Αρχική / Blog / Κύπελλο Περιόδου: Η πιο ασφαλής εναλλακτική στις σερβιέτες και τα ταμπόν!

Κύπελλο Περιόδου: Η πιο ασφαλής εναλλακτική στις σερβιέτες και τα ταμπόν!

Πίσω στο blog
05/04/2020
Κύπελλο Περιόδου: Η πιο ασφαλής εναλλακτική στις σερβιέτες και τα ταμπόν!

Κύπελλο Περιόδου: Η πιο ασφαλής εναλλακτική στις σερβιέτες και τα ταμπόν!

Το κύπελλο περιόδου είναι ένα προϊόν γυναικείας υγιεινής για τις «δύσκολες» μέρες του μήνα. Επί σειρά ετών οι γυναίκες ταλαιπωρούνται με σερβιέτες ή ταμπόν σε κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο. Επιτέλους ήρθε η επανάσταση στην αντιμετώπιση της εμμηνόροιας

Τι είναι το εμμηνορροϊκό κύπελλο:

Το εμμηνορροϊκό κύπελλο είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο μικρό, εύκαμπτο κύπελλο σε σχήμα χωνιού, κατασκευασμένο από ιατρικής ποιότητας σιλικόνη, το οποίο εισάγεται στον κόλπο για να συγκεντρώνει τα υγρά της περιόδου και αφαιρείται και αδειάζεται κάθε 6 με 12 ώρες (ανάλογα με την ροή της κάθε γυναίκας και τη χωρητικότητά του). Αφού αδειάσει, ξεπλένεται με νερό και επανατοποθετείται στον κόλπο. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Όταν τελειώσει η περίοδος, καθαρίζεται καλά (ακόμα καλύτερα αποστειρώνεται σε βραστό νερό) και αποθηκεύεται μέχρι τον επόμενο μήνα. Έτσι ένα κύπελλο περιόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι’ αρκετά χρόνια (κατά σύσταση γιατρών έως 5 χρόνια), εξοικονομώντας στις γυναίκες που το χρησιμοποιούν πραγματικά ΠΟΛΛΑ χρήματα.

Πως χρησιμοποιείται το εμμηνοροϊκό κύπελλο-σύντομες οδηγίες:

Σε κάθε κουτί που περιέχει κύπελλο περιόδου περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες χρήσης του. Οι βασικότερες είναι:

1. Το μέγεθος κύπελλου εξαρτάται από την ηλικία της γυναίκας, την υψηλή ή χαμηλή ροή και το εάν έχει γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Το μικρό μέγεθος συνήθως προτείνεται σε ηλικίες κάτω των 30 ετών ή/και γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Το μεσαίο μέγεθος συνήθως προτείνεται για γυναίκες άνω των 30 ετών, γυναίκες που είχαν φυσιολογικό τοκετό (όχι καισαρική), ή γυναίκες που έχουν μεγάλη ροή κατά την περίοδό τους.

2. Πριν τοποθετηθεί το εμμηνορροϊκό κύπελλο καλό είναι να λιπαίνεται με νερό ή υδατοδιαλυτό λιπαντικό, γιατί το βρεγμένο ή λιπασμένο κύπελλο εισάγεται πιο εύκολα στον κόλπο.

3.  Το κύπελλο διπλώνεται στη μέση με το ένα χέρι και εισάγεται όπως θα έμπαινε ένα ταμπόν και περιστρέφεται και ανοίγει σαν ελατήριο σφραγίζοντας  αεροστεγώς το κενό του με τον τράχηλο, αποτρέποντας κάθε διαρροή.

4. Αν έχει τοποθετηθεί σωστά το εμμηνορροϊκό κύπελλο δεν το αισθάνεται καθόλου μια γυναίκα. Ετσι μπορεί ελεύθερα να κινείται, να στέκεται, να κάθεται, να γυμνάζεται και να εκτελεί τις καθημερινές δραστηριότητές της χωρίς το κύπελλο να φεύγει από τη θέση του. 

5. Το κύπελλο αφαιρείται το αργότερο στις 10 ώρες (για μέτρια ροή), που σημαίνει ότι μπορεί να μείνει και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

6. Το κύπελλο συγκεντρώνει την έμμηνο ρύση δημιουργώντας στεγανότητα μέσω της δημιουργίας αρνητικής πίεσης (κενού).  Όταν αφαιρείται, απλά πιέζεται η βάση του κυπέλλου για να απελευθερωθεί το σφράγισμα και κουνιέται πολύ απαλά το κύπελλο μπρος – πίσω μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς. Η ποσότητα του αίματος της περιόδου θα μείνει μέσα στο κύπελλο το οποίο το αδειάζετε στην τουαλέτα.

Πλεονεκτήματα του εμμηνορροϊκού κυπέλλου:

  1. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση 
  2. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι οικονομικό. Το αγοράζεις σήμερα και δεν ξοδεύεις απολύτως τίποτα για την περίοδό σου για έως και 5 χρόνια, καθώς ένα κύπελλο περιόδου κοστίζει 20-40 ευρώ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 5 χρόνια.
  3. Είναι ασφαλές για την υγεία χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις από τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα συμβατικά αναλώσιμα (σερβιέτες και ταμπόν), αφού δεν περιέχει λευκαντικούς παράγοντες χλωρίου, ασετόν και άλλες καρκινογόνες ουσίες, ενώ δεν περιέχει latex, δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), φθαλικούς εστέρες, πλαστικά, λευκαντικές ουσίες ή τοξίνες και είναι υποαλλεργικό. Επίσης εναλλακτικά του ταμπόν, δεν αφήνει υπολείμματα και ίχνη στο εσωτερικό του κόλπου
  4. Είναι εντελώς διακριτικό. Δεν φαίνεται καθόλου ότι και αν φορά η γυναίκα, όσο αποκαλυπτικό ή στενό κι αν είναι.
  5. Είναι αξιόπιστο και γι’ αθλήματα, ακόμα και στη θάλασσα. Είναι ιδανικό για γυναίκες που αθλούνται ή έχουν έντονη δραστηριότητα καθώς δεν χρειάζεται συχνές αλλαγές. Το κύπελλο συγκρατεί περίπου την ροή τριών XL ταμπόν ακόμη και κατά τη γυμναστική, τη yoga, το ποδήλατο, το κολύμπι, χωρίς άμεση ανάγκη αλλαγής μετά την κολύμβηση.
  6. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον μειώνοντας δραματικά τα σκουπίδια λόγω της γυναικείας περιόδου (σερβιέτες, ταμπόν κλπ). Τα συνηθισμένα είδη γυναικείας υγιεινής, χρειάζονται περίπου 500 χρόνια για να αποσυντεθούν. Τα στερεά απόβλητα που καταλήγουν στις χωματερές μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, γεγονός το οποίο επηρεάζει την άγρια πανίδα και το οικοσύστημα της γης.
  7. Γυναίκες που το χρησιμοποιούν χρόνια είδαν τους πόνους της περιόδου να μειώνονται. Κάποιες άλλες είδαν τη ροή να μειώνεται.
  8. Αντίθετα με άλλες επιλογές, το κύπελλο περιόδου συγκρατεί το αίμα και δεν το απορροφά, δεν προκαλεί ξηρότητα και δεν προκαλεί μολύνσεις.
  9. Είναι ιδανικό για τις γυναίκες με μεγάλη ροή περιόδου ή μηνορραγία, καθώς μπορεί να περιέχει ακόμη και 3 φορές περισσότερη ποσότητα από ένα XXL ταμπόν, αρκεί ν’ αδειάζετε συχνότερα το κύπελλο.

 

Στη UrSafe εμπιστευόμαστε το κύπελλο περιόδου FreeCup που έχει λάβει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και είναι κατασκευασμένο από 100% ιατρική σιλικόνη, η οποία συμμορφώνεται με όλα τα διεθνή πρότυπα και έχει πιστοποίηση FDA 2018, SGS. Μάλιστα με το κύπελλο περιόδου FreeCup το ευαίσθητο κολπικό PH παραμένει ανεπηρέαστο, γιατί σε σχέση με αλλά προϊόντα γυναικείας υγιεινής δεν προκαλεί καθόλου κολπική ξηρότητα και δεν απορροφά την κολπική βλέννα, ώστε να διατηρείται φυσιολογική η κολπική χλωρίδα. Με το Free Cup, δεν επηρεάζεται η φυσική άμυνα, που προστατεύει την γυναίκα από μυκητιάσεις και άλλες μολύνσεις. Επίσης το κύπελλο περιόδου FreeCup δεν περιέχει αλλεργιογόνες και ύποπτες για καρκινογενέσεις χημικές ουσίες, με τις οποίες επεξεργάζονται συνηθισμένα προϊόντα υγιεινής, κατά την διαδικασία παραγωγής τους.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας