Αρχική / Blog / SMART Home και Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε... (μέρος 2ο)

SMART Home και Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε... (μέρος 2ο)

Πίσω στο blog
06/12/2018
SMART Home και Χριστούγεννα: Η χαρά του κλέφτη!! Ας μην του τη χαρίσουμε... (μέρος 2ο)

 

Οι γιορτές όπως είπαμε και στο 1ο μέρος είναι η κατ’ εξοχήν περίοδος με τα πιο υψηλά κρούσματα σε κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών. Η ασφάλεια του σπιτιού και του εξοχικού και η ανάγκη για πλήρη προστασία τους καθίσταται επιτακτική.

Εκτός από συστήματα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ, και προσφέρει και άλλες δυνατότητες.  Καλώς ήρθατε στο SMART HOME ή "έξυπνο σπίτι", τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε το σπίτι σας από το κινητό σας.  Ξοδεύοντας λίγα χρήματα μπορείτε να αυτοματοποιείστε αρκετές από τις λειτουργίες του σπιτιού σας, και για τη δική σας διευκόλυνση, αλλά και για να φαίνεται ότι το σπίτι "λειτουργεί" και δεν λείπετε όλοι.

Μπορείτε, χρησιμοποιώντας έξυπνες πρίζες να ανάβετε και να σβήνετε οποιαδήποτε συσκευή έχει πρίζα (πορτατίφ, καφετιέρες, τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κλπ).  Χρησιμοποιώντας αναμεταδότη τηλεχειριστηρίων μπορείτε να ανάψετε την τηλεόραση, να αλλάξετε κανάλι, να αυξήστε ή μειώστε την ένταση του ήχου, να ανάψετε και να χειριστείτε το κλιματισικό ή το στερεοφωνικό σας σύστημα, και γενικά να χειριστείτε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονικη συσκευή λειτουργεί με τηλεχειριστήριο.  Με τους έξυπνους διακόπτες μπορείτε να ανάβετε και να σβήνετε τα φώτα κάθε δωματίου.  Με τους έξυπνους θερμοστάτες μπορείτε να ανάβετε ή να σβήνετε το καλοριφέρ ή να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του απομακρυσμένα (αυτό μπορεί να μην βοηθάει στην αποτροπή κλοπών, αλλά είναι πολύ ωραίο όταν γυρνάτε σπίτι να το βρίσκετε ζεστό).  Υπάρχουν και έξυπνοι διακόπτες ηλεκτρικού πίνακα που μπορούν να ανάψουν ακόμα και το θερμοσίφωνο ώστε μόλις φτάσετε σπίτι να έχει έτοιμο ζεστό νερό για μπάνιο.  Μπορείτε ακόμα και τα ρολά του σπιτιού να ανοιγοκλείνετε (αν είναι ηλεκτρικά), ώστε το σπίτι να δείχνει ότι κατοικείται.

Αν πρόκειται λοιπόν να λείψετε τα Χριστούγεννα και το σπίτι σας θα είναι κλειστό, εγκαταστείστε μερικές συσκευές που θα κάνουν το σπίτι σας "έξυπνο", και απαγορευτικό για τον κλέφτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: 

https://www.ursafe.gr/smart-home

Και μην ξεχνάτε τις συμβουλές που προτείναμε στο 1ο μέρος του άρθρου μας:

https://www.ursafe.gr/blog/christougenna-i-chara-tou-klefti-as-min-tou-ti-charisoume

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας