Αρχική / Blog / Γυμναστική στο σπίτι: η εύκολη και οικονομική λύση για το καλοκαίρι που έρχεται!!

Γυμναστική στο σπίτι: η εύκολη και οικονομική λύση για το καλοκαίρι που έρχεται!!

Πίσω στο blog
07/04/2022
Γυμναστική στο σπίτι: η εύκολη και οικονομική λύση για το καλοκαίρι που έρχεται!!

Γυμναστική στο σπίτι: η εύκολη και οικονομική λύση για το καλοκαίρι που έρχεται!!

Τα δύο τελευταία χρόνια ο κορονοϊός άλλαξε πολλά στην καθημερινότητά μας. Μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε σε συνθήκες που παλαιότερα ούτε τις φανταζόμασταν. Την εποχή του αναγκαστικού εγκλεισμού (στο περίφημο lockdown), ολοένα και περισσότερος κόσμος άρχισε να κάνει γυμναστική στο σπίτι με διάφορα μικροόργανα γυμναστικής ή στο πάρκο δίπλα στο σπίτι, για την τόνωση τόσο του σώματος όσο και της διάθεσης και τελικώς για την φροντίδα της υγείας του.

Είναι άλλωστε δεδομένο ότι η άσκηση συμβάλει σε κάθε σημαντική πτυχή της υγείας μας. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από το «Royal College of General Practitioners» (Λονδίνο. Μεγ. Βρετανία) σε 1.000 εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες εμφανίζουν κρυολόγημα ή κάποια ίωση από 2-5 φορές ετησίως ενώ για τα άτομα που γυμνάζονταν συστηματικά αυτός ο αριθμός μειώνεται δραστικά από 40-30% ανάλογα με την ένταση της άσκησης. 

Τώρα μάλιστα που έρχεται το καλοκαίρι η άσκηση συμβάλει και στην τόνωση της αυτοπεποίθησής μας!!! Πιο υγιεινές συνήθειες, όπως είναι η συστηματική, καθημερινή άσκηση του σώματός μας στο σπίτι, σύντομα μπορούν να δείξουν τ’ αποτελέσματά τους.

Σίγουρα, η άθληση σε γυμναστήρια είναι ευχάριστη και σου δίνει τη δυνατότητα για κοινωνικοποίηση και «γνωριμίες», η γυμναστική όμως στο σπίτι, με τη βοήθεια και οργάνων γυμναστικής, σου χαρίζει πλεονεκτήματα που τουλάχιστον ισοφαρίζουν (αν όχι ξεπερνούν) τα πλεονεκτήματα ενός γυμναστηρίου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής στο σπίτι:

  1. Κατ’ αρχήν η ελευθερία: η ελευθερία στον χρόνο που θα επιλέξεις να κάνεις γυμναστική, η ελευθερία στον τρόπο που θα ντυθείς, η ελευθερία στην μουσική που θ’ ακούσεις.

Το βασικότερο πλεονέκτημα της γυμναστικής στο σπίτι είναι ότι κάνεις όποτε θες γυμναστική με βάση το δικό σου πρόγραμμα. Ακόμα κι αν έχεις περιορισμένο χρόνο, στο σπίτι μπορείς να βρεις έστω και 15’ να κάνεις γυμναστική αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου στα πήγαινε-έλα στο γυμναστήριο, στα ντύσου-φτιάξου κλπ. ‘Ασε που μπορείς να κάνεις ένα σύντομο πρόγραμμα ανάλογα με τις δικές σου ατομικές ανάγκες, απ’ όλα αυτά τα που μπορείς να βρεις στο internet, ανάλογα με το επίπεδό σου, τη διάθεσή σου και το χώρο που διαθέτεις.

Και επιτέλους, μπορείς να φορέσεις ο,τιδήποτε! Μα ο,τιδήποτε. Βάζεις και όποια μουσική σου αρέσει και εκφράζεσαι ελεύθερα, κάνοντας γυμναστική.

  1. Άλλο βασικό πλεονέκτημα και μάλιστα τις πολύ δύσκολες αυτές εποχές που ζούμε, με την ακρίβεια να μας χτυπάει κάθε μέρα την πόρτα, είναι η μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Κάνοντας γυμναστική στη σπίτι, εξοικονομείς χρήματα που θα έδινες σ’ ένα γυμναστήριο, στο ντύσιμό σου για το γυμναστήριο κλπ. ‘Ασε που υπάρχουν στο εμπόριο πολλά μικρά όργανα γυμναστικής σε πολύ οικονομικές τιμές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εμπλουτίσεις το πρόγραμμα γυμναστικής σου στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις μία περιουσία, τώρα μάλιστα που μεταξύ των λογαριασμών της ΔΕΗ και του σούπερ μάρκετ δε μένει στο τέλος του μήνα ούτε για τ’ απαραίτητα.
  2. Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι ότι στον ασφαλή και οικείο χώρο του σπιτιού σου μπορείς να κάνεις ένα ήπιο πρόγραμμα yoga ή pilates, βάζοντας απλά ένα στρώμα κάτω για yoga ή pilates, στο πάχος που επιθυμείς, ανάλογα με το είδος της γυμναστικής που επιθυμείς να κάνεις και παίρνοντας 1-2 όργανα που θα σε βοηθήσουν όπως λάστιχα ή ιμάντες αντίστασης ή μια μπάλα πιλάτες. ‘Ετσι θα πεις αντίο στο στρες, την αβεβαιότητα και τη δυσφορία αλλά και τις αγωνίες που σε κατακλύζουν, γιατί το σώμα θα χαλαρώσει και μαζί του, η ψυχολογία σου θα «φτιάξει». Η αλήθεια είναι ότι τα ιδανικά αξεσουάρ για γυμναστική στο σπίτι είναι τα λάστιχα, οι ιμάντες, η ρόδα κοιλιακών, η μπάλα, η μπάρα ασκήσεων και το στεφάνι pilates, το ελατήριο προσαγωγών και πολλά ακόμα.

      Το καλύτερο που έχουμε λοιπόν να κάνουμε είναι ν’ ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, να προσέχουμε τη διατροφή μας και να μην ξεχνάμε ότι η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό σύστημά μας απέναντι στους εξωτερικούς εισβολείς. ‘Ετσι λίγη γυμναστική με ειδικές μπάλες, απλές ασκήσεις yoga & pilates ή ήπιες ασκήσεις με λάστιχα γυμναστικής, μας βοηθούν να ισχυροποιηθούμε απέναντι στις ιώσεις και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εμφάνισή μας που θα μας χαρίσει αυτοπεποίθηση και καλοκαιρινά χαμόγελα.

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας