Αρχική / Blog / Κολύμβηση και SwimFin: Εκμάθηση, ασφάλεια και διασκέδαση μαζί!!

Κολύμβηση και SwimFin: Εκμάθηση, ασφάλεια και διασκέδαση μαζί!!

Πίσω στο blog
19/06/2018
Κολύμβηση και SwimFin: Εκμάθηση, ασφάλεια και διασκέδαση μαζί!!

Κολύμβηση και SwimFin: Εκμάθηση, ασφάλεια και διασκέδαση μαζί!!

 Το νερό, η θάλασσα και η πισίνα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, καθώς συνδυάζουν τη δροσιά και το ομαδικό παιχνίδι με την άθληση. Tο κολύμπι θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Έχει ελάχιστους τραυματισμούς, δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα κατά την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού, ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα.Τα πιο σημαντικά οφέλη της κολύμβησης είναι:

  1. Η βελτίωση του καρδιαναπνευστικού συστήματος αφού η κολύμβηση επηρεάζει ευνοϊκά τη λειτουργία της καρδιάς, το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα
  2. Βοηθάει στη μυϊκή ενδυνάμωση όλου του σώματος, λόγω της αντίστασης του νερού χωρίς όμως να κινδυνεύουν τα παιδιά από τραυματισμούς
  3. Ενδυμανώνει τη σπονδυλική στήλη και μάλιστα η κολύμβηση συνίσταται  από παιδιάτρους και ορθοπαιδικούς ως προληπτικό και θεραπευτικό μέσο ενάντια στα προβλήματα ή τις αδυναμίες της στάσης του σώματος. Συγχρόνως χαρίζει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο σώμα
  4. Αυξάνει την άμυνα του οργανισμού των παιδιών, με αποτέλεσμα τα παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση συστηματικά, να μην αρρωσταίνουν εύκολα, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Το νερό όμως κρύβει και κινδύνους και γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος αποφυγής των κινδύνων αυτών, με πρώτο τον κίνδυνο πνιγμού, είναι η άριστη εκμάθηση κολύμβησης.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά βοηθήματα επίπλευσης του παιδιού ή σωσίβια αλλά μόνο ένα SwimFin!. Το SwimFin είναι μία συσκευή επίπλευσης και εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, που τα μαθαίνει να κολυμπούν σαν ψαράκια (άλλοι λένε «καρχαριάκια»), ενώ συγχρόνως τα προστατεύει! Πρόκειται για ένα ένα νέο, πρωτοποριακό σωσίβιο, σχεδιασμένο σαν πτερύγιο καρχαρία, εύκολο στη χρήση και διασκεδαστικό.

Πώς λειτουργεί; Αντίθετα με τα διάφορα μπρατσάκια, κουλούρες κλπ που κρατάνε το σώμα ψηλά, το SwimFin βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα, βοηθώντας το να αποκτήσει καλύτερη στάση κολύμβησης. Αφήνει τα χέρια ελεύθερα να κουνιούνται, επιταχύνοντας σημαντικά την εκμάθηση του κρόουλ, του πρόσθιου και της πεταλούδας αλλά και του ύπτιου. Στα παιδιά που ακόμα δεν έχουν μάθει μπάνιο, το σώμα είναι χαμηλότερα στο νερό, προκαλώντας έτσι το SwimFin να βυθίζεται πιο πολύ δίνοντας συγχρόνως στο παιδί περισσότερη ώθηση προς την επιφάνεια και στήριξη χωρίς τα χέρια να περιορίζονται. Αυτό σημαίνει ότι όταν το παιδί είναι κάθετα, κολυμπώντας σαν σκυλάκι, το SwimFin γενικά θα είναι κάτω από το νερό, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω, την επιφάνεια και στηρίζοντας το παιδί. ‘Οσο η στάση του σώματός του γίνεται πιο οριζόντια, το SwimFin βγαίνει από το νερό παρέχοντας λιγότερη στήριξη. Ετσι το παιδί κολυμπάει περισσότερο μόνο του. Γι’ αυτό το SwimFin θεωρείται η κορυφαία στον κόσμο συσκευή επίπλευσης και εκμάθησης κολύμβησης με διθυραμβικές κριτικές από γονείς που το χρησιμοποίησαν. 

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του SwimFin είναι ότι εάν ρίξετε ένα παιδί στο νερό, το SwimFin αυτόματα το βάζει σε όρθια θέση με το κεφάλι του έξω από το νερό. Εάν το παιδί κολυμπάει και κουραστεί ή βρεθεί σε δυσκολία, μπορεί απλά να σταματήσει και το SwimFin θα το πάει πάλι στην ίδια όρθια θέση με το κεφάλι του έξω από το νερό. Ειδικά για το ύπτιο το SwimFin είναι η ιδανικότερη λύση. Το παιδί ξαπλώνει πίσω σαν σε μία κουνιστή καρέκλα μέχρι να αισθανθεί σιγουριά και να εμπιστευθεί τη στήριξη που του δίνει το SwimFin. Μόλις αισθανθεί αυτοπεποίθηση και σιγουριά παίρνει τη σωστή στάση. Τότε το SwimFin δουλεύει σαν καρίνα. Οσο πιο γρήγορα πάει η «βάρκα» τόσο πιο σταθερή γίνεται. Σε λίγο καιρό δουλεύουν και τα χέρια και τα πόδια σωστά. Το SwimFin φοριέται ψηλά στη πλάτη, ιδανικά πάνω από το κέντρο βάρους. Με αυτό το τρόπο αιωρείται μέσα στο νερό, αντί να γέρνει το σώμα προς τα μπροστά (όπως συνήθως πιστεύεται). 

Το σχήμα του πτερύγιου και τα έντονα χρώματα του, είναι τόσο ελκυστικά στα παιδιά, που θα προσπαθήσουν να κολυμπήσουν σαν δελφίνια ή ακόμη σαν καρχαρίες! Το SwimFin ακόμα ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τα πρόσωπά τους μέσα στο νερό, επειδή θέλουν να γίνουν καρχαρίες, δελφίνια, ψάρια, φάλαινες κλπ. 

Είναι πανεύκολο στο χρήση, τοποθετείται με μαλακούς ιμάντες με Velcro στην άκρη και δείχνει αμέσως πόση στήριξη χρειάζεται το παιδί που κολυμπάει, ώστε να κάνετε όσες διορθώσεις χρειάζονται στον τρόπο που κολυμπάει το παιδί. Στεγνώνει αμέσως όταν βγει από το νερό και δε χρειάζεται φούσκωμα-ξεφούσκωμα.

Πωλείται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο το κόσμο. Το SwimFin χρησιμοποιείται και έχει αναγνωριστεί, από μεγάλους οργανισμούς και σχολές κολύμβησης ανά τον κόσμο, όπως το ASA (Amateur Swimming Association) στην Αγγλία, το USSA (United States Swim school Association) στην Αμερική, και άλλες.

Εμείς στη URSAFE πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με την κολύμβηση είναι μια άριστη μορφή άσκησης για τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη και για τα νήπια, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα και συμβάλλει στην αρμονική σωματική τους ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η κολύμβηση θα γίνεται με τα σωστά μέτρα προστασίας. Ο πνιγμός είναι από τις πρώτες βασικές αιτίες θανάτου από ατύχημα σε παιδιά! Το αποτελεσματικότερο μέσο, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πνιγμού είναι η άριστη εκμάθηση κολύμβησης. Για το λόγο αυτό προτείνουμε το SwimFin ως το κορυφαίο, αρτιότερο και αποτελεσματικότερο βοήθημα εκμάθησης κολύμβησης στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας