Αρχική / Blog / Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία κινητών, tablets, wi-fi κλπ: Πώς να προστατευθούμε;

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία κινητών, tablets, wi-fi κλπ: Πώς να προστατευθούμε;

Πίσω στο blog
06/11/2019
Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία κινητών, tablets, wi-fi κλπ: Πώς να προστατευθούμε;

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία κινητών, tablets κλπ: Πώς να προστατευθούμε;

  • Τα τελευταία χρόνια όλοι σχεδόν αναρωτιόμαστε εάν η χρήση κινητών, wifi κλπ προκαλεί βλάβες στον οργανισμό μας και σε ποιά έκταση. Πολλές μελέτες έχουν γίνει και γίνονται ακόμα για να δοθεί μία απάντηση στο εάν προσβάλεται η υγεία μας από τη χρήση κινητού τηλεφώνου και αν προκαλεί καρκίνο, αν προκαλεί πονοκεφάλους, υπογονιμότητα και άλλα πολλά. Ορισμένες από αυτές δείχνουν πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου και του δέρματος, λευχαιμία, στειρότητα, απώλεια μνήμης, πονοκεφάλους, αϋπνία και κατάθλιψη. ‘Ετσι δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.

Η αλήθεια είναι ότι καθημερινά όλοι είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της. Πάντως ακόμα και αν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν προκαλεί άμεσα βλάβες, μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει προβλήματα, ιδίως μετά από μακροχρόνια έκθεση. Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί την κύρια βιολογική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Οι επιστήμονες ερευνούν την πιθανότητα επιδράσεων σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας ακόμα και κάτω από το όριο, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης έκθεσης.

Μελέτες:

Α) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει εντάξει τις ασύρματες ακτινοβολίες στα πιθανά καρκινογόνα και στο συμπέρασμα αυτό έχει καταλήξει μετά από μελέτες που συνδέουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων με την πρόκληση καρκίνων στο εγκέφαλο.

Στη σύγχρονη εποχή το σώμα μας εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, από κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλες συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία μας βομβαρδίζει καθημερινά, στο σπίτι, στη δουλειά, στα σχολεία, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Μία ηλεκτρομαγνητική μόλυνση που δεν τη βλέπουμε, αλλά μας προσβάλει και μας επηρεάζει όλους. Με πάνω από 800  δορυφόρους ν’ ακτινοβολούν παγκόσμιες πληροφορίες μέσω ραδιοκυμάτων και όλο και περισσότερους  πομπούς να παρέχουν ασύρματες υπηρεσίες στα εκατομμύρια των κινητών τηλεφώνων, των φορητών  υπολογιστών, των ασύρματων τηλεφώνων και πολλών άλλων συσκευών Wi-Fi, δεν θα πρέπει να προκαλεί  έκπληξη το γεγονός ότι η ζωή μας βρίσκεται μέσα σε ένα τοξικό "νέφος" των ΗΜΑ. Ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) προειδοποιεί ότι «Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ» (βλ. και www.bioinitiative.com για τις βλαβερές επιπτώσεις της ΗΜΑ στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και μάλιστα στα παιδιά των οποίων τα κρανία είναι πιο λεπτά και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως).

Η δημοσιευμένη το 2010 έκθεση Interphone, που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας με κόστος 20 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κατευνάσει την ανησυχία του κοινού, μετά από 4 χρόνια εσωτερικών αντιπαραθέσεων σχετικά με την παρουσίασή της, πριν τελικά δημοσιοποιηθεί, ως συμβιβαστική λύση ανέφερε ότι το αποτέλεσμα ήταν "ασαφές". Παραδέχτηκε όμως την πιθανότητα ανάπτυξης κακοήθη όγκων στον εγκέφαλο μετά από δέκα χρόνια χρήσης. Υπάρχουν πολλές διεθνείς εκθέσεις που περιλαμβάνουν καλά στοιχειοθετημένες αποδείξεις για τις καταστροφικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, εκ των οποίων δύο ανεξάρτητες και αμερόληπτες εκθέσεις αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Βρίσκονται μάλιστα μέσα στο internet, όπου μπορεί όποιος θέλει να τις διαβάσει και να τις αναλύσει. Η μία είναι η BioInitiative που έχει υιοθετηθεί με τεράστια αποδοχή από το Ευρωκοινοβούλιο και η άλλη η Αναφορά της ασφαλιστικής εταιρίας Austrian AUVA Insurance Company, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα, βάσει έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ότι δεν πρέπει να παρέχει σχετικές ασφάλειες λόγω μεγάλου ρίσκου. Σύμφωνα μάλιστα με το υπ’ αριθμ 208/31-5-2012 Δελτίο Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (International Agency for Research on Cancer, ΙARC) έχει καταχωρήσει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων ως πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους (Ομάδα 2B), βάσει του αυξημένου ρίσκου για γλοίωμα, έναν τύπο κακοήθη όγκου του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τη χρήση ασύρματων τηλεφώνων (https://www.iarc.who.int/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf.) Πολλοί ειδικοί παρομοιάζουν τη σημερινή κατάσταση με αυτήν του καπνού και του αμίαντου, όταν τα οικονομικά συμφέροντα είχαν μπει πριν από τη δημόσια υγεία. Η βρετανική κυβέρνηση μάλιστα συνέστησε μια «προληπτική προσέγγιση» - έχοντας τους νέους και τα παιδιά στο μυαλό της, επειδή τα κρανία τους είναι πιο λεπτά και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο αναπτυγμένο, γεγονός που τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ο κίνδυνος της ΗΜΑ αν και μη ορατός, είναι υπαρκτός και η συνεχής και όλο αυξανόμενη χρήση κινητών τηλεφώνων και συσκευών WiFi, ακόμα και από παιδιά ηλικίας 10 ετών, πόσω μάλλον από έφηβους, καθιστά την προστασία μικρών και μεγάλων από την ΗΜΑ επιτακτική.

Β) Μία ακόμη μελέτη που έχει δημοσιευθεί είναι αυτή της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με τον τίτλο «Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και Κινητή Τηλεφωνία, Τα επιστημονικά δεδομένα», που έγινε σε συνεργασία με το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) την οποία μπορείτε να δαβάσετε ολόκληρη στο https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/Informative_Documentation/hlktromagnitikh_Entypo_3.pdf

Αναφέρουμε κάποια αποσπάσματα ενδεικτικά:

«Τι συμβαίνει όταν το ανθρώπινο σώμα εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων; Ηλεκτρικά ρεύματα υπάρχουν και στο ανθρώπινο σώμα και είναι απαραίτητα για τις φυσιολογικές σωματικές λειτουργίες. Όλες οι δομές του νευρικού συστήματος λειτουργούν μεταδίδοντας παλμικά ηλεκτρικά σήματα. Οι περισσότερες βιοχημικές αντιδράσεις, από εκείνες που σχετίζονται με την πέψη μέχρι εκείνες που σχετίζονται με την εγκεφαλική λειτουργία, περιλαμβάνουν ηλεκτρικές διεργασίες. Τα βιολογικά αποτελέσματα της έκθεσης του ανθρώπινου σώματος και των κυττάρων του σε εξωτερικά πεδία ΡΣ εξαρτώνται κυρίως από τη συχνότητα και την ένταση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Στις ραδιοσυχνότητες, η ακτινοβολία απορροφάται μερικώς και διεισδύει σε μικρό μόνο βάθος μέσα στο σώμα. Η ενέργεια αυτών των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων απορροφάται και προκαλεί την κίνηση των μορίων. Η τριβή και οι κρούσεις μεταξύ των ταχέως κινουμένων μορίων έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας. Δύο περιοχές του σώματος, τα μάτια και οι όρχεις, είναι ιδιαιτέρως ευπαθείς στη θέρμανση ΡΣ διότι χαρακτηρίζονται από χαμηλή αιματική κυκλοφορία και, συνεπώς, ανεπαρκή απαγωγή της αυξημένης θερμότητας. Τα επίπεδα έντασης των πεδίων ΡΣ στα οποία συνήθως εκτίθεται το κοινό στο καθημερινό περιβάλλον του είναι πολύ ασθενέστερα σε σχέση με αυτά που απαιτούνται για να προκληθεί αξιοσημείωτη τοπική θέρμανση ή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Εκτός, όμως, από τα γνωστά θερμικά αποτελέσματα, υπάρχει σήμερα αυξημένο ενδιαφέρον για τη μελέτη ύπαρξης και άλλων μη θερμικών μηχανισμών αλληλεπίδρασης των ραδιοκυμάτων με τους βιολογικούς ιστούς. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, τα ραδιοκύματα μπορούν να προκαλέσουν μη θερμικές βιολογικές επιδράσεις σε καλλιέργειες κυττάρων ή πειραματόζωα, χωρίς, ωστόσο, αυτές οι επιδράσεις να σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση κάποιας βλάβης στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, σε μερικές από τις μελέτες αυτές, τα αποτελέσματα εμφανίζονται αντιφατικά, ενώ σε κάποιες άλλες δεν έγινε δυνατό να επαναληφθούν. Είναι φανερό ότι υπάρχει αβεβαιότητα και ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση των μηχανισμών που σχετίζονται με μη θερμικά φαινόμενα και τη συσχέτισή τους με επιβλαβείς βιολογικές επιδράσεις και ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία. Η έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο συνεχίζεται υπό το συντονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας»

 «Τα βιολογικά αποτελέσματα αποτελούν μετρήσιμες αποκρίσεις του οργανισμού ή των κυττάρων σε κάποια διέγερση ή αλλαγή του περιβάλλοντος. Τέτοιου είδους αποκρίσεις, όπως η ταχυκαρδία μετά την κατανάλωση καφέ ή η υπνηλία μέσα σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα επιβλαβείς για την υγεία. Η αντίδραση του οργανισμού σε μεταβολές του περιβάλλοντος είναι απολύτως φυσιολογική. Ωστόσο, ο οργανισμός ενδέχεται να μη διαθέτει επαρκείς μηχανισμούς ελέγχου ώστε να ανταποκρίνεται σε όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών μεταβολών. Διαρκής περιβαλλοντική έκθεση, ακόμα και ασθενής, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία. Στον ανθρώπινο οργανισμό, ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την υγεία προέρχεται από ένα βιολογικό αποτέλεσμα το οποίο προκαλεί ανιχνεύσιμη βλάβη στην υγεία ή στην καλή φυσική κατάσταση των εκτιθεμένων ατόμων. Η συμμόρφωση με τα όρια έκθεσης (βασικούς περιορισμούς και επίπεδα αναφοράς) που προτείνονται από τις εθνικές και τις διεθνείς οδηγίες συντελεί στον έλεγχο του κινδύνου από την έκθεση σε ραδιοκύματα, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, σημαντικό μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να έχει ερωτήματα σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα στην υγεία από την έκθεση σε χαμηλής έντασης ενέργεια ραδιοκυμάτων. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι απαιτείται περαιτέρω επιστημονική έρευνα των αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνονται και για το αν αυτά είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Στο διάστημα αυτό, οι διεθνείς οργανισμοί και οι φορείς τυποποίησης συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα για να αποφανθούν αν η μακροπρόθεσμη έκθεση σε πεδία επιπέδου χαμηλότερου από τα όρια των οδηγιών μπορεί να προκαλέσει επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία ή να επηρεάσει την καλή φυσική κατάσταση του ανθρώπου.»

«Ως προς τα πεδία ΡΣ, η πλειοψηφία των επιστημονικών συμπερασμάτων συγκλίνει στο ότι η έκθεση σε χαμηλού επιπέδου πεδία ΡΣ (όπως εκείνα που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα και από τους σταθμούς βάσης) δεν προκαλούν επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία. Ορισμένοι επιστήμονες αναφέρουν δευτερεύοντα αποτελέσματα από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, τα οποία συμπεριλαμβάνουν μεταβολές στην εγκεφαλική δραστηριότητα, το χρόνο αντίδρασης και τα πρότυπα του ύπνου. Από τη μέχρι σήμερα επιβεβαίωση αυτών των αποτελεσμάτων, φαίνεται ότι εντάσσονται εντός των φυσιολογικών ορίων της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Σήμερα, οι ερευνητικές προσπάθειες επικεντρώνονται στη διερεύνηση της πιθανότητας να προκαλείται σημαντική θερμοκρασιακή αύξηση και επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία από τη μακροπρόθεσμη έκθεση σε πεδία ΡΣ χαμηλής έντασης. Ορισμένες πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου δεν κατέληξαν σε πειστικές αποδείξεις σχετικά με αύξηση του κινδύνου του καρκίνου του εγκεφάλου. Ωστόσο, η τεχνολογία είναι πολύ πρόσφατη για να μπορούν να αποκλειστούν πιθανά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Τα κινητά τηλέφωνα και οι σταθμοί βάσης δημιουργούν αρκετά διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά έκθεσης. Η έκθεση σε πεδία ΡΣ είναι πολύ υψηλότερη για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων σε σχέση με αυτούς που κατοικούν πλησίον σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας. Εκτός από σήματα που εκπέμπονται περιοδικά για τη διατήρηση της σύνδεσης με τους γειτονικούς σταθμούς βάσης, τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μόνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Αντίθετα, αν και οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν συνεχώς, τα επίπεδα στα οποία εκτίθεται το κοινό είναι ιδιαιτέρως χαμηλά, ακόμα και για όσους κατοικούν πολύ κοντά στην εγκατάσταση».

«Το φθινόπωρο του 2000, ξεκίνησε μία διεθνής επιδημιολογική έρευνα γνωστή ως INTERPHONE study με τη συμμετοχή 13 χωρών και σκοπό τη διερεύνηση της ενδεχόμενης συσχέτισης μεταξύ της τακτικής και μακροχρόνιας χρήσης των κινητών τηλεφώνων και της εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου. Προσφάτως δημοσιευμένα αποτελέσματα από τη Βρετανία δεν μπόρεσαν να συσχετίσουν την τακτική χρήση κινητού τηλεφώνου με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου. Τα αποτελέσματα αυτών των αρχικών μελετών συμφωνούν με τις ήδη δημοσιευμένες έρευνες της Σουηδίας και της Δανίας. Αντιθέτως, η γερμανική έρευνα έδειξε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γλοιώματος μεταξύ των μακροχρόνιων χρηστών 1.7. Βιολογικά αποτελέσματα και επιπτώσεις στην υγεία Τα βιολογικά αποτελέσματα αποτελούν μετρήσιμες αποκρίσεις του οργανισμού ή των κυττάρων σε κάποια διέγερση ή αλλαγή του περιβάλλοντος. Τέτοιου είδους αποκρίσεις, όπως η ταχυκαρδία μετά την κατανάλωση καφέ ή η υπνηλία μέσα σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητα επιβλαβείς για την υγεία. Η αντίδραση του οργανισμού σε μεταβολές του περιβάλλοντος είναι απολύτως φυσιολογική. Ωστόσο, ο οργανισμός ενδέχεται να μη διαθέτει επαρκείς μηχανισμούς ελέγχου ώστε να ανταποκρίνεται σε όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών μεταβολών. Διαρκής περιβαλλοντική έκθεση, ακόμα και ασθενής, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία. Στον ανθρώπινο οργανισμό, ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την υγεία προέρχεται από ένα βιολογικό αποτέλεσμα το οποίο προκαλεί ανιχνεύσιμη βλάβη στην υγεία ή στην καλή φυσική κατάσταση των εκτιθεμένων ατόμων. Η συμμόρφωση με τα όρια έκθεσης (βασικούς περιορισμούς και επίπεδα αναφοράς) που προτείνονται από τις εθνικές και τις διεθνείς οδηγίες συντελεί στον έλεγχο του κινδύνου από την έκθεση σε ραδιοκύματα, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία του ανθρώπου. Ωστόσο, σημαντικό μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να έχει ερωτήματα σχετικά με τα πιθανά αποτελέσματα στην υγεία από την έκθεση σε χαμηλής έντασης ενέργεια ραδιοκυμάτων. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι απαιτείται περαιτέρω επιστημονική έρευνα των αποτελεσμάτων που επιβεβαιώνονται και για το αν αυτά είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Στο διάστημα αυτό, οι διεθνείς οργανισμοί και οι φορείς τυποποίησης συνεχίζουν να παρακολουθούν τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα για να αποφανθούν αν η μακροπρόθεσμη έκθεση σε πεδία επιπέδου χαμηλότερου από τα όρια των οδηγιών μπορεί να προκαλέσει επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία ή να επηρεάσει την καλή φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων αυτής της ομάδας μπορεί να καταστεί εφικτή μόνο ύστερα από την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αποτελεσμάτων όλων των ερευνητικών ομάδων των 13 χωρών. Εκτεταμένες επιδημιολογικές έρευνες μελετούν την εμφάνιση του ακουστικού νευρινώματος και τη συσχέτισή του με τη χρήση του κινητού τηλέφώνου. Το ακουστικό νευρίνωμα είναι ένας καλοήθης όγκος του ακουστικού νεύρου. Μπορεί να επηρεάσει την ακοή με συχνότητα εμφάνισης χαμηλότερη από ένα περιστατικό ανά 100.000 ενήλικες κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαφόρων πρόσφατων επιδημιολογικών ερευνών, δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος για ακουστικό νευρίνωμα κατά την πρώτη δεκαετία χρήσης του κινητού τηλεφώνου αλλά παρατηρείται αύξηση του κινδύνου μετά από χρήση του κινητού τηλεφώνου για περισσότερα από 10 χρόνια.»

Μέχρι όμως ν’ αποφασίσει η επιστημονική κοινότητα τελικά ποιές είναι οι βλάβες που προκαλεί η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά, τα tablets, το Wifi κλπ εμείς και τα παιδιά μας πως μπορούμε να προστατευθούμε για να μη βρεθούμε μπροστά σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα και βλάβες στην υγεία μας;

Γ) Στη URSafe, προτείνουμε εδώ και πολλά χρόνια προϊόντα κατά της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που έχουν δοκιμαστεί ότι έχουν πράγματι αποτέλεσμα στη μείωση της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας.

  1. Clean-Waves: Η μετεξέλιξη του Life Maxx!

Για να καταλάβουμε πως λειτουργούν φέρνουμε ένα παράδειγμα που αφορά την τρισδιάστατη πολυστρωματική τεχνολογία:

Αν σπρώξουμε μία πόρτα με δύναμη αυτή θα ανοίξει.  Αν τώρα σπρώξουμε την πόρτα την ίδια ακριβώς στιγμή με ίση δύναμη από την πίσω πλευρά (180°), τότε η πόρτα δε θα μετακινηθεί και θα μείνει σταθερή, γιατί η μία δύναμη ακυρώνει την άλλη. Η αλλαγή φάσης 180° είναι η ίση αντίδραση σε μία δύναμη  που εξασκείται, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το αποτέλεσμα της δύναμης αυτής.  Ο ίδιος κανόνας της φυσικής ισχύει και για τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Με τον ίδιο τρόπο τα αυτοκόλλητα Clean-Waves ακυρώνουν τις συνέπειες στον οργανισμό των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που εκπέμπουν οι συσκευές (κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, όλων των συσκευών wi-fi, αλλά και όλων των συσκευών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) χωρίς να επηρεάζουν τη λειτουργία των συσκευών. 

Εφαρμόζοντας τα αυτοκόλλητα Clean-Waves στις συσκευές, αυτά λειτουργούν με βάση την αρχή της αλλαγής φάσης 180° χάρη στις παθητικές κεραίες και αντισταθμίζουν τα κύματα που εκπέμπουν οι συσκευές.  Τα αυτοκόλλητα Clean-Waves προστατεύουν από τις βιολογικές και θερμικές επιτπώσεις στον οργανισμό μας.  Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου για τον ήχο.

Το 2017 η Clean-Waves εκμεταλλεύτηκε την τρισδιάστατη πολυφασική τεχνολογία και δημιούργησε τα αυτοκόλλητα Clean-Waves που αποτελούνται απο πολυστρωματικές κεραίες, που ενισχύουν την ακύρωση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε πολλαπλά επίπεδα.  Η αλλαγή φάσης παράγει αντι-κύματα για απαραμίλλη βιολογική προστασία έναντι των θερμικών και μη-θερμικών επιπτώσεων σε ακόμα μεγαλύτερη ακτίνα από τη συσκευή. Τα προϊόντα Clean-Waves αποδιαμορφώνουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην περιοχή ακτινοβολίας, μετατρέποντάς τα σε αντισταθμιστικά κύματα (κύματα αντιδότου), τα οποία εξουδετερώνουν τις βλαβερές για τον άνθρωπο διεισδυτικές συχνότητες. Το αυτοκόλλητο Universal Clean-Waves των 25 χιλιοστών είναι κατάλληλο για χρήση για κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα, tablets, ασύρματα bluetooth ηχεία, ασύρματες συσκευές multimedia (Chromecast, κλπ), GPS και άλλες παρόμοιες συσκευές. Το Universal Clean-Waves των 25 χιλιοστών αποτελείται από 8 πολυστρωματικές παθητικές κεραίες που λαμβάνουν όλες τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που μολύνουν το περιβάλλον γύρω μας. Τα προϊόντα Clean-Waves δεν επηρεάζουν τη λειτουργία των συσκευών ούτε μειώνουν τη δύναμη του σήματος που εκπέμπουν οι συσκευές.

Χαρακτηριστικά: έχουν διάμετρο 25χιλ., είναι πολύ λεπτά με πάχος <0,25χιλιοστά, έχουν 8 πολυστρωματικές εύκαμπτες κεραίες, εγγύηση ποιότητας: EU-> ISO9001 USA-> UL, εγγύηση λειτουργίας εφ' όρου ζωής, διεθνής πατέντα WIPO, Γαλλική Τεχνολογία.

Τα προϊόντα Clean-Waves είναι η μετεξέλιξη και βελτίωση των προϊόντων Life-Maxx.

  1. PhoneShield και WiFiShield: καταστολείς ΗΜΑ

Σχεδιασμένα ειδικά για κινητά τηλέφωνα και συσκευές WIFI. Περιέχουν φυσικό χαλαζία και προηγμένη τεχνολογία της ΝΑSA, που δεν επηρεάζει τη μετάδοση ή τη λήψη των συσκευών. Περιέχουν μία μήτρα διαφορετικών κρυστάλλων φυσικού χαλαζία που συντονίζονται στις ίδιες συχνότητες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα. Οι κρύσταλλοι χαλαζία έχουν ένα  πιεζοηλεκτρικό χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι αντιδρούν σε συγχρονισμό με ταλαντευόμενα ραδιοκύματα της ίδιας  περιοχής συχνοτήτων, στην περίπτωση αυτή, προερχόμενα από τα κινητά τηλέφωνα ή τους Η/Υ και το ασύρματο δίκτυο. Αυτή  η διαδικασία κάνει τους κρύσταλλους μέσα στα Shield να ταλαντώνονται και να δημιουργούν τη δική τους συχνότητα, επιτυγχάνοντας έτσι τη διάχυση, διασπορά και διάτμηση της τοξικής δράσης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των  συσκευών. Αυτό βοηθάει να μειωθούν οι βλαβερές επιπτώσεις στο ανθρώπινο βιολογικό σύστημα. Στις ΗΠΑ, η  ΝΑΣΑ, στο Johnson Space Centre στο Τέξας έχει δημιουργήσει μία ομάδα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για να  καλλιεργεί κρυστάλλους στο διάστημα για μακρομοριακές βιοτεχνολογικές έρευνες για να πετύχουν υψηλότερη  ποιότητα στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Βλέπε  www.nasa.gov/ και κάντε αναζήτηση 'crystals’.

Αναλυτικότερα το PhoneShield δεν προσπαθεί να ελέγξει το επίπεδο ή την ένταση της ακτινοβολίας όπως έχει μετρηθεί και περιγραφεί ως Συγκεκριμένη Τιμή Απορρόφησης (Specific Absorption Rate, SAR). Αυτό το βιομηχανικό στάνταρντ έχει να κάνει μόνο με θερμικές επιδράσεις από τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Οι δύο συχνότητες κυμάτων που χρησιμοποιούν τα κινητά  τηλέφωνα στα 8.34Hz και 2HZ αντιστοιχούν σε συχνότητες ηλεκτρικών ταλαντώσεων που βρίσκονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, συγκεκριμένα στις Α και Δ περιοχές.   Ως αποτέλεσμα ακόμα και σε πολύ χαμηλή ένταση, η εισερχόμενη  ακτινοβολία, μπορεί να χαλάσει την φυσική ενδογενή βιολογική λειτουργία του ανθρώπινου συστήματος και να  πυροδοτήσει μία δυσμενή κυτταρική αντίδραση. Ο εγκέφαλος συμπεριφέρεται σαν ραδιόφωνο που χρησιμοποιείται στο  σπίτι και είναι συντονισμένο σε ένα πρόγραμμα. 'Οταν μία ηλεκτρική συσκευή, χρησιμοποιώντας την ίδια συχνότητα  πλησιάσει, γίνονται παρεμβολές και δεν έχει καλή λήψη και λειτουργία. Τα phoneShields είναι φυσικά προϊόντα μόνο 18mm (κάτω από 3/4 ίντσες) σε διάμετρο ή 28mm τα WiFishields, ιδιαίτερα αποτελεσματικά αν και δεν απαιτούν καμία τεχνική ικανότητα και δεν επηρεάζουν τη μετάδοση ή τη λήψη. Είναι γρήγορα και εύκολα στην τοποθέτηση με ενσωματωμένο ισχυρό αυτοκόλλητο και δεν χρειάζονται καλώδια ή μπαταρίες. Τα Shields είναι κατάλληλα για όλες τις μάρκες και τα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένων των Smartphones και είναι ασφαλή για χρήση από όλες τις ηλικίες από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν (πριν την τοποθέτηση θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα βρέφη, παρ' όλ' ότι και εάν τα καταπιούν είναι μη τοξικά). Τα Shields μπορούν να χρησιμοποιηθούν για Smartphones (Blackberries, I-Phones κλπ), ασύρματα τηλέφωνα (DECT) σε συνδυασμό με το wi-fiShield στη βάση, ραδιόφωνα στο κομοδίνο και ψηφιακά ρολόγια, PDAs (Personal Digital Assistant), Netbooks, φορητούς πλοηγούς, συσκευές Bluetooth, laptop, tablets, routers, desktop PCs, οποιεσδήποτε άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα κοντά σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Τα Shields συνιστώνται κι από γιατρούς επειδή ανεξάρτητες επιστημονικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μειώσουν την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως πονοκεφάλους, απώλεια συγκέντρωσης, κόπωση, ναυτία, διαταραχές του ύπνου και πολλά άλλα συμπτώματα. Στην πιο πρόσφατη έρευνα που έχει γίνει στην Αγγλία σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή συσκευές Wi-Fi, το 59% έχει ήδη παρουσιάσει προβλήματα υγείας όπως αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Από αυτούς πάνω από το 81% ανακουφίστηκαν μετά την εφαρμογή ενός Shield και πάνω από το 98% ανέφεραν ότι ηρέμησαν από την αγωνία τους για τις μακροχρόνιες βλαβερές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και είτε αγοράσαν περισσότερα Shields για την οικογένεια και τους φίλους τους ή τα συνέστησαν και σε άλλους.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο που δείχνει το ποσοστό μείωσης της ακτινοβολίας:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=OpT4uXYrkCo

Τελειώνοντας την ανάλυσή μας για το σημαντικό αυτό ζήτημα που μας ανησυχεί όλους, η URSafe μαζί με τα προστατευτικά Clean Waves ή Phone- WiFi Shields προτείνει, για να αποτρέψουμε τις βλαβερές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, να προσέχουμε και τα παρακάτω:

•     Αποφεύγουμε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε περιοχές με χαμηλό σήμα (γιατί τότε η ηλεκρομαγνητική ακτινοβολία έχει υψηλότερη ένταση) και σε κλειστούς χώρους με πολλές μεταλλικές επιφάνειες: π.χ. αυτοκίνητο, ασανσέρ (αντανάκλαση της ακτινοβολίας).

•     Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάμε στο κινητό είναι με το μεγάφωνο και μάλιστα από μακριά ώστε να υπάρχει μία απόσταση από τον εγκέφαλο. Διαφορετικά με ενσύρματα ακουστικά. Αν και εκπέμπεται κάποια ακτινοβολία είναι καλύτερα, γιατί απομακρύνεται το κινητό από το σώμα.

•     Καλό είναι να μην έχουμε το κινητό μας κοντά στον εγκέφαλο, την καρδιά και τα γεννητικά όργανα.

•     Ας κλείνουμε όλες τις συσκευές το βράδυ πριν τον ύπνο (υπολογιστής, τηλέφωνο, ασύρματο ρούτερ κλπ).

•     Το ασύρματο ρούτερ είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένο σε ένα δωμάτιο που δε χρησιμοποιείται πολύ.

•     Αποφέυγουμε να φορτίζουμε το κινητό ακριβώς δίπλα από εκεί που κοιμόμαστε ( κυρίως να είναι μακριά από το κεφάλι μας).

•     Δεν έχουμε αναμένο το τηλέφωνο  πάνω μας όταν δεν το χρησιμοποιούμε και δεν αφήνουμε τα παιδιά να το έχουν  πάνω τους. Ιδίως τα αγόρια καλό είναι να μη βάζουν το τηλέφωνο  στις μπροστινές τσέπες και τα κορίτσια στα μπράτσα πχ όταν γυμνάζονται.

Αν επιθυμείτε διαβάστε τα ακόλουθα link:

https://www.iarc.who.int/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf

http://www.next-up.org/pdf/Council_Europe_Report_The_potential_dangers_o...

 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας