Αρχική / Blog / Ρολόι GPS και εντοπιστές θέσης για παιδιά: No 1 λύση κατά της εξαφάνισης παιδιού!!

Ρολόι GPS και εντοπιστές θέσης για παιδιά: No 1 λύση κατά της εξαφάνισης παιδιού!!

Πίσω στο blog
26/09/2019
Ρολόι GPS και εντοπιστές θέσης για παιδιά: No 1 λύση κατά της εξαφάνισης παιδιού!!

Ρολόι GPS και εντοπιστές θέσης για παιδιά: No 1 λύση κατά της εξαφάνισης παιδιού!!

Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά μας είναι η πρώτη προτεραιότητα κάθε γονέα. ‘Οσο προσεκτικοί όμως κι αν είμαστε και όσο και αν προσπαθούμε να προλάβουμε κάθε κίνδυνο που περιτριγυρίζει τα παιδιά μας, υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή ένα παιδί να απομακρυνθεί από την ακτίνα προσοχής μας ή να εξαφανισθεί γιατί χάθηκε ή παρασύρθηκε από κάποιον που ήθελε να το βλάψει. Και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εύκολο για ένα μικρό παιδί να χαθεί, καθώς όλα τα παιδιά έχουν την τάση να εξερευνούν και να απομακρύνονται από τους γονείς τους, όταν εκείνοι στρέψουν έστω και για λίγο την προσοχή τους αλλού. Αλλά δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις γονικής απαγωγής κάποιου παιδιού ή απαγωγής του από τρίτο πρόσωπο. Το 2018, οι γονικές αρπαγές αντιστοιχούσαν στο 19,2% των περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών που καταγγέλθηκαν στις τηλεφωνικές γραμμές.

Η 25η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Μέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, μια μέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα εξαφανισμένα παιδιά. Το 2018, η ευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή 11600 για εξαφανισμένα παιδιά δέχτηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο συνολικά πάνω από 91.650 κλήσεις. Η Ελληνική Αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σοκ σχετικά με τις εξαφανίσεις παιδιών. Συγκεκριμένα το 2018 εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα 299 παιδιά. Το πρώτο 4μηνο του 2019 εξαφανίστηκαν 45 αγόρια και 71 κορίτσια.

Σήμερα η τεχνολογία είναι ο μεγάλος μας βοηθός και μάλιστα όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να σώσει το παιδί μας από βέβαιο κίνδυνο, να αποτρέψει τις περιπτώσεις απαγωγής ή εξαφάνισης παιδιών ή να συμβάλει στην άμεση ανεύρεση του παιδιού. Στην αγορά σήμερα υπάρχουν διάφορες συσκευές GPS tracking που είναι εξοπλισμένες με τις τελευταίες καινοτομίες στον τομέα του GPS και εγγυώνται την ασφάλεια ενός παιδιού με τις προηγμένες λειτουργίες τους.

Η URSafe με μοναδικό σκοπό της την προστασία και ασφάλεια των αγαπημένων μας, εξειδικευμένη στις συσκευές GPS tracking προτείνει την ιδανική λύση για παιδιά, το Ρολόι GPS Tracker με εργονομικό σχεδιασμό. Αυτό το ρολόι gps κινητό διαθέτει και λειτουργία τηλεφώνου, αφού το παιδί μπορεί εύκολα να καλέσει οποιονδήποτε από τους προεπιλεγμένους αριθμούς τηλεφώνου και να μιλήσει μαζί τους. Εχει ζώνες geofence ή αλλιώς ασφαλείς ζώνες, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είναι εκεί που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι το παιδί. Οι ασφαλείς ζώνες είναι εικονικές περίμετροι που μπορούν να δημιουργήσουν οι γονείς γύρω από οποιαδήποτε θέση στο χάρτη. Αυτές οι τοποθεσίες μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μια κοντινή παιδική χαρά που το παιδί συχνά επισκέπτεται ή μέρη που πηγαίνει καθημερινά όπως το σχολείο του. Μια ειδοποίηση θα ενεργοποιείται αμέσως μόλις η συσκευή παρακολούθησης εξέλθει ή εισέλθει σε μια προκαθορισμένη ασφαλή ζώνη που ενημερώνει τους γονείς για τις κινήσεις των παιδιών τους. Η ζώνη Geofence είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθείτε ένα παιδί χωρίς να χρειάζεται να είστε μπροστά σε μια οθόνη smartphone ή υπολογιστή όλη την ημέρα.

Οι γονείς μπορούν να καλέσουν το παιδί τους μέσω Smartphone με χρήση ειδικής εφαρμογής και να μιλήσουν μαζί του. Αυτή η δικλείδα που έχει το ρολόι gps κινητό διασφαλίζει ότι δεν θα καλέσει κάποιος άγνωστος το παιδί μας. Το ρολόι χειρός gps προσφέρει και λειτουργία SOS δίνοντας την δυνατότητα με το πάτημα ενός πλήκτρου το ρολόι να καλέσει μέχρι 3 προεπιλεγμένους τηλεφωνικούς αριθμούς και το παιδί να συνομιλήσει μαζί τους εάν χρειάζεται βοήθεια. Επίσης οι κάτοχοι των προεπιλεγμένων αριθμών μπορούν οποτεδήποτε να καλέσουν και να μιλήσουν με το παιδί.

Διατίθεται σε ωραία χρώματα (ροζ, μπλε, πράσινο, γαλάζιο) για να είναι ελκυστικό στα παιδιά και έχει αμέτρητες δυνατότητες όπως οθόνη  LED1,5 ίντσων, με καθαρη ευκρίνεια των πληροφοριών, ένδειξη συντεταγμένων με μία αποστολή μηνύματος SMS, πανεύκολο στη χρήση, δεν διακρίνεται ότι είναι ένα ρολόι, κινητό τηλέφωνο και GPS Tracker, με δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και κουμπί SOS, με δυνατότητα αποστολής ειδοποίησης GeoFence στο χρήστη όταν παραβιάζει την απαγορευμένη περιοχή, με λειτουργία τηλεφώνου, με δυνατότητα ειδοποίησης SOS, ένδειξη ημερομηνίας – ώρας, έλεγχος ανάπαυσης –ύπνου του παιδιού, βηματομετρητή, ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας μόλις φτάσει στο 15%, ειδοποίηση στο κινητό ότι το ρολόι αφαιρέθηκε από το χέρι του παιδιού, δυνατότητα επίβλεψης του παιδιού σε πραγματικό χρόνο (το ρολόι gps  έχει δικιά του εφαρμογή για αυτή την λειτουργία), δυνατότητα εγγραφής ηχητικού μηνύματος και αποστολή στο ρολόι gps, μόλις το παιδί λάβει το ηχητικό μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη ένα εικονίδιο (μόλις γίνει αναπαραγωγή το εικονίδιο δεν εμφανίζεται πια), δυνατότητα κλήσης τηλεφώνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ορισμός τηλεφώνων ως αθώα "white list", δηλαδή αν πάρει κάποιος άλλος αριθμός θα αγνοηθεί από την συσκευή, αποθήκευση ιστορικού τοποθεσίας για 90 ημέρες, αποστολή και λήψη sms μηνυμάτων, αποθήκευση ιστορικού sms μηνυμάτων, με δόνηση, ηχείο και μικρόφωνο, με οθόνη Αφής, με δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου. Με αυτό το ρολόι οι γονείς θα μπορούν κάθε στιγμή να γνωρίζουν πού είναι το παιδί τους. 

Είναι βέβαια προφανές ότι δεν πρέπει ν’ αρκούμαστε μόνο στο τεχνολογικό μέσο αλλά πρέπει συγχρόνως να ενημερώνουμε τα παιδιά μας για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση. Τα ενημερωμένα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να πέσουν θύμα κάποιου επιτήδειου ή να βγουν έξω από τα ασφαλή όρια που καθορίζουν οι γονείς τους. Καλό λοιπόν θα είναι να:

  1. Μάθετε στα παιδιά το τηλέφωνο σας αλλά και της αστυνομίας ( 100 ) . Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορούν να καλέσουν εσάς ή την αστυνομία για βοηθεία αν χρειαστεί.
  2. Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν θα στείλετε ποτέ κανέναν να τα πάρει από το σχολείο (ή κάπου αλλού) αν δεν τα έχετε ενημερώσει πρώτα. Μ’ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος τα πλησιάσει λέγοντας τους ότι πήγε για να τα πάρει θα ξέρουν τα παιδιά ότι λέει ψέμματα.
  3. Εξηγήστε στα παιδιά ότι ένας ενήλικας δεν ζητάει ποτέ βοήθεια από ένα παιδί. Αν τα πλησιάσει ένας άγνωστος (ή και γνωστός) και τους πει «θα με βοηθήσεις να βρω το σκυλάκι μου ή θα με βοηθήσεις να μεταφέρω κατι βιβλία για το σχολείο» (ή κάτι παρόμοιο) δεν πρέπει να το κάνουν!
  4. Φτιάξτε έναν μυστικό κώδικα, μια λέξη ή φράση που θα γνωρίζετε εσείς και το παιδί. Μ’ αυτόν τον τρόπο αν κάποιος το πλησιάσει και του πει ότι σας γνωρίζει και του ζητήσει να πάει μαζί του, το παιδί αμέσως θα τον ρωτήσεο ποιός είναι ο μυστικό κωδικός.
  5. Μάθετε στα παιδιά να κάνουν θόρυβο, να ουρλιάξουν αν αισθανθούν ότι χάθηκαν, ότι απειλούνται ή κινδυνεύουν.
  6. Σχετικά με το θέμα τις προσέγγισης παιδιών από αγνώστους, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν την ασφάλεια των παιδιών τους απέναντι στους αγνώστους ώστε να τους μάθουν όχι μόνο ότι δεν πρέπει να μιλάνε σε οποιοδήποτε ενήλικα, αλλά ότι μπορούν να μιλάνε σε ενήλικες φτάνει να γίνεται έλεγχος πρώτα με κάποιον άλλο γνωστό τους ενήλικα που είναι άτομο εμπιστοσύνης, πχ γονέα, παππού, δάσκαλο, πριν μιλήσουν στον άγνωστο. Γενικότερα τα παιδιά ανταποκρίνονται σε οδηγίες που τους δίνονται μέσα σε ένα θετικό πλαίσιο και όχι σε ένα αρνητικό και γι’ αυτό αντί να λέμε στο παιδί μας «μη μιλάς ποτέ σε ξένους», μπορούμε να του πούμε «ρώτησε πρώτα εμένα ή τον μπαμπά (ή άλλο έμπιστο ενήλικα) πριν μιλήσεις σε άγνωστο ενήλικα.»
  7. Από την άλλη αν χαθεί ένα παιδί πρέπει να του εξηγήσουμε ότι πρέπει να βρει έναν ενήλικα τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί. Πχ να φοράει μια στολή που αντικατοπτρίζει μιαν ιδιότητα (αστυνομικό ή φρουρό). Θα χρειαστεί να υποδείξουμε στο παιδί ότι δεν πρέπει να βγει από το κτίριο και θα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από το κατάλληλο άτομο για να μας  βρει.
  8. Στην περίπτωση που κάποιος άγνωστος πάει να δωροδοκήσει το παιδί μας με γλυκίσματα ή άλλες λιχουδιές καλό είναι να έχουμε μάθει στο παιδί μας ότι δεν παίρνει και δε δέχεται ποτέ και τίποτα από άγνωστο άνθρωπο εκτός αν ρωτήσει τον μπαμπά ή τη μαμά ή τον παππού και τη γιαγιά και του πουν ότι μπορεί.
  9. Επίσης, πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας και κάποια πράγματα να τα κάνουν μόνα τους. Καλύτερα, δηλαδή, να τους λέμε να μην φύγουν από το σημείο από όπου μπορούν να μας βλέπουν και όχι απλά το γνωστό «να μην πας μακριά» ή «μην πας περα από το σημείο που εγώ σε βλέπω». Έτσι, το παιδί μαθαίνει και πειραματίζεται με την ανεξαρτησία του χωρίς όμως να κινδυνεύει.

 

‘Ενα ακόμα πολύ χρήσιμο προιόν που προτείνει η URSafe για την ασφάλεια του παιδιού είναι το Mommy I’ m Here. Το Mommy I’ m Here εντοπίζει τη θέση του παιδιού και χαρίζει ηρεμία για εσάς και απόλυτη ασφάλεια για το παιδί σας. Tι κάνει; Σας προειδοποιεί αν το παιδί απομακρυνθεί 8μ. περίπου από εσάς και σας βοηθάει να βρείτε το παιδί αμέσως. Πατάτε το κουμπί και χτυπάει δυνατός συναγερμός 90 db πάνω του. Μπαίνει στα παπούτσια ή τη ζώνη του παιδιού και ενεργοποιείται χωρίς καλώδια από μακριά σε ακτίνα μέχρι 50μ. περίπου ενώ τραβάει τη προσοχή των γύρω πάνω στο παιδί. ‘Εχει μπρελόκ-φορητό πομποδέκτη εύκολο στη χρήση για τους γονείς και είναι ανθεκτικό στους κραδασμούς.

Είναι ένα εύκολο στη χρήση και στυλάτο σύστημα εντοπισμού που χρησιμοποιεί τη δική του ραδιοσυχνότητα για να βρεί το παιδί μέχρι και 50 μέτρα περίπου μακριά. Αυτή η απόσταση είναι περίπου όσο το μισό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Το CL305 μετράει την απόσταση και εάν το παιδί απομακρυνθεί από κοντά σας και από τον πομπό που έχετε πάνω σας περίπου 10 μέτρα, θα σας προειδοποιήσει ότι το παιδί δεν είναι κοντά σας. Τότε απλά πατάτε το κουμπί στο πομπό σας για να χτυπήσει ο συναγερμός των 90db που έχει πάνω του το παιδί στο αρκουδάκι, ώστε να εντοπίσετε το παιδί και να προκαλέσετε τη προσοχή στο παιδί σας και στο κίνδυνο που μπορεί να το περιτριγυρίζει!

Η βασική του διαφορά από άλλα παρεμφερή προιόντα είναι ότι με τα άλλα ο γονιός χρειάζεται να προσέξει ο ίδιος ότι απομακρύνθηκε το παιδί του και τότε να πιέσει το κουμπί στο μπρελόκ για να χτυπήσει ο συναγερμός ενώ με το CL305 ο γονιός θα ακούσει προειδοποιητικό θόρυβο (μπιπ) στο τηλεχειριστήριό του, εάν το παιδί απομακρυνθεί πέραν των 8-10 μέτρων περίπου, και τότε μπορεί να πατήσει το κουμπί για να χτυπήσει ο συναγερμός. Δηλαδή με απλά λόγια έχει το επιπλέον προσόν και να προειδοποιεί όταν το παιδί απομακρυνθεί. Κάθε φορά που ανάβετε και ενεργοποιείτε ένα locator Mommy I'm Here, διαλέγει και καινούργια συχνότητα ώστε να μειώνεται η πιθανότητα παρεμβολής από άλλους χρήστες, χαρίζοντάς σας έτσι περισσότερη ηρεμία. Με αυτή την επαναστατική συσκευή κρατάτε το παιδί σας πάντα σε "απόσταση ακοής", χρησιμοποιώντας ένα μικρό πομποδέκτη μπρελόκ και ένα πομποδέκτη αρκουδάκι που μπαίνει εύκολα στο παπούτσι ή στη ζώνη του παιδιού. Ο συναγερμός Mommy I'm Here CL305 Blue είναι σαν ένα νοερό σχοινί που κρατάει κοντά το παιδί σας!

Για περισότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα εντοπισμού παιδιών δείτε εδώ.

 

Γενικά τα παιδιά γύρω στην ηλικία των 4 με 5 χρονών αρχίζουν να εξερευνούν τον κόσμο και ν’ αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες. Στο σημείο αυτό η ζωή τους δεν πρέπει να είναι γεμάτη απαγορεύσεις αλλά πρέπει να τα υποστηρίζουμε στην προσπάθειά τους αυτή, μιλώντας τους όμως συγχρόνως και για θέματα ασφαλείας. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουν οι γονείς να μιλούν για θέματα ασφαλείας όσο πιο νωρίς γίνεται, ώστε να είναι πιο εύκολο για το παιδί να εφαρμόσει κάποιους κανόνες που πρέπει να θέσουμε, γιατί ανά πάσα στιγμή ένα παιδί μπορεί να χαθεί ή να απαχθεί.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας