Αρχική / Blog / Συσκευές Παρακολούθησης - «Κοριοί»: Είδη, Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες

Συσκευές Παρακολούθησης - «Κοριοί»: Είδη, Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες

Πίσω στο blog
25/01/2018
Συσκευές Παρακολούθησης - «Κοριοί»:  Είδη, Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες

Συσκευές Παρακολούθησης-«Κοριοί»:  Είδη, Χαρακτηριστικά και Δυνατότητες

Υπάρχουν διάφορα είδη συσκευών παρακολούθησης (κοριοί) σήμερα στην αγορά σε διάφορες μορφές και ιδιαίτερα οικονομικές τιμές. Δημοφιλέστερα προϊόντα είναι τα USB stick, οι μπαταρίες φόρτισης κινητού, οι συσκευές ζωντανής ακρόασης, τα GPS trackers, τα ρολόγια, τα μπρελόκ και οι κρυφές κάμερες.

Κάθε κοριός προσφέρει και διαφορετικές δυνατότητες στον χρήστη.  Έτσι:

1) Η Συσκευή Παρακολούθησης και Καταγραφικό Ήχου USB Stick, που είναι και ο δημοφιλέστερος κοριός, λειτουργεί κατ’ αρχήν σαν κανονικό USB Stick για αποθήκευση και μεταφορά αρχείων με χωρητικότητα 8 GB. Συγχρόνως καταγράφει ό,τι συμβαίνει στο χώρο που τοποθετείται μέχρι 15 ώρες (λόγω μπαταρίας), έχει χωρητικότητα μέχρι 50 ωρών ηχογράφησης και διαστάσεις 70 x 21 x 9,4 χιλ. Είναι ιδανικό για την ηχογράφηση διαλέξεων, συναντήσεων και άλλες χρήσεις.

2) Η Συσκευή Παρακολούθησης USB Stick όμως υπάρχει και ως καταγραφικό εικόνας και ήχου με κρυφή κάμερα που αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν.  Λειτουργεί σαν κανονικό στικ μνήμης και αυτό, αλλά δεν έχει ενσωματωμένη μνήμη.  Αντ'αυτού δέχεται κάρτα microSD χωριτικότητας μέχρι 16GB, ενώ έχει ενσωματωμένη και κάμερα και μικρόφωνο ώστε να ηχογραφεί αλλά και να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ό,τι συμβαίνει στο χώρο που τοποθετείται. Έχει ανιχνευτή κίνησης ώστε να καταγράφει βίντεο υψηλής ανάλυσης (720x480) μόνο όταν κάποιος κινείται μέσα στο χώρο.  Με αυτό το τρόπο μπορεί να καταγράφει μέχρι 90 λεπτά βίντεο, χάρη στην μπαταρία Λιθίου 200mAh που έχει η συσκευή. Αν γεμίσει η κάρτα μνήμης, αρχίζει να γράφει από την αρχή, διαγράφοντας τα παλιότερα αρχεία.    

3) Διαφορετική μορφή κοριού είναι η Συσκευή Παρακολούθησης Καταγραφής ήχου-Μπαταρία Φόρτισης Κινητού-Φακός που λειτουργεί κατ’ αρχήν σαν μπαταρία φόρτισης κινητών τηλεφώνων, tablets κλπ. Με τη μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία της (4000mAh), μπορεί να φορτίσει πλήρως οποιαδήποτε συσκευή.  Συγχρόνως όμως τοποθετώντας μία κάρτα μνήμης Micro SD μέχρι 32GB μπορεί να ηχογραφεί μέχρι 96 συνεχείς ώρες κρυστάλλινου ήχου!  (ο χρόνος περιορίζεται από την χωρητικότητα της μπαταρίας και όχι της μνήμης.  Μία ώρα καταγραφής ήχου είναι περίπου 60MB, που σημαίνει ότι μπορεί να ηχογραφήσει 100 ώρες σε 6GB). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συσκευή αποθήκευσης USB για την αποθήκευση και μεταφορά αρχείων. Διαθέτει ακόμα φακό για να μπορείτε να βλέπετε που μπαίνει το κλειδί στην κλειδαριά του αυτοκινήτου ή του σπιτιού κλπ.

4) Μικροσκοπικός (1x3x4εκ.) αλλά το ίδιο αποτελεσματικός είναι ο Κοριός Ηχητικής Παρακολούθησης GSM που λειτουργεί με οποιαδήποτε κάρτα SIM, όπως ένα κινητό τηλέφωνο. Καλείτε τον αριθμό της κάρτας που έχετε τοποθετήσει στη συσκευή και ακούτε τι γίνεται στο χώρο που βρίσκεται. Όταν καλείτε τη συσκευή δεν υπάρχει καμία ένδειξη (δεν κουδουνίζει, δεν δονείται, δεν ανάβει κάποιο φως).  Ανοίγει κατευθείαν η γραμμή και μπορείτε να ακούτε τι γίνεται στο χώρο.  Η συσκευή αυτή επίσης μπορεί να σας καλεί αυτόματα όταν "πιάνει" θόρυβο στο χώρο και έτσι δε χρειάζεται να καλείτε συνέχεια, ενώ ανιχνεύει θόρυβο σε απόσταση μέχρι 10 μέτρα και μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής μέχρι 48 ώρες, με ανοιχτή ακρόαση μέχρι 90 συνεχόμενα λεπτά.

5) Ακόμα πιο εξελιγμένη μικροσκοπική μορφή κοριού με διαστάσεις όσο ενός σπιρτόκουτου (56x45x13χιλ.) και βάρος μόλις 30 γραμμάρια είναι η συσκευή παρακολούθησης URSX009 που προσφέρει και ηχητική παρακολούθηση.  Όταν καλείτε τη συσκευή δεν υπάρχει καμία ένδειξη (δεν κουδουνίζει, δεν δονείται, δεν ανάβει κάποιο φως).  Ανοίγει κατευθείαν η γραμμή και μπορείτε να ακούτε τι γίνεται στο χώρο.  Επίσης στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα (SMS) η συσκευή μπορεί να αρχίσει να ηχογραφεί ή να βιντεοσκοπεί ότι γίνεται στο χώρο, ή να τραβάει φωτογραφίες του χώρου, αποθηκεύοντας τα αρχεία στην κάρτα μνήμης (δεν περιλαμβάνεται).  Επίσης μπορεί να σας στείλει στο κινητό σας με MMS φωτογραφία του χώρου.  Όλα τα αρχεία που αποθηκεύει στη μνήμη της μπορείτε να τα αντιγράψετε στον υπολογιστή σας και να τα επεξεργαστείτε. Όλες οι εντολές δίνονται στη συσκευή με την αποστολή γραπτού μηνύματος SMS, απλά, γρήγορα και εύκολα.

6) Πολλούς οπαδούς έχει και το ρολόι κοριός με ενσωματωμένη μνήμη 4GB, και κάμερα που καταγράφει βίντεο HD 720 Χ 480,  λήψη φωτογραφιών ή ηχογράφηση του χώρου.  Η μνήμη χωράει μέχρι 40 λεπτά βίντεο, 60 ώρες ηχογράφηση, 4000 φωτογραφίες και η μπαταρία διαρκεί για 40 λεπτά βιντεοσκόπηση.

7) Υπάρχει βέβαια και Συσκευή Παρακολούθησης Σταθερής Τηλεφωνίας η οποία συνδέεται μεταξύ της τηλεφωνικής γραμμής και της συσκευής τηλεφώνου και καταγράφει αυτόματα όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Δίνει όμως τη δυνατότητα επιλογής (πατώντας το αντίστοιχο κουμπί) πότε θέλετε να καταγράφει και πότε όχι. Δέχεται κάρτα μνήμης SD μέχρι 8GB, με δυνατότητα καταγραφής κλήσεων μέχρι 295 ώρες ενώ καταγράφει ημερομηνία και ώρα. Οι ηχογραφήσεις των κλήσεων γίνονται σε αρχεία ΜΡ3. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο, για την ακρόαση των κλήσεων από τη συσκευή, χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

8) Πολλές είναι οι επιλογές και στις Δικτυακές Κάμερες-Κοριούς που είναι ιδανικές για καταγραφή τυχόν διάρρηξης στο σπίτι από κλέφτες. Μοιάζει με ανιχνευτή κίνησης συναγερμού (ραντάρ), και έτσι δεν είναι ακαλαίσθητη, ούτε προκαλεί.  Είναι ιδανική για επόπτευση επαγγελματικών χώρων, κατοικιών, χώρων στάθμευσης κλπ. Συνδέεται ενσύρματα ή ασύρματα με το δίκτυο (και κατ'επέκταση και με καταγραφικό) που παρακολουθεί και μπορείτε να παρακολουθείτε τι γίνεται από τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας Android ή iPhone.

9) Ως Συσκευές Παρακολούθησης χρησιμοποιούνται και διάφορα GPS Τrackers που προσφέρουν εκπληκτικές δυνατότητες, χωρίς συνδρομές! Με εφαρμογή που κατεβαίνει στο κινητό (Android, iOS) ή μέσω web στον υπολογιστή σας, μπορείτε όχι μόνο να παρακολουθείτε αλλά και να ρυθμίζετε τις παραμέτρους της συσκευής απομακρυσμένα. ‘Εχουν πολύ μικρό  μέγεθος, με άπειρες εφαρμογές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρέως στη φροντίδα ειδικών πληθυσμών, όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, ή ακόμα και αντικείμενα μεγάλης αξίας.  Μπορουν να χρησιμοποιηθούν για παρακολούθηση σε διάφορους κλάδους, όπως  επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες, με διαφόρους σκοπούς όπως η παρακολούθηση οχημάτων, δεμάτων και προσωπικού.  Οι πολύ μικρές διαστάσεις των συσκευων (3,8 Χ 3,8 Χ 1,1 εκ.) επιτρέπουν την τοποθέτησή της σε οποιοδήποτε σημείο. Ενώ με τη δυνατότητα Voice Monitoring που προσφέρουν μπορείτε όχι μόνο να βλέπετε που βρίσκεται η συσκευή αλλά και να ακούτε τι γίνεται στον χώρο που βρίσκεται. ‘Εχουν μπαταρία που μπορεί να κρατήσει μέχρι 5 ημέρες.  Υπάρχουν επίσης και ειδικά GPS  trackers περιλαίμια για κατοικίδια, ή ειδικές θήκες όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τα μικροσκοπικά GPS  trackers στο υπάρχον περιλαίμιο του κατοικιδίου σας.  Επίσης υπάρχουν ειδικά GPS trackers για οχήματα, σκάφη, αγροτικά μηχανήματα, μελίσσια (ναι, μελίσσια! τα κλέβουν και αυτά!), αλλά και αντικείμενα μεγάλης αξίας, με πολύ δυνατές μπαταρίες που παρέχουν αυτονομία μέχρι και 2 χρόνια!!!

Μπείτε στη σελίδα μας να ενημερωθείτε:

https://www.ursafe.gr/gps-trackers

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας