Αρχική / Blog / Πάρκα / Παρκοκρέβατα / Διαχωριστικά χώρου: Ποιό είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας;

Πάρκα / Παρκοκρέβατα / Διαχωριστικά χώρου: Ποιό είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας;

Πίσω στο blog
26/02/2019
Πάρκα / Παρκοκρέβατα / Διαχωριστικά χώρου:  Ποιό είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας;

Πάρκα / Παρκοκρέβατα / Διαχωριστικά χώρου:  Ποιό είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας;

Τα βρεφικά πάρκα προσφέρουν μία ασφαλή ζώνη για το μωρό σας, από τη στιγμή που θα κάθεται πλέον μόνο του. Συγχρόνως σας βοηθάνε να πεταχτείτε από το δωμάτιο που βρίσκεται το παιδί σε κάποιο άλλο, χωρίς να ανησυχείτε ότι το παιδί σας θα μπει σε μπελάδες ή θα κινδυνεύσει.  Στο πάρκο το παιδί μας θα παίξει με τα παιχνίδια του χωρίς να γκρινιαζει, θα το απολαμβάνει και θ’ απολαμβάνουμε κι εμείς την ευκαιρία να κάνουμε όλες μας τις δουλειες, ήρεμα και χωρίς άγχος. Γι’ αυτό προτιμήστε να βάλετε το μωρό σας αρκετά νωρίς μέσα σ’ ένα πάρκο ώστε να συνηθίσει να περνάει χρόνο μέσα στο πάρκο και ν’ απασχολείται όσο εσείς κάνετε τις δουλειές σας. Για τον ίδιο λόγο, αν έχετε τον χώρο, επιλέξτε ένα πάρκο αρκετά ευρύχωρο ώστε να αισθάνεται άνετα μέσα σε αυτό το μωρό σας.

Υπάρχουν διάφορα είδη πάρκων: ξύλινα, μεταλλικά, υφασμάτινα, με πλέγμα, με κάγκελα, κλπ.  Στο σημερινό μας blogg θα σας παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του καθενός:

Ξύλινα πάρκα

Τα πλεονεκτήματα των ξύλινων πάρκων είναι ότι συνήθως προσφέρουν περισσότερο χώρο στο μωρό σας, είναι αισθητικά πιο όμορφα και ταιριάζουν καλύτερα με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου σας (μην ξεχνάτε ότι παρόλο που τα περισσότερα πάρκα είναι πτυσσόμενα, από τη στιγμή που θα το βάλετε συνήθως θα μείνει εκεί και θα το βλέπετε για πολύ καιρό). Επίσης στη φάση που το μωρό κάθεται και θέλει να σηκωθεί όρθιο τα ξύλινα πάρκα του δίνουν ένα σταθερό σημείου για να πιαστεί και να βοηθηθεί.

Το μειονέκτημά τους είναι ότι επειδή είναι μεγαλύτερα καταλαμβάνουν και περισσότερο χώρο στο σπίτι σας.  Επίσης, εύλογα είναι πιο ακριβά από τα άλλα.

Πάρκα πτυσσόμενα με υφασμάτινες πλευρές

Αυτά τα πάρκα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι συνήθως πιο οικονομικά. Και είναι πτυσσόμενα, δηλαδή ανοίγουν κλείνουν ανάλογα με τις ανάγκες σας και βεβαίως μεταφέρονται πιο εύκολα.

Μειονεκτήματα είναι ότι στη φάση που το μωρό κάθεται και θέλει να σηκωθεί όρθιο, δεν έχει από πουθενά να πιαστεί για να στηριχτεί γιατί οι πλευρές είναι υφασμάτινες ή με πολύ πυκνό πλέγμα.  Επίσης τα περισσότερα είναι χαμηλής αισθητικής και δεν ταιριάζουν εύκολα με το υπόλοιπο καθιστικό ή σαλόνι σας.

Παρκοκρέβατα ταξιδίου

Τα παρκοκρέβατα ταξιδίου είναι μία εύκολη και απλή λύση, ειδικά αν έχετε ήδη κάποιο, ή σκοπεύετε να αγοράσετε για τα ταξίδια σας αντί να χρησιμοποιείτε αυτά που σας προσφέρουν τα ξενοδοχεία, που είναι και αμφιβόλου καθαριότητας.

Πλεονεκτήματα των παρκοκρέβατων ταξιδίου είναι η εύκολη μεταφορά και το στήσιμό τους.  Επίσης αν το έχετε ήδη ή σκοπεύετε να αγοράσετε ένα, θα έχετε δύο σε ένα.

Μειονεκτήματα είναι ο περιορισμένος χώρος που προσφέρουν και ότι στη φάση που το μωρό κάθεται και θέλει να σηκωθεί όρθιο, δεν έχει από πουθενά να πιαστεί για να στηριχτεί γιατί οι πλευρές είναι υφασμάτινες ή με πολύ πυκνό πλέγμα.

Επίσης, αν το παρκοκρέβατο σας φαίνεται περιττό έξοδο, σκεφτείτε ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 3 χρόνια περίπου, όχι μόνο για τις εκδρομές αλλά και για τις ώρες που το μωρό σας δεν θα είναι στο σπίτι. Μια πρακτική ιδέα είναι να το αφήσετε στο σπίτι της γιαγιάς -αν κρατάει κάποιες ώρες το μωρό- αντί για δεύτερο κρεβατάκι. Έτσι, το παρκοκρέβατο που θα αγοράσετε θα εξυπηρετεί όλες σας τις ανάγκες.


Πάρκα Modular/Διαχωριστικά χώρου

Τα πάρκα αυτά είναι τα πιο προσαρμόσιμα, γιατί προσφέρουν τη δυνατότητα να προσθέσετε όσα τμήματα θέλετε και να τα μεγαλώσετε ανάλογα με το χώρο που θέλετε να διαθέσετε στο μωρό σας.  Επίσης παίρνουν το σχήμα που θέλετε μέσα στο χώρο (με κάποιους περιορισμούς).  Προσθέτοντας ένα σετ βάσεων τοίχου μπορείτε αργότερα, όταν μεγαλώσει το μωρό σας και αρχίζει να περπατάει και να εξερευνάει, να τα χρησιμοποιήσετε και ως διαχωριστικά χώρου (π.χ. στη σκάλα) και έτσι να γλυτώσετε από την αγορά έξτρα πόρτας ασφαλείας.

Πλεονέκτημά τους είναι ο άνετος χώρος που προσφέρουν στο μωρό σας ενώ μπορείτε να τα ταιριάξετε στο χώρο σας όπως εσείς θέλετε.  Επίσης αργότερα χρησιμοποιούνται σαν πορτάκια ασφαλείας.  Είναι πτυσσόμενα και μπορείτε να τα μαζεύετε όποτε θέλετε, ώστε ο χώρος να είναι ελεύθερος.

Μειονέκτημά τους είναι η υψηλότερη τιμή από τα άλλα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πάρκα και παρκοκρέβατε πατείστε εδώ.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας