Αρχική / Blog / Τηλεφωνικό Σύστημα ‘Εκτακτης Ανάγκης με Κουμπί SOS: Απαραίτητο όσο και ένα τηλέφωνο!!!!

Τηλεφωνικό Σύστημα ‘Εκτακτης Ανάγκης με Κουμπί SOS: Απαραίτητο όσο και ένα τηλέφωνο!!!!

Πίσω στο blog
30/08/2019
Τηλεφωνικό Σύστημα ‘Εκτακτης Ανάγκης με Κουμπί SOS: Απαραίτητο όσο και ένα τηλέφωνο!!!!

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε παιδιού που συνειδητοποιεί πως ο γονιός του δεν είναι πια "παντοδύναμος" και "αυτόνομος", όπως έδειχνε όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, η πάροδος της ηλικίας αφήνει τα σημάδια της στο σώμα και οδηγεί σε φυσική έκπτωση όλων των λειτουργιών. Σε κάποιες περιπτώσεις ατόμων, η αδυναμία και η καταπόνηση του σώματος συνοδεύεται από την προοδευτική έκπτωση των γνωσιακών εγκεφαλικών λειτουργιών, όπως είναι η μνήμη, η κρίση και ο προσανατολισμός. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφερόμαστε στην εμφάνιση της άνοιας, η οποία οφείλεται σε διάφορες αιτίες και έχει ποικίλες μορφές με πιο συνηθισμένη μορφή άνοιας τη νόσο Alzheimer. Σήμερα ο αριθμός των ατόμων με άνοια αυξάνεται παγκοσμίως με ταχύτατους ρυθμούς και αυτό είναι μία πραγματικότητα.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις βλέπουμε ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται μόνοι (ειδικά σήμερα στην εποχή της οικονομικής κρίσης), χωρίς βοήθεια, αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ηλικίας τους, που κινδυνεύουν ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Από σοβαρά ατυχήματα μέχρι απλή αδιαθεσία, από τον πανικό (πχ όταν πέφτουν θύμα κλοπής ή διάρρηξης –τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνεχώς αυξανόμενες επιθέσεις προς ηλικιωμένους) μέχρι την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας γιατί έχουν κάποιο κινητικό πρόβλημα.

Και στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις κάθε ηλικιωμένος είναι απαραίτητο να έχει άμεση πρόσβαση σε μία συσκευή κλήσης προς βοήθεια (ιδιαιτέρως διαδεδομένο στο εξωτερικό).

Η URSafe, με γνώμωνα την προστασία των ηλικιωμένων ανθρώπων μας, προτείνει συσκευές με κουμπί SOS, που μπορείτε να τοποθετήσετε εντός του σπιτιού είτε συσκευές παρακαλούθησης με κουμπιά SOS, είτε ειδικά τηλέφωνα που μπορεί να σας καλέσει καθε στιγμή ο γονιός σας απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, με φωτογραφίες αντί για αριθμούς, είτε συστήματα προειδοποίησης και συσκευές με προηχογραφημένα μηνύματα και αριθμούς αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης σε διάφορες μορφές.

Τι είναι αυτά τα γνωστά σε όλους μας πια κουμπιά SOS τελικά:

- Καλούν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού που είτε είναι κρεμαστό στο λαιμό είτε το φοράει σαν ρολόι, τους προεπιλεγμένους αριθμούς (π.χ. τον γιo ή την κόρη, την αστυνομία, τον γείτονα) ειδοποιώντας τους ότι ο καλών χρειάζεται βοήθεια μέσω μαγνητοφωνημένου μηνύματος.

- Επιτρέπουν στον κληθέντα να ακούσει τι γίνεται και να αντιδράσει αναλόγως  έχοντας αμφίδρομη επικοινωνία όταν συνδεθεί.

- Δε χρειάζονται ακριβά συμβόλαια ή χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών ελέγχου.

- Το ασύρματο κρεμαστό κουμπί συνεχίζει να καλεί μέχρι και 15 φορές και προχωράει στον επόμενο προεπιλεγμένο αριθμό εάν απαντήσει αυτόματος τηλεφωνητής ή αυτός ο αριθμός είναι κατειλημμένος.

- Το ασύρματο κρεμαστό κουμπί μπορεί να φορεθεί είτε γύρω από το λαιμό είτε μέσα στην τσέπη είτε σαν βραχιόλι

-Το κουμπί SOS συνδυάζεται με διάφορα είδη συσκευών είτε με ειδικά σταθερά τηλέφωνα που διαθέτουν μεγάλη οθόνη, ανοιχτή ακρόαση, φωτογραφίες σε 3 προεπιλεγμένους αριθμούς ώστε να μη χρειάζεται να θυμάται ο χρήστης αριθμούς τηλεφώνου αλλά απλά να πατάει τη φωτογραφία και να καλεί, είτε σε ειδικές τηλεφωνικές συσκευές εκτάκτου ανάγκης, είτε σε ειδικές συσκευές συναγερμού που στέλνουν SMS και ενημερώνουν ακόμα και ποιός αισθητήρας ενεργοποίησε το συναγερμό. Έτσι θα ξέρετε ότι ο ηλικιωμένος πάτησε το κουμπί πανικού, ή ότι άνοιξε η πόρτα, ή ότι υπάρχει κίνηση μέσα σε συγκεκριμένο δωμάτιο. Υπάρχει μάλιστα δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικής σειρήνας ώστε όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός να «ενημερώνονται» και οι γείτονες.

Υπάρχουν διάφορα είδη συστημάτων προειδοποίησης με κουμπί πανικού. Το πιο δημοφιλές όλων είναι το DAS1100 Alarm - Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Ανάγκης λόγω των πολλών του πλεονεκτημάτων. Είναι πολύ απλό στη χρήση, συνδέεται με την τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού (έτσι δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις ή χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών ελέγχου), καλεί αυτόματα μέχρι 3 προεπιλεγμένους αριθμούς ειδοποιώντας τους ότι χρειάζεστε βοήθεια με 10 δευτερόλεπτα μαγνητοφωνημένου μηνύματος. Συγχρόνως επιτρέπει στον κληθέντα να ακούσει τι γίνεται και να αντιδράσει αναλόγως. Το κουμπί (τηλεχειριστήριο) έχει εμβέλεια μέχρι 30μ. από την κεντρική μονάδα. Επίσης το DAS1100 Alarm - Τηλεφωνικό Σύστημα Έκτακτης Αναγκης κάνει μέχρι και 15 προσπάθειες κλήσης (καλεί κάθε αριθμό με τη σειρά σε 5 κύκλους). Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα.

Ειδικώτερα:

 - Καλεί αυτόματα τους προεπιλεγμένους σας αριθμούς (π.χ. οικογένεια, φίλους, συνεργάτες, αστυνομία) ειδοποιώντας τους ότι χρειάζεστε βοήθεια.

- Είναι πολύ απλό στη χρήση. Πατάτε το ασύρματο κρεμαστό κουμπί μία φορά ή το κουμπί πάνω στη συσκευή.

- ‘Εχει δυνατότητα 3 προεπιλεγμένων αριθμών και 10 δευτερόλεπτα μαγνητοφωνημένου μηνύματος προς βοήθεια.

- Επιτρέπει στον κληθέντα να ακούσει τί γίνεται και να αντιδράσει αναλόγως.

- Χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τηλεφωνική σας γραμμή.

- Xωρίς ακριβά συμβόλαια ή χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών ελέγχου.

- Το ασύρματο κρεμαστό κουμπί έχει εμβέλεια μέχρι 30μ. από το τηλέφωνο

- Κάνει μέχρι και 15 προσπάθειες κλήσης (καλεί κάθε αριθμό με τη σειρά σε 5 κύκλους).

- Ο συναγερμός πανικού θα προχωρήσει στον επόμενο προεπιλεγμένο αριθμό εάν απαντήσει αυτόματος τηλεφωνητής ή αυτός ο αριθμός είναι κατειλημμένος.

- ‘Εχει ασύρματη αμφίδρομη επικοινωνία όταν συνδεθεί με τον προεπιλεγμένο αριθμό.

- Το ασύρματο κρεμαστό κουμπί μπορεί να φορεθεί είτε γύρω από το λαιμό είτε μέσα στην τσέπη είτε σαν βραχιόλι.

- Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα.

-'Εχει φωτάκι-ένδειξη χαμηλής μπαταρίας.

- Έχει εφεδρική μπαταρία για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Το τηλεφωνικό αυτό σύστημα είναι ιδανικό ειδικά για ηλικιωμένους και άτομα με κινητικά προβλήματα και αποτελεί ένα άριστο σύστημα συναγερμού σε περίπτωση διάρρηξης, κλοπής, ληστείας ή άλλης επίθεσης.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας