Αρχική / Blog / Xριστούγεννα: Ας μην αφήσουμε μόνο του φέτος τον παππού και τη γιαγιά...

Xριστούγεννα: Ας μην αφήσουμε μόνο του φέτος τον παππού και τη γιαγιά...

Πίσω στο blog
21/12/2017
Xριστούγεννα: Ας μην αφήσουμε μόνο του φέτος τον παππού και τη γιαγιά...

Τα Χριστούγεννα είναι μέρες χαράς και αγάπης.  Είναι μέρες για να θυμηθείτε να πείτε “Σ’ αγαπώ” στους δικούς σας «αγαπημένους» και να τους πάρετε μια ζεστή αγκαλιά. Οι πιο ευάλωτοι «αγαπημένοι» αυτοί την εποχή είναι σίγουρα οι γονείς σας, αυτοί που σήμερα είναι παππούδες και γιαγιάδες, που το πιο πιθανό είναι να περάσουν μόνοι τους τις γιορτινές αυτές μέρες, που θα περιμένουν να τους θυμηθεί κάποιος και να χτυπήσει έστω το τηλέφωνο, για να ρωτήσει ο γιός, ο ανηψιός, η εγγονή τι κάνουν. Η έρευνα του Age UK έδειξε πως για τους μισούς ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, κύρια συντροφιά είναι η τηλεόραση, καθώς πολλοί έχουν χάσει κάθε επαφή με φίλους και συγγενείς.

Η μοναξιά είναι αν όχι το χειρότερο, ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που βιώνει ένας άνθρωπος και ειδικά όταν είναι στην τρίτη ηλικία. Δεν είναι τα δώρα ή τα γλυκά που περιμένουν οι άνθρωποι μας, αλλά η ελπίδα ότι κάποιος θα πάει να τους δει. Στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ειδικά τα Χριστούγεννα πιο μόνοι από τις άλλες ημέρες και ότι το 80% των μεγάλων ανθρώπων, περνούν αυτήν την ημέρα καρφωμένοι στην τηλεόραση, προσπαθώντας να διασκεδάσουν με τη χαρά των άλλων. Είναι που έχουν χάσει τον σύντροφό τους, είναι που τα παιδιά τους λείπουν ταξίδι ή είναι καλεσμένα αλλού, είναι που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να προσφέρουν πλέον και άρα δεν είναι χρήσιμοι και προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι και αυτή, η μέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μία ημέρα σαν τις άλλες. Και σε λίγο μαζί με τη μοναξιά έρχεται και η κατάθλιψη, μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες της εποχής μας.

 

 Ας τους αφιερώσουμε λοιπόν λίγο από τον χρόνο μας. Ας παμε μαζί τους μια βόλτα, ας φάμε όλοι μαζί, ας κουβεντιάσουμε ό,τι θέλουν, ας τους αφήσουμε να μιλήσουν για εκείνες τις παλιές εποχές της «δόξας» τους και ας έχουν επαναλάβει τις ίδιες ιστορίες τόσες φορές και ας βυθιστούμε και εμείς στις αναμνήσεις καλών ημερών, κοιτάζοντας τα άλμπουμ με τις οικογενειακές φωτογραφίες του κάποτε. Μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά χρειάζονται από εμάς. Τίποτα άλλο.

 

Κάντε το τώρα που μπορείτε, που είναι ακόμα κοντά σας γιατί δεν θα είναι το ίδιο με το να τους βλέπετε σε κάποια φωτογραφία.....εκείνοι άλλωστε ήταν πάντα δίπλα σας όταν τους είχατε ανάγκη: https://www.youtube.com/watch?v=UVtm_fqGSng

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας