να προγραμματίσετε σενάρια όπου θα γίνονται πολλές συγχρονισμένες ενέργειες με μία εντολή.  Π.χ. μπορείτε να προγραματίσετε ένα σενάριο "Πρωινό ξύπνημα" όπου θα ανοίγει τα ρολά των παραθύρων, θα ανάβει την καφετιέρα ώστε να έχετε έτοιμο τον καφέ σας όταν τον θελήσετε, θα ανάβει το θερμοσίφωνο ώστε να έχετε ζεστό νερό όταν κάνετε μπάνιο, κ.α.  Έτσι γλυτώνετε το χρόνο που χρειάζεται για να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες μία-μία χειροκίνητα.
  • Για να γλυτώσετε ενέργεια και χρήμα:  Πόσες φορές έχετε φύγει από το σπίτι και αναρρωτιέστε αν σβήσατε τα φώτα, το θερμοσίφωνο, το κλιματιστικό, ή αν κατεβάσατε το θερμοκρασία στο καλοριφέρ;  Τώρα μπορείτε να διαχειρίζεστε όλα αυτά μέσα από το κινητό σας.  Και θα δείτε το κόστος των εξόδων σας να μειώνεται σημαντικά!
  • Για να έχετε ευελιξία και άνεση μέσω του Smart Home: Και όλα αυτά από την άνεση του κρεβατιού ή του καναπέ σας, ή απ'όπου και αν βρίσκεστε! 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ακόλουθες σελίδες μας:

https://www.ursafe.gr/smart-home

https://www.ursafe.gr/kameres

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας