Αρχική / Blog / Πως να επιλέξετε πορτάκια παιδικής ασφάλειας

Πως να επιλέξετε πορτάκια παιδικής ασφάλειας

Πίσω στο blog
28/11/2017
Πως να επιλέξετε πορτάκια παιδικής ασφάλειας

Τα μωρά μετά τους 6 -7 μήνες το νωρίτερο αποφασίζουν ότι θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο τους μπουσουλώντας και ότι αν σπρώχνουν με τα γόνατα, αυτό τους δίνει φόρα για να μετακινηθούν. Μόλις όμως αρχίσει το μωρό σας να περιφέρεται, το σπίτι σας αποτελεί εστία κινδύνου και εσείς πρέπει να το μετατρέψετε σ’ ένα ασφαλές μέρος για το παιδί σας. Είναι απολύτως αναγκαίο στη φάση αυτή  να εγκαταστήσετε πορτάκια παιδικής ασφάλειας για τις σκάλες καθώς και για σημεία ιδιαίτερα επικίνδυνα όπως το τζάκι, η κουζίνα, η βεράντα.

 

Η επιλογή της κατάλληλης πόρτας ασφαλείας είναι σημαντική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Υπάρχουν πορτάκια παιδικής ασφάλειας που τοποθετούνται με πίεση (δηλαδή δε χρειάζεται να κάνουμε τρύπες στον τοίχο ή την κάσα της πόρτας όπου θα τοποθετηθούν) και άλλα που μπαίνουν βιδωτά. Τα πορτάκια παιδικής και βρεφικής ασφάλειας που τοποθετούνται με πίεση πρέπει να εγκατασταθούν κάθετα στους τοίχους όπου θα στηριχθούν, δηλαδή μπαίνουν σε κάσες πόρτας, ή σε παράλληλους τοίχους.  Δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε τοίχους που δεν είναι παράληλοι γιατί δεν υπάρχει τρόπος σωστής στήριξης. Αντίθετα τα πορτάκια παιδικής ασφάλειας που μπαίνουν βιδωτά μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε παράληλλους τοίχους, είτε (ανάλογα με το πορτάκι που θα επιλέξετε) σε τοίχους που κάνουν γωνία.

 

Τα πορτάκια που τοποθετούνται με πίεση καλύπτουν ανοίγματα μέχρι 120εκ. (ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξετε), ενώ τα πορτάκια που μπαίνουν βιδωτά καλύπτουν ανοίγματα μέχρι αρκετά μέτρα. Κάποια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν διαχωριστικά χώρου, δηλαδή να περιορίσουν την πρόσβαση του παιδιού στο τζάκι, να δημιουργήσουν έναν χώρο όπου θα περιορίζει το παιδί μέσα στο σαλόνι (όπως το Configure Flex και Pet Flex της BabyDan), ή ένα πάρκο για να παίζει το παιδί χωρίς να έχει πρόσβαση στον υπόλοιπο χώρο (όπως το Park-A-Kid της BabyDan).

 

Επισκεφθείτε τη σελίδα μας https://www.ursafe.gr/portakia-asfaleias-gia-mora-kai-paidia , καλέστε μας στο 210 677-7921 ή στείλτε μας mail στο sales@ursafe.gr με φωτογραφίες και διαστάσεις του ανοίγματος που θέλετε να κλείσετε για να βοηθήσουμε στην επιλογή της κατάλληλης πόρτας ασφαλείας για παιδιά που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας