Αρχική / Blog / Το ιδανικό παιδικό μαξιλάρι!!

Το ιδανικό παιδικό μαξιλάρι!!

Πίσω στο blog
24/05/2019
Το ιδανικό παιδικό μαξιλάρι!!

‘Ενα κακό μαξιλάρι που δεν είναι το κατάλληλο, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σπονδυλική στήλη του παιδιού και γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε ν’ αγοράσουμε το κατάλληλο μαξιλάρι για το παιδί μας.

Ποιά είναι όμως τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός παιδικού μαξιλαριού: 

  1. Πατήστε στη μέση του μαξιλαριού για να αξιολογήσετε πόσο γρήγορα ανακτά το σχήμα του.  Αν το μαξιλάρι δεν κινείται ή μετακινείται ελαφριά όταν το πιέσετε είναι πολύ μαλακό και ανασφαλές για το παιδί σας.  Αν το μαξιλάρι χρειάζεται αρκετά λεπτά για να ανακτήσει το σχήμα του τότε είναι πολύ σταθερό και μη άνετο για το παιδί.
  2. Επιλέγετε ένα μαξιλάρι με κυματιστό σχήμα, αντίστοιχο της καμπύλης-λόρδωσης του αυχένα από αφρώδες υλικό (memoryfoam). Το συγκεκριμένο υλικό παίρνει το σχήμα της περιοχής, με την οποία έρχεται σε επαφή. H σπονδυλική στήλη ενός παιδιού και ιδιαίτερα ο αυχένας του αναπτύσσει σε μικρή ηλικία το φυσιολογικό της κοίλωμα-λόρδωση και χρειάζεται ένα μαξιλάρι, το οποίο να βοηθάει στην διατήρησή του. Aυτό παρέχει το υλικό memoryfoam.
  3. Μην αγοράζετε μεγάλα μαξιλάρια για το παιδί σας. Το κατάλληλο μέγεθος ενός μαξιλαριού κατά μήκος κυμαίνεται από 30 έως 50 εκατοστά και κατά πάχος από 5 έως 7εκ. 
  4. Αποφύγετε μαξιλάρια που περιέχουν φτερά ή πούπουλα διότι είναι ανασφαλή για τα παιδιά και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς στη URSafe ψάξαμε και βρήκαμε ένα παιδικό μαξιλάρι το οποίο όχι μόνο πληρεί τις ανωτέρω βασικές προϋποθέσεις ενός καλού μαξιλαριού αλλά συγχρόνως μειώνει την πιθανότητα του Συνδρόμου του Επίπεδου Κεφαλιού (Πλαγιοκεφαλίαση).

‘Ετσι τo παιδικό μαξιλάρι της Clevamama «Clevamama™ ClevaFoam™ Toddler Pillow»:

- Είναι ειδικά σχεδιασμένο για μωρά και παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους.

- Μειώνει την πίεση στο κρανίο του παιδιού κατά 50%.

- Παρέχει περισσότερη στήριξη κατά 80%.

- Το κεφάλι του μωρού ξεκουράζεται σε μία φυσική στάση που δεν εμποδίζει την αναπνοή του.

- Το κεφάλι και η σπονδυλική στήλη του παιδιού βρίσκεται στη σωστή θέση, ευθυγραμμισμένα.

- ‘Εχει Airflow που απομακρύνει την υγρασία και αυξάνει την ροή του αέρα μέσα από το ύφασμα.

Είναι το μόνο μαξιλάρι που έχει αποδειχθεί επιστημονικά από το διεθνώς γνωστό πανεπιστήμιο Trinity College Dublin, ότι βοηθάει να μειωθεί η πιθανότητα του Συνδρόμου του Επίπεδου Κεφαλιού (Πλαγιοκεφαλίαση). Η έρευνα έδειξε ότι το Παιδικό Μαξιλάρι ClevaFoam™ μειώνει τη πίεση στο κρανίο του παιδιού κατά 50%, ενώ παρέχει περισσότερη στήριξη κατά 80%. Τα τεστ έδειξαν ακόμα ότι το προφίλ του μαξιλαριού είναι αρκετά χαμηλό και ότι το υλικό του δεν είναι πολύ σκληρό ώστε το κεφάλι του παιδιού να μπορεί να ξεκουράζεται σε μία φυσική στάση που δεν εμποδίζει την αναπνοή του. Ακόμα η έρευνα απέδειξε ότι με το μαξιλάρι αυτό κατανέμεται ισομερώς η πίεση στο κεφάλι του παιδιού. ‘Οταν ακουμπάει στο μαξιλάρι το κεφάλι του το παιδί, το μαξιλάρι ανταποκρίνεται στη ζέστη και στο βάρος του κεφαλιού του, μαλακώνοντας και παίρνοντας το σχήμα του κεφαλιού του παιδιού, προσφέροντας βέλτιστη στήριξη και αποσυμπίεση. Αντίθετα με άλλα μαξιλάρια, το Clevamama™ ClevaFoam™ Toddler Pillow δεν επανέρχεται δημιουργώντας σημεία πίεσης που μπορούν να οδηγήσουν στο Σύνδρομο του Επίπεδου Κεφαλιού (Πλαγιοκεφαλίαση). Το σχέδιο αυτού του μαξιλαριού εξασφαλίζει ότι το κεφάλι και η σπονδυλική στήλη του παιδιού σας βρίσκεται στη σωστή θέση, ευθυγραμμισμένα. ‘Εχει το πρόσθετο πλεονέκτημα του Airflow™ που απομακρύνει την υγρασία και αυξάνει την ροή του αέρα για μεγαλύτερη δυνατή θαλπωρή. Το μαξιλάρι θα πρέπει να παραμένει σε επίπεδη θέση. Στο www.clevamama.com θα βρείτε όλη τη σχετική έρευνα που έκανε το Trinity College Dublin. Το Σύνδρομο του Επίπεδου Κεφαλιού (Πλαγιοκεφαλίαση), Παραμορφωτική Πλαγιοκεφαλίαση ή αλλιώς Σύνδρομο του Επίπεδου Κεφαλιού το παθαίνουν πολλά μωρά, ειδικά τώρα που έχει γίνει ευρέως γνωστό ότι τα μωρά πρέπει να κοιμούνται στην πλάτη τους-ανάσκελα για να αποφεύγεται ο θάνατος στη κούνια. Το ραιβόκρανο μπορεί επίσης να οδηγήσει στο Σύνδρομο του Επίπεδου Κεφαλιού λόγω της φύσης της πάθησης, όπου ένας σφιχτός και πιο κοντός μυς στη μία πλευρά του σβέρκου του μωρού, αναγκάζει το κεφάλι να γυρνάει προς μία πλευρά, με αποτέλεσμα το μωρό να έχει το κεφάλι του στην ίδια θέση.

 Επ’ ευκαιρία να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει ν’ αφήνετε περισσότερα μαξιλάρια στο κρεβάτι εκτός από αυτό με το οποίο κοιμάται το παιδί.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας