Αρχική / Blog / Προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητών και wi-fi

Προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητών και wi-fi

Πίσω στο blog
16/12/2017
Προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητών και wi-fi

Στη σύγχρονη εποχή το σώμα μας εκτίθεται σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, από κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλες συσκευές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία η οποία μας βομβαρδίζει καθημερινά, στο σπίτι, στη δουλειά, στα σχολεία, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Μία ηλεκτρομαγνητική μόλυνση που δεν τη βλέπουμε, αλλά μας προσβάλει και μας επηρεάζει όλους. Με πάνω από 800  δορυφόρους ν’ ακτινοβολούν παγκόσμιες πληροφορίες μέσω ραδιοκυμάτων και όλο και περισσότερους  πομπούς να παρέχουν ασύρματες υπηρεσίες στα εκατομμύρια των κινητών τηλεφώνων, των φορητών  υπολογιστών, των ασύρματων τηλεφώνων και πολλών άλλων συσκευών Wi-Fi, δεν θα πρέπει να προκαλεί  έκπληξη το γεγονός ότι η ζωή μας βρίσκεται μέσα σε ένα τοξικό "νέφος" των ΗΜΑ. Ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) προειδοποιεί ότι «Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ» (βλ. και www.bioinitiative.com για τις βλαβερές επιπτώσεις της ΗΜΑ στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και μάλιστα στα παιδιά των οποίων τα κρανία είναι πιο λεπτά και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως).

Η δημοσιευμένη το 2010 έκθεση Interphone, που χρηματοδοτήθηκε κυρίως από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας με κόστος 20 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να κατευνάσει την ανησυχία του κοινού, μετά από 4 χρόνια εσωτερικών αντιπαραθέσεων σχετικά με την παρουσίασή της, πριν τελικά να δημοσιοποιηθεί, ως συμβιβαστική λύση ανέφερε ότι το αποτέλεσμα ήταν "ασαφές". Παραδέχτηκε όμως την πιθανότητα ανάπτυξης κακοήθη όγκων στον εγκέφαλο μετά από δέκα χρόνια χρήσης. Υπάρχουν πολλές διεθνείς εκθέσεις που περιλαμβάνουν καλά στοιχειοθετημένες αποδείξεις για τις καταστροφικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, εκ των οποίων δύο ανεξάρτητες και αμερόληπτες εκθέσεις αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Βρίσκονται μάλιστα μέσα στο internet, όπου μπορεί όποιος θέλει να τις διαβάσει και να τις αναλύσει. Η μία είναι η BioInitiative που έχει υιοθετηθεί με τεράστια αποδοχή από το Ευρωκοινοβούλιο και η άλλη η Αναφορά της ασφαλιστικής εταιρίας Austrian AUVA Insurance Company, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα, βάσει έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ότι δεν πρέπει να παρέχει σχετικές ασφάλειες λόγω μεγάλου ρίσκου. Σύμφωνα μάλιστα με το υπ’ αριθμ 208/31-5-2012 Δελτίο Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (International Agency for Research on Cancer, ΙARC) έχει καταχωρήσει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων ως πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους (Ομάδα 2B), βάσει του αυξημένου ρίσκου για γλοίωμα, έναν τύπο κακοήθη όγκου του εγκεφάλου, που σχετίζεται με τη χρήση ασύρματων τηλεφώνων (https://www.iarc.who.int/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf.) Πολλοί ειδικοί παρομοιάζουν τη σημερινή κατάσταση με αυτήν του καπνού και του αμίαντου, όταν τα οικονομικά συμφέροντα είχαν μπει πριν από τη δημόσια υγεία. Η βρετανική κυβέρνηση μάλιστα συνέστησε μια «προληπτική προσέγγιση» - έχοντας τους νέους και τα παιδιά στο μυαλό της, επειδή τα κρανία τους είναι πιο λεπτά και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο αναπτυγμένο, γεγονός που τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα στις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Ο κίνδυνος της ΗΜΑ αν και μη ορατός, είναι υπαρκτός και η συνεχής και όλο αυξανόμενη χρήση κινητών τηλεφώνων και συσκευών WiFi, ακόμα και από παιδιά ηλικίας 10 ετών, πόσο μάλλον από έφηβους, καθιστά την προστασία μικρών και μεγάλων από την ΗΜΑ επιτακτική.

Τα PhoneShield και WiFiShield είναι καταστολείς ΗΜΑ σχεδιασμένα ειδικά για κινητά τηλέφωνα και συσκευές WIFI. Περιέχουν φυσικό χαλαζία και προηγμένη τεχνολογία της ΝΑSA, που δεν επηρεάζει τη μετάδοση ή τη λήψη των συσκευών. Περιέχουν μία μήτρα διαφορετικών κρυστάλλων φυσικού χαλαζία που συντονίζονται στις ίδιες συχνότητες, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από τα κινητά τηλέφωνα. Οι κρύσταλλοι χαλαζία έχουν ένα  πιεζοηλεκτρικό χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι αντιδρούν σε συγχρονισμό με ταλαντευόμενα ραδιοκύματα της ίδιας  περιοχής συχνοτήτων, στην περίπτωση αυτή, προερχόμενα από τα κινητά τηλέφωνα ή τους Η/Υ και το ασύρματο δίκτυο. Αυτή  η διαδικασία κάνει τους κρύσταλλους μέσα στα Shield να ταλαντώνονται και να δημιουργούν τη δική τους συχνότητα, επιτυγχάνοντας έτσι τη διάχυση, διασπορά και διάτμηση της τοξικής δράσης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των  συσκευών. Αυτό βοηθάει να μειωθούν οι βλαβερές επιπτώσεις στο ανθρώπινο βιολογικό σύστημα. Στις ΗΠΑ, η  ΝΑΣΑ, στο Johnson Space Centre στο Τέξας έχει δημιουργήσει μία ομάδα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας για να  καλλιεργεί κρυστάλλους στο διάστημα για μακρομοριακές βιοτεχνολογικές έρευνες για να πετύχουν υψηλότερη  ποιότητα στη θεραπεία σοβαρών ασθενειών. Βλέπε  www.nasa.gov/ και κάντε αναζήτηση 'crystals’.

Αναλυτικότερα το PhoneShield δεν προσπαθεί να ελέγξει το επίπεδο ή την ένταση της ακτινοβολίας όπως έχει μετρηθεί και περιγραφεί ως Συγκεκριμένη Τιμή Απορρόφησης (Specific Absorption Rate, SAR). Αυτό το βιομηχανικό στάνταρντ έχει να κάνει μόνο με θερμικές επιδράσεις από τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Οι δύο συχνότητες κυμάτων που χρησιμοποιούν τα κινητά  τηλέφωνα στα 8.34Hz και 2HZ αντιστοιχούν σε συχνότητες ηλεκτρικών ταλαντώσεων που βρίσκονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο, συγκεκριμένα στις Α και Δ περιοχές.   Ως αποτέλεσμα ακόμα και σε πολύ χαμηλή ένταση, η εισερχόμενη  ακτινοβολία, μπορεί να χαλάσει την φυσική ενδογενή βιολογική λειτουργία του ανθρώπινου συστήματος και να  πυροδοτήσει μία δυσμενή κυτταρική αντίδραση. Ο εγκέφαλος συμπεριφέρεται σαν ραδιόφωνο που χρησιμοποιείται στο  σπίτι και είναι συντονισμένο σε ένα πρόγραμμα. 'Οταν μία ηλεκτρική συσκευή, χρησιμοποιώντας την ίδια συχνότητα  πλησιάσει, γίνονται παρεμβολές και δεν έχει καλή λήψη και λειτουργία. Τα phoneShields είναι φυσικά προϊόντα μόνο 18mm (κάτω από 3/4 ίντσες) σε διάμετρο ή 28mm τα WiFishields, ιδιαίτερα αποτελεσματικά αν και δεν απαιτούν καμία τεχνική ικανότητα και δεν επηρεάζουν τη μετάδοση ή τη λήψη. Είναι γρήγορα και εύκολα στην τοποθέτηση με ενσωματωμένο ισχυρό αυτοκόλλητο και δεν χρειάζονται καλώδια ή μπαταρίες. Τα Shields είναι κατάλληλα για όλες τις μάρκες και τα μοντέλα των κινητών τηλεφώνων, και είναι ασφαλή για χρήση από όλες τις ηλικίες από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν (πριν την τοποθέτηση θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα βρέφη, παρ' όλ' ότι και εάν τα καταπιούν είναι μη τοξικά). Τα Shields μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε Smartphones, I-Phones κλπ), ασύρματα τηλέφωνα (DECT) σε συνδυασμό με το wi-fiShield στη βάση, ραδιόφωνα στο κομοδίνο και ψηφιακά ρολόγια,  Notebooks, φορητούς πλοηγούς, συσκευές Bluetooth, laptop, tablets, routers, desktop PCs, οποιεσδήποτε άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα κοντά σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

 

Τα Shields συνιστώνται κι από γιατρούς επειδή ανεξάρτητες επιστημονικές δοκιμές έχουν αποδείξει ότι μπορούν να μειώσουν την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως πονοκεφάλους, απώλεια συγκέντρωσης, κόπωση, ναυτία, διαταραχές του ύπνου και πολλά άλλα συμπτώματα. Στην πιο πρόσφατη έρευνα που έχει γίνει στην Αγγλία σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή συσκευές Wi-Fi, το 59% έχει ήδη παρουσιάσει προβλήματα υγείας όπως αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Από αυτούς πάνω από το 81% ανακουφίστηκαν μετά την εφαρμογή ενός Shield και πάνω από το 98% ανέφεραν ότι ηρέμησαν από την αγωνία τους για τις μακροχρόνιες βλαβερές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και είτε αγοράσαν περισσότερα Shields για την οικογένεια και τους φίλους τους ή τα συνέστησαν και σε άλλους.

Δείτε το ακόλουθο βίντεο που δείχνει το ποσοστό μείωσης της ακτινοβολίας:  https://www.youtube.com/watch?time_continue=195&v=OpT4uXYrkCo

Επίσης διαβάστε τα ακόλουθα link:

https://www.iarc.who.int/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf

http://www.next-up.org/pdf/Council_Europe_Report_The_potential_dangers_o...

https://bioinitiative.org/table-of-contents/


 

 

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας