Αρχική / Blog / Μπάρες Στήριξης: Απαραίτητες σε κάθε μπάνιο

Μπάρες Στήριξης: Απαραίτητες σε κάθε μπάνιο

Πίσω στο blog
05/03/2018
Μπάρες Στήριξης: Απαραίτητες σε κάθε μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος του σπιτιού που συμβαίνουν πολλά ατυχήματα γιατί είναι πολύ εύκολο κανείς να γλιστρήσει και να πέσει λόγω της ολισθηρότητας στα είδη υγεινής και στα πλακάκια, αλλά και του νερού που καμιά φορά χύνεται στο πάτωμα.

Γι’ αυτό είναι απολύτως απαραίτητο τα μπάνια να έχουν στον χώρο της μπανιέρας μία τουλάχιστον μπάρα στήριξης εγκατεστημένη, ώστε σε περίπτωση που κινδυνεύει κάποιος να γλιστρήσει, να πιάνεται από την μπάρα και ν’ αποτρέπεται το ατύχημα.

Ειδικά ευπαθείς ομάδες όπως ηλικιωμένοι, παιδιά, ΑΜΕΑ είναι ακόμα πιο εύκολο να τραυματιστούν από ένα πιθανό πέσιμο. Μάλιστα τα ατυχήματα στο μπάνιο είναι συνήθως βαριά όπως κατάγματα σε πόδια, κεφάλι και λεκάνη, αλλά ακόμα και κατάγματα πλευρών στην άκρη της μπανιέρας.

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν πολλές μπάρες στήριξης, διαφορετικού μεγέθους και χρησιμότητας καθε φορά, που χαρίζουν σταθερότητα και ασφάλεια, όπως μπάρες στήριξης για να μπει και να βγει από την μπανιέρα ο ηλικιωμένος, το παιδί, κάποιος με προσωρινό ή μόνιμο κινητικό πρόβλημα, χωρίς να κινδυνεύει να γλιστρήσει και να πέσει. Αυτές οι μπάρες στήριξης δεν χρειάζονται τρύπημα ή βίδωμα καθώς πιάνουν σαν μέγγενη στα τοιχώματα της μπανιέρας, και όταν πλέον δεν τις χρειαζόμαστε απλά τις αφαιρούμε και τις αποθηκεύουμε μέχρι την επόμενη χρήση. 

‘Αλλες μπάρες είναι οι μπάρες στήριξης για άτομα με ειδικές ανάγκες, τραυματίες, ηλικιωμένους και οποιονδήποτε δυσκολεύεται να σηκωθεί ή να σταθεί χωρίς βοήθεια, που είναι ιδανικές για την κρεβατοκάμαρα δίπλα από το κρεβάτι, την τουαλέτα, την μπανιέρα.

Απαραίτητο βέβαια είναι να υπάρχει αντιολισθητικό δάπεδο στην μπανιέρα για να αποφύγετε οποιαδήποτε ατυχήματα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.ursafe.gr/mpares-stirixis

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας