Αρχική / Blog / Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Smart Home;

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Smart Home;

Πίσω στο blog
09/05/2018
Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Smart Home;

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Smart Home;

Οταν δεν είστε σπίτι, οι μικρές αμφιβολίες μπορεί να αρχίσουν να γεμίζουν το μυαλό σας. Μήπως δεν έσβησα την καφετιέρα; Εβαλα τον συναγερμό ασφαλείας; Έσβησα το μάτι της κουζίνας;   N’ ανάψω το a/c να δροσίσει να μην μπω στο χαμαμ όταν γυρίσω;

Με ένα έξυπνο σπίτι, μπορείτε να χαλαρώσετε μόνο με μια γρήγορη ματιά στο smartphone ή το tablet σας. Μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές στο σπίτι σας, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και μαζί σας.

Οποιαδήποτε συσκευή στο σπίτι σας που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να συνδεθεί με το οικιακό σας δίκτυο και να βρίσκεται υπό τις εντολές σας.  Οι περισσότερες εφαρμογές αφορούν τον φωτισμό, την οικιακή ασφάλεια, το home theatre και την ψυχαγωγία, και τη ρύθμιση του περιβάλλοντος (ρύθμιση θερμοστάτη καλοριφέρ, ενεργοποίηση και ρύθμιση κλιματιστικού, αφυγραντήρα κλπ).

Η ιδέα ενός έξυπνου σπιτιού έχει γίνει η απόλυτη νέα τάση της αγοράς με νέα έξυπνα τεχνολογικά άρτια προιόντα να ξεπηδούν κάθε μέρα. Σύμφωνα με το CNN, οι πωλήσεις συστημάτων αυτοματισμού μέχρι το 2017  έχει αυξηθεί σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που οφείλεται κατά πολύ στην επιτυχία των smartphones και των tablets αφού μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να ελέγχουν τις μυριάδες άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.  Και βέβαια δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μία περιουσία, αφού μπορείτε με χαμηλό κόστος να αυτοματοποιήσετε πολλές από τις λειτουργίες του σπιτιού σας, χωρίς δύσκολες διαδικασίες.

Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε κάποια από τα έξυπνα προϊόντα που πιστεύουμε ότι θα σας φανούν χρήσιμα:

-Από τα βασικότερα προιόντα και σίγουρα απαραίτητα ενός SMART HOME είναι το Σύστημα τηλεχειρισμού ηλεκτρικών συσκευών με δέκτη υπερύθρων μέσω Smartphone και δικτύου Wi-Fi.

Στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν διάφοροι τύποι συστημάτων τηλεχειρισμού αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για την ποιοτική αρτιότητά τους αλλά και ότι καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Η συσκευή μας θα πρέπει να παρέχει απομακρυσμένο έλεγχο συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης, φωτισμού, σκιάστρων, τηλεοράσεων και πολλών ακόμα συσκευών με το Smartphone μας.  Η εφαρμογή περιέχει πάνω από 80000 κωδικούς τηλεχειριστηρίων για όλες τις γνωστές μάρκες ηλεκτρικών συσκευών.

Η συσκευή θα πρέπει να μπορεί να ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτόματα συσκευές με την είσοδο σας στην προκαθορισμένη περιοχή Wi-Fi, θα πρέπει να μπορείτε να ελέγξτε το ιστορικό λειτουργίας μιας ηλεκτρικής συσκευής.να προγραμματίσετε αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συσκευών, την λειτουργία ύπνου/αφύπνισης, δηλαδή να προγραμματίσετε ποιες συσκευές θα ενεργοποιηθούν η θα απενεργοποιηθούν πριν πάτε για ύπνο ή πριν ξυπνήσετε. 

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.ursafe.gr/smart-home

- Πολύ διαδεδομένες ακόμα είναι οι έξυπνες πρίζες που είναι τηλεχειριζόμενες, με μετρητή κατανάλωσης και Wi-Fi και οι έξυπνοι διακόπτες τοίχου.

Την Έξυπνη πρίζα μπορείτε να τη χειριστείτε από οπουδήποτε βρίσκεστε, να ορίσετε χρόνο ανοίγματος καθώς και κλεισίματος, να ελέγξετε και να δείτε την κατανάλωση οποιασδήποτε συσκευής είναι συνδεμένη πάνω στην πρίζα.   Έχει προστασία φόρτισης συσκευών, real-time control, ιστορικό λειτουργίας, random-timer και διαθέτει φωτάκι led νυκτός.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.ursafe.gr/smart-home

έξυπνος διακόπτης τοίχου μπορεί να ελέγχει τα φώτα από οπουδήποτε μέσω του έξυπνου τηλεφώνου Android/IOS. Οι ποιοτικά έξυπνοι διακόπτες έχουν ωραίο σχεδιασμό, είναι απλοί και βολικοί, είναι κατασκευασμένοι από μονοκρυσταλικό γυαλί κρυστάλλων και πυρίμαχο υπόστρωμα πλακέτας PC. Είναι η καλύτερη λύση για να κρατήσετε τους κλέφτες μακριά από το σπίτι σας ενώ έχουν και λειτουργία αφυπνίσεως με χρονοδιακόπτη, για να ξυπνήστε άνετα το πρωί, ρυθμίζοντας το ρυθμιστή για να ανάψετε το φως.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.ursafe.gr/smart-home

-Μεγάλη βοήθεια επίσης προσφέρει η συσκευή επέκτασης του σήματος του wifi δηλαδή μία ειδική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει την κάλυψη και να βελτιώσει την ισχύ του σήματος ενός υπάρχοντος ασύρματου δικτύου για την εξάλειψη των «νεκρών ζωνών».

Διαθέτει μία ενσωματωμένη πρίζα schuko για να μην καταλαμβάνει θέση πρίζας και μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε ένα υπάρχον ασύρματο δίκτυο αμετάβλητο και να βελτιώσει την κάλυψη του δικτύου, δίνοντάς σας την ελευθερία να το απολαύσετε οπουδήποτε χωρίς διακοπή, σε μεγάλες περιοχές όπως σπίτια, ή γραφεία, χωρίς να ανησυχείτε για τα όρια κάλυψης.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.ursafe.gr/smart-home

- Μία ακόμη χρήσιμη και έξυπνη συσκευή που ζει εντός του SMART HOME σας είναι ο ανιχνευτής ποιότητας - κατάστασης περιβάλλοντος/αέρα, που μπορεί να ανιχνεύσει τους δείκτες περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των πτητικών οργανικών ενώσεων, της φωνής, της υγρασίας, της θερμοκρασίας κ.λπ.. Σας δίνει τον έλεγχο των συσκευών σας από το smartphone σας όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, προστατεύοντας την υγεία της οικογένειάς σας. Ανιχνεύει  πτητικές οργανικές ενώσεις, φωνή, φως, υγρασία και θερμοκρασία κλπ, υπενθυμίζοντάς σας να ανοίξετε το παράθυρο εάν είναι απαραίτητο ή να ξεκινήσετε τον εξαερισμό σας μέσω της εφαρμογής.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.ursafe.gr/broadlink-anichneftis-poiotitas-katastasis-perivallontosaera-a1-wi-fi

Με αυτές τις συσκευές θα καλύψετε τις περισσότερες από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού σας που θα θέλατε να ελέγχετε απομακρυσμένα, ή από την άνεση του καναπέ σας.

- Και βέβαια τι θα ήταν ένα έξυπνο σπίτι αν δεν έχουμε εμείς οι ίδιοι τον έλεγχό  του;  Γι'αυτό υπάρχουν κάμερες (wi-fi ή GSM), που μπορείτε να βλέπετε τι γίνεται στο σπίτι ή στο γραφείο σας όταν εσείς λείπετε, ή να ελέγχετε αν στο εξοχικό σας σπίτι υπάρχει εισβολέας.  Υπάρχουν κάμερες όλων των ειδών που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη. 

Για περισσότερα δείτε εδώ: https://www.ursafe.gr/kameres-asfaleias

 

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας