Αρχική / Blog / Ηλικιωμένοι και άτομα με Αλτσχάιμερ-‘Ανοια: Σωτήρια....τα GPS TRACKERS

Ηλικιωμένοι και άτομα με Αλτσχάιμερ-‘Ανοια: Σωτήρια....τα GPS TRACKERS

Πίσω στο blog
19/09/2019
Ηλικιωμένοι και άτομα με Αλτσχάιμερ-‘Ανοια: Σωτήρια....τα GPS TRACKERS

Ηλικιωμένοι και άτομα με Αλτσχάιμερ-‘Ανοια: Σωτήρια....τα GPS TRACKERS

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι μία ομάδα ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας και η βοήθεια προς τους ανθρώπους μας πρέπει να είναι συνεχής και κατάλληλη για την κάλυψη των αναγκών τους. Ειδικά οι ηλικιωμένοι που μένουν κάποιες ώρες της ημέρας μόνοι τους ή που ζουν τελείως μόνοι τους και οι οποίοι μάλιστα κυκλοφορούν μόνοι τους, καθώς και άτομα με αυξημένες ή ειδικές ανάγκες, όπως άνθρωποι με άνοια, Αλτσχάιμερ ή αναπηρίες, αντιμετωπίζουν κίνδυνο να χάσουν τον προσανατολισμό τους, να μπερδευτούν ή να ξεχάσουν τη διεύθυνσή τους και τελικά να χαθούν. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζονται συνεχή και αδιάλειπτη προσοχή και παρακολούθηση. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ονόματα ηλικιωμένων που χάθηκαν και τους ψάχνουν οι άνθρωποί τους, ενώ οι κίνδυνοι να τραυματιστούν ή ακόμα χειρότερα να γίνουν θύμα εγκληματικών ενεργειών είναι τεράστιοι.

Η τεχνολογία μας προσφέρει πλέον έναν εξαιρετικά απλό και εύκολο τρόπο να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται ο αγαπημένος μας. Μία από τις πιο διαδεδομένες και ιδανικές συσκευές προστασίας τους σήμερα, είναι οι συσκευές GPS trackers. Το GPS Tracker είναι ένα δορυφορικό σύστημα εντοπισμού θέσης το οποίο ανά πάσα στιγμή γνωρίζει που είναι ο χρήστης του παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση των ηλικιωμένων ανθρώπων μας, την τοποθεσία όπου βρίσκονται, αν χρειάζεται βοήθεια ο ηλικιωμένος, ειδοποιώντας άμεσα για βοήθεια. Συγχρόνως κανείς μπορεί να ακούσει τι γίνεται στον χώρο όπου βρίσκεται δεδομένου ότι σε όλα τα καλά GPS trackers υπάρχει δυνατότητα ηχητικής παρακολούθησης.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη GPS trackers. Τα καλύτερα και πιο χρήσιμα GPS TRACKERS είναι αυτά που χωρίς καν συνδρομή μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθείτε κάθε στιγμή που είναι ο άνθρωπός σας αλλά και να ρυθμίζετε τις παραμέτρους της συσκευής απομακρυσμένα.

Ετσι:

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα ρολόγια -GPS trackers γιατί φοριούνται στο χέρι και με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρος κάποιος ότι ο ασθενής που εχει ανάγκη να το φοράει για να μη χαθεί, δεν το έχει ξεχάσει ή απλώς χάσει.

Το Τ58 ρολόι/GPS tracker είναι μία συσκευή με την οποία μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθείτε κάθε στιγμή που είναι ο άνθρωπός σας αλλά και να ρυθμίζετε τις παραμέτρους της συσκευής απομακρυσμένα. Είναι μικρό και βολικό στη χρήση με δυνατότητα Voice Monitoring που σημαίνει ότι μπορείτε όχι μόνο να βλέπετε που βρίσκεται αυτός που το φοράει αλλά και να ακούτε τι γίνεται στο χώρο που βρίσκεται, ή ακόμα και να του μιλάτε. Η μπαταρία του μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 ημέρες. Σας προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες, χωρίς συνδρομές!  Με εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό σας (Android, iOS) ή μέσω web στον υπολογιστή σας.

Το συγκεκριμένο ρολόι- GPS tracker παρέχει:

 • Παρακολούθηση στίγματος σε πραγματικό χρόνο.
 • Ιστορικό διαδρομών.
 • Πολλαπλούς γεωφράχτες (multiple Geofences).
 • Κλήση εκτάκτου ανάγκης (SOS call) ή όπως είναι γνωστό «μπουτόν πανικού».
 • Δυνατότητα τηλεφωνικής συνομιλίας καλώντας τη συσκευή.
 • Δυνατότητα ηχητικής παρακολούθησης του χώρου όπου βρίσκεται η συσκευή.
 • Δυνατότητα εντοπισμού μέσω GPS, LBS & wi-fi.
 • Δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης στίγματος κάθε 1 λεπτό, 10 λεπτά, 60 λεπτά.
 • Αποστολή μηνυμάτων και ιστορικό μηνυμάτων.

Εκτός από το παραπάνω ρολόι- GPS tracker υπάρχουν και δύο ακόμα είδη ρολογιών που παρέχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες από το Τ58 ρολόι/GPS tracker.

Το Α16 ρολόι/GPS tracker εκτός από όλες τις παραπάνω δυνατότητες μπορεί να παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη ανά πάσα στιγμή αλλά και την καμπύλη που ακολούθησαν οι καρδιακοί παλμοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Εκτός όμως από τα ρολόγια, που καμιά φορά μπορεί ένας ηλικιωμένος να μη θέλει να φορέσει, ιδιαίτερα διαδεδομένες είναι και οι μικρές συσκευές GPS TRACKERS που τοποθετούνται στα κλειδιά ή σε τσέπες και μπορούν να τοποθετηθούν διακριτικά κρυμμένες.

Υπάρχουν δύο τέτοιες συσκευές , η Α9 και η Α18. Και οι δύο αυτές συσκευές αυτές έχουν πολύ μικρό  μέγεθος, με αποτέλεσμα να είναι πολύ βολικές στη χρήση, στην απόκρυψη και την τοποθέτηση τους. Μπορείτε εύκολα να βρείτε άπειρες εφαρμογές για χρήση της συσκευής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως στη φροντίδα ειδικών πληθυσμών, όπως οι ηλικιωμένοι.  Οι πολύ μικρές διαστάσεις της συσκευής (3,8 Χ 3,8 Χ 1,1 εκ.) επιτρέπουν την τοποθέτησή της οπουδήποτε. Ενώ με τη δυνατότητα Voice Monitoring που προσφέρει μπορείτε όχι μόνο να βλέπετε που βρίσκεται η συσκευή αλλά και να ακούτε τι γίνεται στο χώρο που βρίσκεται. ‘Εχει μπαταρία που μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 ημέρες (ιδανικές συνθήκες, ελάχιστη κατανάλωση, εντοπισμός κάθε 60 λεπτά) και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μη μείνει από μπαταρία κατά τη διάρκεια της ημέρας και δεν μπορείτε να εντοπίσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο.

 Χαρακτηριστικά:

 1. Παρακολούθηση στίγματος σε πραγματικό χρόνο.
 2. Ιστορικό διαδρομών.
 3. Πολλαπλοί γεωφράχτες (multiple Geofences).
 4. Κλήση εκτάκτου ανάγκης (SOS call).
 5. Δυνατότητα τηλεφωνικής συνομιλίας καλώντας τη συσκευή.
 6. Δυνατότητα ηχητικής παρακολούθησης του χώρου όπου βρίσκεται η συσκευή.
 7. Δυνατότητα εντοπισμού μέσω GPS & LBS ή & wi-fi.
 8. Αποστολή μηνυμάτων και ιστορικό μηνυμάτων.
 9. Δυνατότητα ενημέρωσης στίγματος κάθε 1 λεπτό, 10 λεπτά, 60 λεπτά.
 10. Διάρκεια μπαταρίας: μέχρι 5 ημέρες.

Η μόνη διαφορά των δύο συσκευών είναι ότι η Α9 εντοπίζει το στίγμα και μέσω WIFI δηλαδή εάν δεν μπορεί να εντοπίσει τον ηλικιωμένο μέσω δορυφόρου τον εντοπίζει μέσω τριγωνομετροποίησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και εάν και πάλι δεν μπορεί να τον εντοπίσει βρίσκει το κοντινότερο ασύρματο δίκτυο που τελικώς τον εντοπίζει με αποτέλεσμα να είναι το πιο ασφαλές και σίγουρο GPS TRACKER χωρίς καμία πιθανότητα να μην εντοπισθεί ο ηλικιωμένος.

Δείτε περισότερα εδώ.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας