Αρχική / Blog / Πως να προστατέψτε τα παιδιά σας στην κουζίνα

Πως να προστατέψτε τα παιδιά σας στην κουζίνα

Πίσω στο blog
30/11/2017
Πως να προστατέψτε τα παιδιά σας στην κουζίνα

Εκτός από τα πορτάκια ασφαλείας για παιδιά και μωρά, στα οποία αφιερώσαμε ξεχωριστό άρθρο (https://www.ursafe.gr/blog/pos-na-epilexete-portakia-paidikis-asfaleias), υπάρχουν πολλοί άλλοι κίνδυνοι μέσα στο σπίτι από τους οποίους πρέπει να προστατέψετε τα παιδιά και τα μωρά σας.

Εδώ θα ασχοληθούμε με την κουζίνα, που είναι από τα πιο επικίνδυνα δωμάτια του σπιτιού.  Τα ντουλάπια και συρτάρια της κουζίνας περιέχουν επικίνδυνα αντικείμενα όπως μαχαιρια μικρά και μεγάλα, πηρούνια, βαριές κατσαρόλες και τηγάνια, καθαριστικά και απορρυπαντικά, και πρέπει να ασφαλιστούν για να μην έχουν πρόσβαση τα παιδιά σε αυτά.  Υπάρχουν ασφάλειες για μονόφυλλα και δίφυλλα ντουλάπια και για συρτάρια καθώς και μαγνητικές κλειδαριές για την ασφάλισή τους.  Άλλα προϊόντα τοποθετούνται βιδωτά (εσωτερικά) ενώ άλλα τοποθετούνται αυτοκόλλητα (εσωτερικά ή εξωτερικά). Άλλα απλά πιάνουν τα πόμολα των ντουλαπιών μεταξύ τους χωρίς να χρειάζονται κανενός είδους εγκατάσταση (αυτό αφορά δίφυλλα ντουλάπια).

Επίσης ο φούρνος και η κουζίνα (είτε ηλεκτρική, είτε φυσικού αερίου), ειδικά όταν είναι αναμμένη, ελκύει τα  παιδιά, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον Νο1 κίνδυνο για εγκαύματα. Όταν μαγειρεύετε και ο φούρνος ή τα μάτια της κουζίνας είναι αναμμένα, τα παιδιά έχουν την τάση να θέλουν να βάλουν τα χεράκια τους κοντά στην εστία της ζέστης, και προσπαθούν να πιάσουν τις κατσαρόλες που είναι στα μάτια, ή να ακουμπήσουν ή να ανοίξουν  την πόρτα του φούρνου. Υπάρχει προστατευτικό κάλλυμα των ματιών της κουζίνας από αλουμίνιο της BabyDan που κάνει την πρόσβαση στις εστίες της κουζίνας πιο δύσκολη, καθώς και κάλυμμα πόρτας φούρνου που μειώνει τη θερμοκρασία της πόρτας του φούρνου κατά 50%. 

Ακόμα τα μικρά παιδιά λατρεύουν να παίζουν με τους διακόπτες της κουζίνας.  Αν οι διακόπτες της κουζίνας σας είναι εξωτερικοί και όχι χωνευτοί, υπάρχουν καπάκια διακοπτών κουζίνας που τοποθετούνται στους διακόπτες και έτσι το παιδί δεν μπορεί να γυρίσει το διακόπτη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παιδιά άναψαν τα μάτια της κουζίνας χωρίς να το πάρουν είδηση οι γονείς τους και κόντεψαν να κάψουν ολόκληρο το σπίτι.

Τέλος, πολλά παιδιά βρίσκουν παιχνίδι να ανοιγοκλείνουν το ψυγείο, με αποτέλεσμα να τρώνε ό,τι βρίσκουν, ακόμα και κάτι απαγορευτικό για τη διατροφή τους σ’ αυτήν την ηλικία, αλλά και να αφήνουν ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου ή του καταψύκτη και να χαλάνε τα τρόφιμα.  Υπάρχουν ειδικές ασφάλειες για το ψυγείο ώστε να μην μπορούν τα παιδιά να τα ανοίξουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα μας:  https://www.ursafe.gr/prostateytika-koyzinas

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας