Αρχική / Blog / Πορτάκια Aσφαλείας για παιδιά αλλά και…. κατοικίδια.

Πορτάκια Aσφαλείας για παιδιά αλλά και…. κατοικίδια.

Πίσω στο blog
03/04/2022
Πορτάκια Aσφαλείας για παιδιά αλλά και…. κατοικίδια.

Πορτάκια Aσφαλείας για παιδιά αλλά και…. κατοικίδια.

Κατ’ αρχήν και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των παιδιών μας. Πόσο βαρύ και στενάχωρο είναι για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του να κλαίει γιατί έπεσε από ένα σκαλί και πόσο απίστευτα δύσκολο ένα σκαλί ή και περισσότερα να οδηγούν το παιδί μας στο νοσοκομείο. Η αλήθεια είναι ότι οι πτώσεις νηπίων/παιδιών από μια σκάλα στο σπίτι αποτελούν μία από τις βασικότερες αιτίες προσέλευσης παιδιών για ατύχημα στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων.

Είναι δεδομένο ότι τα μικρά παιδιά μπουσουλάνε στην αρχή και μετά περπατάνε, σκαρφαλώνουν και τρέχουν και έτσι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν σε κίνδυνο σε μία εσωτερική ή εξωτερική σκάλα του σπιτιού. Η περιέργεια και η έμφυτη λαχτάρα τους για μάθηση και εξερεύνηση συχνά κρύβουν κινδύνους για την ασφάλειά τους. Γι’ αυτόν τον λόγο ειδικά για τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής τους θα χρειαστεί κάθε γονιός να διαμορφώσει τον χώρο του σπιτιού κατάλληλα για το μικρό πλασματάκι του, που θέλει να γίνει ένας εξερευνητής!

Στην περίπτωση μάλιστα που ένα σπίτι έχει δύο ή περισσότερους ορόφους, που επικοινωνούν μεταξύ τους με σκάλα, ή έχει διάφορα επίπεδα εντός του ίδιου ορόφου, είναι απαραίτητη η τοποθέτηση προστατευτικών πορτών και διαχωριστικών ασφαλείας στην αρχή και στο τέλος της σκάλας ή των σκαλιών. Οι πόρτες δεν πρέπει απλά να “κλείνουν” τη σκάλα, αλλά και να ασφαλίζουν με ειδικό τρόπο και ν’ ανοίγουν δύσκολα (δείτε εδώ: https://www.ursafe.gr/portes-asfaleias-gia-mora-kai-paidia), γιατί κάποια φορά θα ξεφύγει το παιδί και θα κατρακυλίσει από εκεί, ενώ πάντα υπάρχει η πιθανότητα το παιδί να χάσει την ισορροπία του, προσπαθώντας να ανέβει ή να κατέβει τα σκαλοπάτια, ή να σκοντάψει τρέχοντας δίπλα από τη σκάλα, καταλήγοντας σε μια ανεπιθύμητη πτώση!

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά πορτάκια ασφαλείας που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Η URSafe που ασχολείται εξειδικευμένα με την ασφάλεια και τη φροντίδα του παιδιού, εισάγει πορτάκια ασφαλείας από ξένους οίκους και συνεργάζεται με τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου, που έχουν πιστοποιημένα προϊόντα, κατασκευασμένα από άριστες πρώτες ύλες, με γνώμονα πάντα την υγεία κα την ασφάλεια του παιδιού, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υλικών, που σχεδιάζονται από ειδικούς τεχνικούς. Η BabyDan από τη Δανία, η Clippasafe από την Αγγλία, η Reer από τη Γερμανία και η DreamBaby από την Aυστραλία είναι ίσως οι σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου εδώ και πολλά χρόνια, με βραβεία και πιστοποιήσεις που χαρίζουν στα προϊόντα τους την εμπιστοσύνη που τους αξίζει. Πορτάκια ασφαλείας που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας, σε διάφορες διαστάσεις, με διάφορους τρόπους κλειδώματος και με διάφορους τρόπους στήριξης, όλα φταγμένα με μία σκέψη: να μην χτυπήσει το παιδί! Πορτάκια πίεσης δηλαδή πορτάκια που μπαίνουν χωρίς να τρυπήσουμε τον τοίχο, πορτάκια που μπαίνουν βιδωτά στον τοίχο και διαχωριστικά χώρου τα οποία μπορούν να επεκταθούν σε ό,τι μήκος θέλουμε και τα οποία στηρίζονται με βίδες στον τοίχο, όλα θα τα βρείτε εδώ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Πορτάκια Πίεσης

- BabyDan Premier: μεταλλική πόρτα (σε μαύρο ή άσπρο) με το πιο ασφαλές κλείδωμα της αγοράς, αφού χρειάζεται να πατήσεις ένα κουμπί και να σηκώσεις μοχλό για ν’ ανοίξει.

- BabyDan AvantGarde: ξύλινη πόρτα με μεταλλικό πλαίσιο, με το πιο ασφαλές κλείδωμα της αγοράς αφού έχει χρειάζεται να πατήσεις ένα κουμπί και να σηκώσεις μοχλό για ν’ ανοίξει.

- BabyDan PetPremier: η ψηλότερη πόρτα της αγοράς με 105εκ ύψος!!! και με το πιο ασφαλές κλείδωμα της αγοράς, αφού χρειάζεται να πατήσεις ένα κουμπί και να σηκώσεις μοχλό για ν’ ανοίξει.

- ΒabyDan SlimFit: Η Νο1 πόρτα της BabyDan- η πιο στενή πόρτα της αγοράς για στενά, μικρά ανοίγματα και με το πιο ασφαλές κλείδωμα της αγοράς αφού χρειάζεται να πατήσεις ένα κουμπί και να σηκώσεις μοχλό για ν’ ανοίξει.

- Πορτάκι Clippasafe: μόνο μ’ ένα κουμπί για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό, και αυτόματο κλείσιμο.

- DreamBaby Ava: μ’ εύκολο άνοιγμα για τον γονιό μ’ ένα χέρι, που μπορεί να επεκταθεί για ανοίγματα μέχρι 156εκ.

- Reer MyGate:  Γερμανικής προέλευσης για ανοίγματα μέχρι 102εκ. (με προεκτάσεις), με φωσφορίζουσα κάτω μπάρα για να τη βλέπετε ακόμα και το βράδυ στο σκοτάδι.

Πορτάκια που βιδώνουν στον τοίχο

- BabyDan MultiDan: μεταλλική και ξύλινη πόρτα μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό. Καλύπτει ανοίγματα 62,5-106,8εκ. χωρίς να χρειάζεται προεκτάσεις.

- BabyDan ΝοTrip: η πιο οικονομική μας πόρτα που μπαίνει με βίδες και μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό.

- BabyDan FlexiFit: καλύπτει ανοίγματα από 67 εως 105,5εκ. και μπορεί να τοποθετηθεί και διαγώνια στον τοίχο και μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό.

- Reer Wall Mounted Gate:  μεταλλική πόρτα μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό. Καλύπτει ανοίγματα 68-106εκ. χωρίς να χρειάζεται προεκτάσεις.

 

Διαχωριστικά χώρου

- BabyDan Configure Flex L : για ανοίγματα 90-223εκ., είναι αρθρωτό που σημαίνει ότι μπορεί να επεκταθεί απεριόριστα και μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό.

- BabyDan Configure Pet Flex L: το ψηλότερο διαχωριστικό της αγοράς με 105εκ ύψος και μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό, για ανοίγματα 90-223εκ., είναι αρθρωτό που σημαίνει ότι μπορούμε να το μεγαλώσουμε όσο θέλουμε.

- Reer MyGateModul: μόνο μ’ έναν διακόπτη για εύκολο άνοιγμα και κλείσιμο από τον γονιό, για μεγάλα ανοίγματα, είναι αρθρωτό που σημαίνει ότι μπορούμε να το προεκτείνουμε όσο θέλουμε και σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Το παιδί μας θέλει ν’ ανακαλύψει τον κόσμο και εμείς οφείλουμε να του παρέχουμε έναν ασφαλή κόσμο για ν’ ανακαλύψει, αφού βάσει στατιστικών, το σπίτι είναι ο χώρος στον οποίο σημειώνονται και τα περισσότερα ατυχήματα -μικρότερα ή μεγαλύτερα- που αφορούν τα παιδιά.

Αλλά ας μην ξεχνάμε και τα κατοικίδιά μας.  Οι μικροί πιστοί μας φίλοι καμιά φορά χρειάζεται να περιορισθούν τόσο για τη δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια του σπιτιού!! ‘Όλα τα παραπάνω πορτάκια μπορούν αν χρησιμοποιηθούν και για τα κατοικίδιά μας.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας