Αρχική / Blog / SwimFin: Για να μάθει ένα παιδί κολύμβηση με ασφάλεια και πολλά.......γέλια!!

SwimFin: Για να μάθει ένα παιδί κολύμβηση με ασφάλεια και πολλά.......γέλια!!

Πίσω στο blog
03/07/2019
SwimFin: Για να μάθει ένα παιδί κολύμβηση με ασφάλεια και πολλά.......γέλια!!

SwimFin: Για να μάθει ένα παιδί κολύμβηση με ασφάλεια και πολλά.......γέλια!!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή για όλους και ειδικά για τα παιδιά μας. Οι δραστηριότητες αυξάνονται, ο ήλιος καίει, η κολύμβηση και τα παιχνίδια στη θάλασσα μπαίνουν στη ζωή μας. Το νερό, η θάλασσα και η πισίνα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, καθώς συνδυάζουν τη δροσιά και το ομαδικό παιχνίδι με την άθληση. Είτε πισίνα είτε θάλασσα οι κίνδυνοι όμως παραμονεύουν.

Η αλήθεια είναι ότι το κολύμπι θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Έχει ελάχιστους τραυματισμούς, δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα κατά την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού, ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Το νερό όμως κρύβει και κινδύνους, με πρώτο τον κίνδυνο πνιγμού, και γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος αποφυγής τους, είναι η άριστη εκμάθηση κολύμβησης. Τα παιδιά μάλιστα ηλικίας 0-4 διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο λόγω της ανικανότητάς τους να αντιληφθούν τον κίνδυνο. Μία βουτιά μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτου ενός παιδιού, καθώς μπορεί να προκληθεί τραυματισμός και πνιγμός του παιδιού, ιδιαίτερα των νηπίων ηλικίας 1 έως 4 ετών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει δημοσιεύσει πολλές φορές σχετικές συμβουλές για τους γονείς:

  • Οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τα παιδιά μόνα τους όταν βρίσκονται κοντά σε θάλασσα ή πισίνα.
  • Ο ενήλικας πρέπει να επικεντρώνεται στο παιδί και να μην αποσπάται από άλλες δραστηριότητες ακόμα και αν το παιδί είναι μεγαλύτερης ηλικίας και γνωρίζει κολύμπι.
  • Γύρω από μία πισίνα θα πρέπει πάντοτε να υπάρχει φράχτης που κρατάει μακριά τα παιδιά. Οι περισσότεροι πνιγμοί παιδιών έχουν καταγραφεί σε μη περιφραγμένες πισίνες. Οι γονείς καλό θα είναι επίσης να ελέγχουν την περίφραξη και κατά πόσο έχει πρόσβαση το παιδί στην πισίνα, όταν επισκέπτονται φιλικά σπίτια ή ακόμη και στα καταλύματα που επιλέγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Δεν θα πρέπει επίσης να υπάρχει οποιοδήποτε αντικείμενο κοντά, που θα μπορούσε να πατήσει το παιδί επάνω για να σκαρφαλώσει στο φράχτη, ενώ καλό είναι να αποφεύγονται σύρματα και αλυσίδες ως περίφραξη καθώς δίνουν τη δυνατότητα αναρρίχησης. Όταν δεν χρησιμοποιείται η πισίνα θα πρέπει να είναι κλειδωμένη η πόρτα εισόδου σε αυτή και όλα τα παιχνίδια του παιδιού να έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή για να μην προσπαθήσει να τα πιάσει και πέσει μέσα στην πισίνα

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι το παιδί να μάθει σωστή κολύμβηση ώστε να μειωθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος πνιγμού του. Πολύ σωστή λοιπόν κίνηση είναι η εκπαίδευση των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία στο κολυμβητήριο ώστε ο κίνδυνος πνιγμού να μειωθεί στο ελάχιστο και συγχρόνως η χρήση ενός βοηθήματος κολύμβησης που θα κάνει την εκμάθηση κολύμβησης ένα παιχνίδι ώστε να μην βαρεθεί το παιδί, αλλά αντίθετα να το αντιμετωπίζει σαν παιχνίδι.

Το SwimFin είναι μία συσκευή επίπλευσης και εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, που τα μαθαίνει να κολυμπούν σαν ψαράκια (άλλοι λένε «καρχαριάκια»), ενώ συγχρόνως τα προστατεύει! Πρόκειται για ένα ένα πρωτοποριακό σωσίβιο, σχεδιασμένο σαν πτερύγιο καρχαρία, εύκολο στη χρήση και διασκεδαστικό.

Πώς λειτουργεί; Αντίθετα με τα διάφορα μπρατσάκια, κουλούρες κλπ που κρατάνε το σώμα ψηλά, το SwimFin βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα, βοηθώντας το να αποκτήσει καλύτερη στάση κολύμβησης. Αφήνει τα χέρια ελεύθερα να κουνιούνται, επιταχύνοντας σημαντικά την εκμάθηση του κρόουλ, του πρόσθιου και της πεταλούδας αλλά και του ύπτιου. Στα παιδιά που ακόμα δεν έχουν μάθει μπάνιο, το σώμα είναι χαμηλότερα στο νερό, προκαλώντας έτσι το SwimFin να βυθίζεται πιο πολύ δίνοντας συγχρόνως στο παιδί περισσότερη άνωση προς την επιφάνεια και στήριξη χωρίς τα χέρια να περιορίζονται. Αυτό σημαίνει ότι όταν το παιδί είναι κάθετα, κολυμπώντας σαν σκυλάκι, το SwimFin γενικά θα είναι κάτω από το νερό, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω, την επιφάνεια και στηρίζοντας το παιδί. ‘Οσο η στάση του σώματός του γίνεται πιο οριζόντια, το SwimFin βγαίνει από το νερό παρέχοντας λιγότερη στήριξη. Ετσι το παιδί κολυμπάει περισσότερο μόνο του. Γι’ αυτό το SwimFin θεωρείται η κορυφαία στον κόσμο συσκευή επίπλευσης και εκμάθησης κολύμβησης με διθυραμβικές κριτικές από γονείς αλλά και κολυμβητικούς συλλόγους που το χρησιμοποίησαν. 

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του SwimFin είναι ότι εάν ρίξετε ένα παιδί στο νερό, το SwimFin αυτόματα το βάζει σε όρθια θέση με το κεφάλι του έξω από το νερό. Εάν το παιδί κολυμπάει και κουραστεί ή βρεθεί σε δυσκολία, μπορεί απλά να σταματήσει και το SwimFin θα το πάει πάλι στην ίδια όρθια θέση με το κεφάλι του έξω από το νερό. Ειδικά για το ύπτιο το SwimFin είναι η ιδανικότερη λύση. Το παιδί ξαπλώνει πίσω σαν σε μία κουνιστή καρέκλα μέχρι να αισθανθεί σιγουριά και να εμπιστευθεί τη στήριξη που του δίνει το SwimFin. Μόλις αισθανθεί αυτοπεποίθηση και σιγουριά παίρνει τη σωστή στάση. Τότε το SwimFin δουλεύει σαν καρίνα. Οσο πιο γρήγορα πάει η «βάρκα» τόσο πιο σταθερή γίνεται. Σε λίγο καιρό δουλεύουν και τα χέρια και τα πόδια σωστά. Το SwimFin φοριέται ψηλά στη πλάτη, ιδανικά πάνω από το κέντρο βάρους. Με αυτό το τρόπο αιωρείται μέσα στο νερό, αντί να γέρνει το σώμα προς τα μπροστά (όπως συνήθως πιστεύεται). 

Το σχήμα του πτερύγιου και τα έντονα χρώματα του, είναι τόσο ελκυστικά στα παιδιά, που θα προσπαθήσουν να κολυμπήσουν σαν δελφίνια ή ακόμη σαν καρχαρίες! Το SwimFin ακόμα ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τα πρόσωπά τους μέσα στο νερό, επειδή θέλουν να γίνουν καρχαρίες, δελφίνια, ψάρια, φάλαινες κλπ. Γι’ αυτό μάλιστα εκτός από τα πολύχρωμα (ροζ, μπλε, πράσινα) SwimFin, μπορείτε να προμηθευτείτε και μαύρο SwimFin, που θα κάνει το παιδάκι σας ένα mini καρχαριάκι!!!!

Είναι πανεύκολο στο χρήση, τοποθετείται με μαλακούς ιμάντες με Velcro στην άκρη και δείχνει αμέσως πόση στήριξη χρειάζεται το παιδί που κολυμπάει, ώστε να κάνετε όσες διορθώσεις χρειάζονται στον τρόπο που κολυμπάει το παιδί. Στεγνώνει αμέσως όταν βγει από το νερό και δε χρειάζεται φούσκωμα-ξεφούσκωμα.

Πωλείται σε πάνω από 70 χώρες σε όλο το κόσμο. Το SwimFin χρησιμοποιείται και έχει αναγνωριστεί, από μεγάλους οργανισμούς και σχολές κολύμβησης ανά τον κόσμο, όπως το ASA (Amateur Swimming Association) στην Αγγλία, το USSA (United States Swim School Association) στις ΗΠΑ και άλλες.

 Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά βοηθήματα επίπλευσης του παιδιού ή σωσίβια αλλά μόνο ένα SwimFin!

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας