Αρχική / Blog / Προστασία κατά κλοπών και διαρρήξεων και Ασύρματοι συναγερμοί: πόσο απαραίτητοι είναι;

Προστασία κατά κλοπών και διαρρήξεων και Ασύρματοι συναγερμοί: πόσο απαραίτητοι είναι;

Πίσω στο blog
13/01/2018
Προστασία κατά κλοπών και διαρρήξεων και Ασύρματοι συναγερμοί: πόσο απαραίτητοι είναι;

Προστασία κατά κλοπών-διαρρήξεων και Ασύρματος Συναγερμός: Πόσο απαραίτητος είναι;

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια της ίδιας της ζωής μας και όχι μόνο με την περιουσία μας. Το θέμα της διάρρηξης του σπιτιού είναι πάρα πολύ σοβαρό και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για εμάς τους ίδιους αλλά και για όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, που αν τα χάσουμε θα υποστούμε μεγάλη οικονομική ζημια, όπως υπολογιστές, κοσμήματα, χρήματα, κινητά, πίνακες, χαλιά κλπ. Μία διάρρηξη όμως συνεπάγεται και ζημιές, όπως το σπάσιμο μιας πόρτας, ενός κουφώματος, μιας κλειδαριάς, ενός παραθύρου αλλά ακόμα και επίπλων. Ακόμα υπάρχει η πιθανότητα ο κλέφτης που θα μπει στο σπίτι να ενδιαφέρεται πιο πολύ να κλέψει πολύτιμα έγγραφα όπως τραπεζικά έγγραφα, το διαβατήριό σας, την πιστωτική σας κάρτα, διαφορους κωδικούς και γενικά ό,τι άλλο μπορεί να πάρει με πολύ μεγάλο κίνδυνο για την οικονομική σας θέση.

Τα τελευταία χρόνια οι διαρρήξεις στα σπίτια –αλλά και στα καταστήματα- έχουν αυξηθεί ιλιγγιωδώς και έχει καταστεί πλέον άκρως απαραίτητο να τοποθετήσουμε συναγερμό στο σπίτι μας ή στο κατάστημά μας, δεδομένου ότι είναι ο βασικός αποτρεπτικός παράγοντας κατά της διάρρηξης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 έγιναν σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η ελληνική Αστυνομία, τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα της, 36.959 συνολικά διαρρήξεις και κλοπές και εξ αυτών 10.722 διαρρήξεις σπιτιών και 4.468 διαρρήξεις καταστημάτων. Οι περισσότερες από αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν είχαν τοποθετηθεί συναγερμοί.

 

Υπάρχουν γενικά δύο είδη κλεφτών, αυτοί που αυθόρμητα αποφασίζουν να κλέψουν ένα σπίτι, επειδή πιστεύουν ότι μέσα έχει χρήματα ή κάποια πολύτιμα αντικείμενα κι εκείνοι που απλά βγάζουν τα προς το ζην κλέβοντας.  Εννοείται πως και οι δύο κατηγορίες κλεφτών, προτιμούν τα σπίτια που δεν φυλάσσονται καλά. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να είναι ένα σπίτι πλήρως και απόλυτα ασφαλές από κλοπές και διαρρήξεις. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνετε το σπίτι σας “λιγότερο ελκυστικό” για τους κλέφτες και υπάρχουν τρόποι για να σταματήσετε μια ληστεία πριν καν να συμβεί.

Ο πρώτος και απαράβατος κανόνας κατά συνέπεια είναι να βάλετε συναγερμό. Είναι απολύτως απαραίτητος για τη πρόληψη διαρρήξεων τόσο σε σπίτια, όσο και σε επιχειρήσεις. Η σειρήνα του συναγερμού μπορεί όχι μόνο να τρομάξει κάποιον κλέφτη που προσπαθεί να μπει στο σπίτι, αλλά θα ειδοποιήσει και τους γείτονες για την πιθανή διάρρηξη καθώς και εσάς και την αστυνομία (αν έχετε τη σχετική σύνδεση). Επιπλέον, δεν επιτρέπει στους κλέφτες να σας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο, μιας που ειδικά το καλοκαίρι, οι κλέφτες εισβάλουν, όταν οι ιδιοκτήτες είναι μέσα στο σπίτι, αλλά κοιμούνται βαθιά.  Ενα σύστημα συναγερμού επίσης προστατεύει και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που είναι εύκολος στόχος για τους κλέφτες. Γι’ αυτό είναι σκόπιμο τον χειρισμό του συναγερμού να τον ξέρουν και τα παιδιά και οι τυχόν ηλικιωμένοι που μένουν στο σπίτι.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ο συναγερμός σας να φαίνεται. Γι’ αυτό σκόπιμο είναι να κολλήσετε σε εμφανή σημεία έξω από το σπίτι σας ταμπέλες που θα ενημερώνουν ότι ο χώρος φυλάσσεται από συναγερμό. Τις περισσότερες φορές, η παρουσία ενός συστήματος συναγερμού είναι αρκετή για να κρατηθούν μακριά οι λεγόμενοι “ευκαιριακοί” κλέφτες.

Σήμερα πλέον που οι ασύρματοι συναγερμοί χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής, είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του σπιτιού και της επιχείρησής σας, δεδομένου ότι έχουν ενσωματωμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου (ανάλογα με το μοντέλο) που στέλνει ειδοποιήσεις με SMS αλλά και σας παίρνει τηλέφωνο ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε τι γίνεται στο σπίτι σας από τις αντίστοιχες κάμερες.

Επίσης βασικό πλεονέκτημα των ασύρματων συναγερμών είναι ότι η εγκατάστασή τους γίνεται γρήγορα και εύκολα χωρίς να χρειάζονται καλώδια για να ενωθούν τα εξαρτήματα (μαγνητικές επαφές, ραντάρ, σειρήνα, πληκτρολόγιο κ.α) με την κεντρική μονάδα, αφού η επικοινωνία γίνεται ασύρματα και αξιόπιστα.  Επίσης το ασύρματο σύστημα συναγερμού μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε περίπτωση μετακόμισης ενώ μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον εξοπλισμό στον ήδη υπάρχοντα σε περίπτωση που θέλετε να επεκτείνετε το σύστημα του χώρου ή ακόμη και να αλλάξετε την τοποθεσία των ανιχνευτών, με μεγαλύτερη ευκολία. Ο ασύρματος συναγερμός είναι απλός και φιλικός στη λειτουργία του και έχει μοντέρνο σχεδιασμό. Λειτουργεί με οποιαδήποτε κάρτα SIM ή/και με την τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού ή της επιχείρησής σας για ασφαλή και αδιάκοπη επικοινωνία,  χωρίς αντιαισθητικά καλώδια και μερεμέτια.

Μεγάλο επίσης πλεονέκτημα ενός ασύρματου συναγερμού είναι το ότι είναι τόσο απλή και έυκολη η εγκατάστασή του που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με έξοδα εγκατάστασής του!!

Υπάρχουν μοντέλα ασύρματων συναγερμών που έχουν ενσωματωμένη μονάδα κινητής τηλεφωνίας που στέλνουν ειδοποιήσεις με SMS, ενώ καλεί μέχρι 5 τηλεφωνικούς αριθμούς, υποστηρίζουν μέχρι 60 ασύρματες ζώνες και παρέχουν απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω smartphone ή συμβατικού κινητού από όπου κι αν βρίσκεστε.  Όλα τα εξαρτήματα (αισθητήρες κίνησης και καπνού, μαγνητικές παγίδες, σειρήνα) συνδέονται και λειτουργούν αξιόπιστα με ασύρματη τεχνολογία. 
Οι ασύρματοι συναγερμοί ενημερώνουν άμεσα με κλήση ή SMS σε περίπτωση παραβίασης (καλούν μέχρι 5 τηλεφωνικούς αριθμούς), αφοπλίζονται και οπλίζονται μέσω κινητού και έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για να ακούτε τι συμβαίνει στο χώρο σας (ανάλογα με το μοντέλο). Υπάρχει επίσης επιλογή να συνδεθεί ο ασύρματος συναγερμός με κέντρο λήψης σημάτων που θα τηλεφωνεί σε περίπτωση διάρρηξης και αν αντιληφθεί ο,τιδήποτε ύποπτο καλεί την αστυνομία. Οι καλοί ασύρματοι συναγερμοί έχουν εξελιγμένους Αισθητήρες Κίνησης (ραντάρ) εσωτερικού χώρου που ανιχνεύουν κάθε κίνηση στο χώρο και ενημερώνουν ασύρματα την κεντρική μονάδα ενώ διαθέτουν σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας. Συγχρόνως έχουν σειρήνα 110db, αυτονομία έως 3 ημέρες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, λυχνία φωτισμού κατά την παραβίαση του συναγερμού, Anti Tamper (ενημέρωση για βίαιη αποκόλληση του) ενώ είναι αδιάβροχοι.

Προσοχή όμως στην ποιότητα του ασύρματου συναγερμού γιατί οι φθηνοί ασύρματοι συναγερμοί, επηρεάζονται από παρεμβολές από άλλες συσκευές του σπιτιού. Αντίθετα ασύρματοι συναγερμοί ποιοτικά άριστοι είναι απολύτως αξιόπιστοι διότι η ασύρματη επικοινωνία τους είναι κωδικοποιημένη και δεν επηρεάζεται από παρεμβολές, καθώς διαθέτουν ένα συνδυασμό μέτρων ασφαλείας.

 Η URSafe εξειδικευμένη σε συστήματα ασφαλείας και προστασίας παρέχει συστήματα συναγερμού με τεχνολογία αιχμής που μπορείτε να εγκαταστήσετε ακόμα και μόνοι σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η URSafe παρέχει και υπηρεσίες τοποθέτησης συναγερμών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας: https://www.ursafe.gr/chuango-asyrmatoi-synagermoi, ή καλέστε μας στο 210 677-7921.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας