Αρχική / Blog / Πως να προστατέψετε τους ηλικιωμένους γονείς σας που μένουν μόνοι τους

Πως να προστατέψετε τους ηλικιωμένους γονείς σας που μένουν μόνοι τους

Πίσω στο blog
01/12/2017
Πως να προστατέψετε τους ηλικιωμένους γονείς σας που μένουν μόνοι τους

Πως να προστατέψετε τους ηλικιωμένους γονείς σας που μένουν μόνοι τους

Ενας από τους λόγους που ξεκινήσαμε την URSafe ήταν για να βοηθήσουμε με κατάλληλα προϊόντα  τους ηλικιωμένους ανθρώπους, που μπορεί να βρίσκονται μόνοι (ειδικά σήμερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης), χωρίς βοήθεια, αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ηλικίας τους, που κινδυνεύουν ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι αλλά και όταν βγαίνουν έξω.  Από σοβαρά ατυχήματα μέχρι απλή αδιαθεσία, από τον πανικό (πχ όταν πέφτουν θύμα κλοπής ή διάρρηξης –τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις προς ηλικιωμένους) μέχρι την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας γιατί έχουν κάποιο κινητικό ή πρόβλημα υγείας, ατύχημα ή αδιαθεσία.

Είναι πλέον απαραίτητο – και γι’ αυτό ιδιαιτέρως διαδεδομένο στο εξωτερικό - κάθε ηλικιωμένος να έχει άμεση πρόσβαση σε μία συσκευή κλήσης προς βοήθεια. Αυτό ακριβώς κάνουν οι συσκευές με κουμπιά ΣΟΣ. Τι είναι αυτά τα γνωστά σε όλους μας κουμπιά ΣΟΣ τελικά:

- Καλούν αυτόματα με το πατημα ενός κουμπιού που είτε κρέμεται στο λαιμό ή το φοράει σαν ρολόι, τους προεπιλεγμένους αριθμούς (π.χ. τον γιό ή την κόρη, την αστυνομία, τον γείτονα) ειδοποιώντας τους ότι ο καλών χρειάζεται βοήθεια.

- Επιτρέπουν στον κληθέντα να ακούσει τι γίνεται και να αντιδράσει αναλόγως  έχοντας αμφίδρομη επικοινωνία όταν συνδεθεί.

- Δε χρειάζονται ακριβά συμβόλαια ή χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών ελέγχου.

- Η συσκευές αυτές συνεχίζουν να καλεί μέχρι κάποιος από τους προγραμματισμένους αριθμούς να απαντήσει.  

- Οι συσκευές αυτές (ανάλογα ποιά θα επιλέξετε) μπορούν να συνδεθούν λειτουργούν χρησιμοποιώντας είτε τη σταθερή γραμμή του τηλεφώνου που έχετε ήδη στο σπίτι, είτε με κάρτα κινητής τηλεφωνίας.  Κάποιες λειτουργούν και σαν σταθερά τηλέφωνα που διαθέτουν μεγάλη οθόνη, ανοιχτή ακρόαση, φωτογραφίες σε 3 προεπιλεγμένους αριθμούς ώστε να μη χρειάζεται να θυμάται ο χρήστης αριθμούς τηλεφώνου αλλά απλά να πατάει τη φωτογραφία και να καλεί, ενώ κάποιες έχουν τη δυνατότητα αποστολής SMS για να ενημερώσουν για την έκτακτη ανάγκη.  Υπάρχει επίσης η δυνατότητα σύνδεσής τους με ανιχνευτές κίνησης, επαφές πορτών και παραθύρων, αλλά ακόμα και εξωτερικής σειρήνας ώστε όταν ενεργοποιούνται να «ενημερώνονται» και οι γείτονες.

Επιλέξτε από μία μεγάλη ποικιλία συσκευών που μπορείτε να δείτε εδώ:   https://www.ursafe.gr/tilefona-me-koympi-sos

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας